A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Akkor mégegyszer:
Igen, ahogy Flynn irta, Illikviddel egyenlőre nem tudsz mit kezdeni.
Akkor fogják átváltani ha befejeződik a felszámolás eljárás(ami néhány évbe is telhet), és még marad valami belőle.
Hiába látod bárhol hogy kettőegész akármennyi az árfolyama.
És még akkor is csak az utolsó helyek egyikén jutunk bármihez, mert van egy kártalanitási sorrend, azaz gyakorlatilag elkönyvelheted 0-ra.
Ahogy írtam is, az NHB nov. 21-22-én megkapta a cuccokat a felszámolótól.
Aki nyitott számlát korábban, annak arra kerültek a visszajáró/meglévő dolgai.
(Aki nem, azzal majd felveszik a kapcsolatot, de az nyilván eltart egy ideig, mérnem nyitott számlát idejében.)
A likvid access jegyek árfolyama 2,05 környékén van jelenleg, ennyiért el lehet adni, 500 ft a költsége, és T+5 nap múlva lesz a pénz a számlán.
Naponta 10-20 millióval csökken az eszközértéke, tehát rendes tempóban adják el a népek.
Az illikvid jegyekkel jelenleg nem lehet mit kezdeni, azok csak parkolnak a számlán.
Tehát hozzá lehet jutni mindenhez, akár telefonon is el lehet intézni a tranzakciókat, számlamegszüntetést.
Már ha vki legalább eccer személyesen bement.
Én nem kértem egyéni transzfert a magas költségek miatt, hagytam, hogy áttegyék az NHB-hoz.
Beszéltük, hogy majd visszatérünk rá, hogy ki járt jobban.
Nekem Trendem volt, az Access jegyeket eladattam velük 500 Ft-ért, az eurot egy normális árfolyamon átváltották, így minden forint lett, amit kápéban felvettem a pénztárukban 0,3%-ért a hét elején.
Gyak. 1 hét alatt hozzájutottam minimális költséggel. (Persze közben eltelt pár hónap, de ezt a pénzt úgyse fektettem volna be, hálisten arra van elég máshol.)
Csak az illikvid jegyek maradtak a számlámon havi 100 ft-os számlavezetési díjért.
Kellemes csalódás volt, hogy az NHB-sok tök rendesek voltak, pedig sztem totál feleslegesen foglalkoznak a 10 ezer ügyféllel, 90%-uk úgyis megszünteti náluk a számláját...
Amikor megjelent a transzferálási nyilatkozat valamikor talán ez év március április környékén, rögtön feladtam postán.
Nagyon sokat hívtam őket utána párhéttel, lehet hogy megunták nem tudom, de az egyik alkalommal, mikor mondtam, hogy már mindenki visszakapta aki velem együtt adta be stb., elkérte az azonosítómat a telefonos hölgy és megígérte hogy utána néz. Másnapra minden az új szolgáltatónál volt, biztos véletlen.
"Nem irtak hogy mennyi ugyfel nem kerte az atruhazast?"
Egy korábbi kormányinfón Lázár szerint 13193 BC ügyfél kapott BEVA kártérítést.Ebből kivonom az NHB-hoz átkerült 11755-öt akkor 1438 körül lehet azok száma akik nem kértek az átruházásból.
"Van, meg olyan, aki nem kerte az atruhazast es meg nem kapta meg a kiadhato vagyonat? "
Vagyunk egy páran akik pl. júniusban személyesen voltunk a BC-nél ahol azt igérték ,hogy kb. két hét múlva transzferálnak, de azóta sem kaptunk semmit.
Mindent nulláról kellett kezdened, vagy elővették a BC-hez benyújtott papírokat?
Mert ha minden megbízást újra ki kell tölteni, akkor a felszámoló hónapokig teljesen feleslegesen foglalkozott azok transzfer és utalási ügyeivel, akiket most átvett az NHB.
Ha nem nyilatkoztál a szeptember végi megkeresésre, akkor átküldték a dolgaidat az NHB-hoz. Nem számít, hogy korábban adtál megbízást az utalásra. Én így jártam, már voltam az NHB-nál intézni.
Nem irtak hogy mennyi ugyfel nem kerte az atruhazast csak az osszeget, de en azt hittem, hogy ezt mar letudtak. Van, meg olyan, aki nem kerte az atruhazast es meg nem kapta meg a kiadhato vagyonat?
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546