A xetrával feltételezhető, hogy növekszik a forgalom a BÉT-en a ~200 új br.cégnek köszönhetően, de ennek nem következménye, hogy a hazai br.cégek forgalma is növekedésre lesz ítélve. Ugyanis feltételezhető, hogy az eddigi BÉT papírok helyett részben külföldi rv-ek vásárolnak a hazai befektetők. Attól, hogy xetrán keresztül lehet kereskedni, nekem nem lesz több a kockázati tőkém, amivel kereskedek, de gondolom sok trader társamnak sem.:)
Jó lenne, vagy inkább illene már valami xetra demó felületet a kereskedők részére biztosítani a bétnek/szolgáltatóknak így a rendszer éles bevezetés előtt kb. ~3 héttel.
vki mondta volt, hogy a tőzsde is olyan mint egy hepe-hupás út...hepe után általában hupa jön...erre cáfol rá a telcsi, mert itt hepe után is HEPE jön egy ideje...-:)
279
én is átkötögetek a saját/kezelt számlákon az adóoptimalizálás végett:)
Ezt ajánlom másoknak is. Persze csak akkor van értelme, ha mellette van/vannak olyan rv.-ek melyeken nyereség képződött. A bátrabbak ezt dt-el valósítják meg, melyen nyerhetnek is (persze a bukó is benne lehet). A konzervatívabbak pedig nyitóban, vagy záróban teszik meg. Magas vételi/alacsony eladási ajánlattal. Igaz utóbbi megvalósításához cash is szükséges...
meg aztán olyan is van, hogy el kell adni valamit kényszerből (pl. telket, házat, nyaralót st), hogy lekerüljön az ember nevéről. És gyakran ilyenkor kerül a gyerek nevére.
a cikkből megítélve, jogállami(?) eszközökkel, de lekomcsizással se lesz könnyű elhitelteleníteni a csávót, ha már 1.5éve gyűjtögeti a terhelő anyagot...úgyhogy maradnak a 'maffiamódszerek'(?) az elhallgattatására (?)...szvsz
A ricsi vs telko msci kipottyanás analógia ?!:
A forgalom arányaiban is alacsonyabb a telkónál, mint anno a ricsinél volt. Ez valószínű a smallcap besorolása miatt van így. Ma kb. a tegnapival azonos forgalom, holnaptól viszont lecsökkenhet, majd az új index életbelépése napján, (ha jól tudom ez 27.-én lesz) az átkötések miatt 4-5 mrd-os forg. várható, ha a ricsi történéseket követi....:) link
pénteken biztosan adták. Tegnap már nem sok mehetett onnan. Viszont aki eddig shortolta, annak most ragyogó alkalom volt arra, hogy tovább vigye picit a hátszéllel. De tegnap és ma már teljesen a régi, jól megismert forgatókönyv szerint megy.
Mtelekom