Na igen, minek is találgatni hisz biztosat senki sem tud,de nyilván való a piacot valami mozgatja,Hogy ki... több tényező együttesen.Ha valaki fél akkor:KART-el!
ezt már korábban is kifejtettem. Olyan, hogy "egyszereplő" nem létezhet akkor, amikor te is meg én is bármikor adhatsz, vagy vehetsz. (sajnos nekem korlátos a pénzem a telekomhoz képest, de remélem, hogy neked a teljes telko megvétele bagatel tétel lenne :) )
Az meg nem vita kérdése, hogy nagyon kevés az aktív szereplő.
Az meg találgatás, hogy az árfolyamot egyetlen nagy szereplő befolyásolja.
(én ezt a legutolsó variációt sem tartom elképzelhetetlennek, de ez csak találgatás)
ki lehetne szemezgetni a napi kötéslistákból, hogy melyek azok a kötések, amelyek vélhetően nem a kisebb szereplőktől származik.
Ilyenek a nagy pakkok, a nagyon kis pakkok (100 db alatti), az ismétlődő darabszámok, a zárószakaszban a beöntések illetve felhúzások, a másodpercre pontosan időzített, ciklikus kereskedés, továbbá ide kell sorolni azoknak a tranzakcióknak egy részét, amelyek teljesen normálisnak tűnnek, mert nyilván ezek között is akad néhány ...
De ha ezeket mind kivonjuk, akkor azt tapasztaljuk, hogy vannak napok, amikor a hagyományos értelemben vett kisszereplő (magán, vagy céges)nincsen.
háááát, igen. Van némi ellentmondás abban a politikában, amikor egyfelől arról zeng a sajtó egyik fele, hogy nálunk ruháznak be nagy (nem írom, hogy multik, mert azt ilyenkor nem lehet kimondani :)) óriásvállalatok és ez mekkora siker. Másfelől pl. Lázár mai nyilatkozata, miszerint nem engedik a profitot exportálni (mondjuk a gázszerelő giga-extra nagy profitja így belefér a logikájukba).
Én csak azt nem értem, hogy ki az a -már elnézést- barom, aki azért fektet be bárhol a világban, mert veszíteni szeretné a betett pénzét?
Mtelekom