IMF hitelt nem azért kérik, mert olyan jó dolog, hanem azért mert szükséges. Szükség esetén pedig nemigen van alternatívája. Nálunk jóval gazdagabb államok is bevállalták, ha szükség úgy kívánta. Természetesen az IMF sem a jótékonykodás megtestesítője, hanem feltételekhez kötött forrás.
A szabadságnak, szuverenitásnak pedig mindig ára volt/van/lesz.
Akkor jó a gazdaság, ha IMF támogatás nélkül is életképes.
Az én hazám? Most párszáz négyszögöl
silány talaj s egy ház: én itt lakom.
A polcokon sok szellem tündököl,
de zárva tartom ajtóm-ablakom.
Kutyák, cicák, pár tyúk él itt velem,
s a kertbe vendégnek jön sok madár.
A vak nyomort még mindig félhetem,
pedig hazudják, hogy nincs mit ma már.
Anyám, a könyvek, égből tíz parancs
tanítgatott, hogy lopnunk nem szabad.
Kit érdekel, hogy SZEKFŰ vagy NARANCS
lop éppen, ám büszkén áll, nem szalad,
hanem sumákos prókátort keres,
ügyészt zsarol, vagy bírót veszteget?
Az új nemesség lop, hízik, szerez,
s a megrabolt nép semmit sem tehet.
Ki lopni nem tud, mer vagy módja sincs,
e bűntanyán, Balkánon meg nem él.
Üvölts, rimánkodj, cinkosként kacsints:
fazék-közel nincs hely, s már itt a tél.
Amíg az ordas mind farkast kiált,
s pokolba küld engem, mert nem lopok,
amíg a törvény tolvajt véd, kivált
ha kertje mélyén pénzforrás csobog,
amíg hazámat szégyellnem tanít
a műveletlen sajtócsőcselék,
amíg adót kér autópálya, híd,
s a tolvaj állam tőlem lopna még,
amíg a templomkertből nézhetem,
a tolvajok mint isszák fel lazán
az Úr fiának vérét bent - nekem
e tolvaj ország addig miért hazám?
most ne váltsál át és terelj valami napi disznóságra, a problémád az volt, miért nem jó az olcsó imf hitel. (de ezt ismételten megkérdezheted bármilyen szinezetű magyar kormánytól is)
pontosan az ellenőrzés nem tetszik Viktoréknak.
nekik nem drága, inkább felveszik a drágább hitelt, de senki nem szól bele hogy mire költik, és nem ellenőrzik hogy ne mutyizzák el a felét.
visszafizetni meg úgyis a zemberek fogják, mindegy, hogy narancs vagy szegfű fan-ok...
pontosan az ellenőrzés nem tetszik Viktoréknak.
nekik nem drága, inkább felveszik a drágább hitelt, de senki nem szól bele hogy mire költik, és nem ellenőrzik hogy ne mutyizzák el a felét.
visszafizetni meg úgyis a zemberek fogják, mindegy, hogy narancs vagy szegfű fan-ok...
és mint minden rendes banknál az imf hitelnél is az apró betünél (bár itt nem apró) a lényeg, az alapkamat növekszik meghatározott percentekkel, a visszafizetés időbeni időzitése szerint, ezenkívül un kezelési kts pakolódik rá stb.
Törölt felhasználó2013. 11. 21. 10:34
Előzmény:
törölt hozzászólás
De a választópolgárok nem ezt szeretnék. Uniós felügyelet? Nem leszünk a külföldi burzsoázia rabszolgái. Magyar seggbe magyar lófaszt! Szakértőkből álló kormány? Na de az a miniszter úr nem szép ember, és különben sem tud jól beszélni, ráadásul arról beszél, hogy elsősorban nem az állam dolga a dolgozni képes állampolgárairól. Bezzeg Kádár idején!
A dollár lehet hogy gyengülni fog, de hogy a forint sem lesz 10 év múlva ilyen erős az biztos. Szerintem már a választás után sem, de az is lehet hogy csak az éves hiányadatot várják meg az erős forinttal, aztán kezdődik a buli. Minden tett a forintgyengítés felé hat. Az fogja ellentételezni a deflációt is (ami 2 hónapon belül itt van). Ráadásul a konkurencia is gyengít (csehek). 320-350-400 ez itt a kérdés, meg az idő.
Épp arra hivatkoznak, hogy tőzsdei fórumon se értik meg, miért nem vesz fel boldog boldogtalan IMF hitelt, hiszen olyan olcsó? El kell gondolkozni, hogy valóban miért nem rohannak az aktuális kormányok ezért az ócsó hitelért. Mert nem az. Megjegyzem 2008 őszéig míg nem volt muszáj a gyurcsány kormány se rohant hitelért pedig nyáron már 9 %-s hozammal veszegették csak az állampapírjainkat (aztán kiszáradt őszre a vétel, akármilyen magas volt a hozam).
Mtelekom