Most nincs komolyabb összeg befektetve Telekomba.
A stratégia szerint egy beszállót várok február végére, mikor is a jelenlegi pakk 20-szorosát vásárolom meg.
Nem sok esélyt látok felfele február végéig (kivéve, ha jön valami jó hír az adóról). Ennek egyszerű magyarázata, hogy így marad némiképp vonzó az osztalékért vásárlók számára.
Esetlegesen nem a tervek szerint alakulnak a dolgok, arra még nem dolgoztam ki forgatókönyvet.
Fejlemény a 2009-es rendkívüli közgyűlés határozataival
kapcsolatos perben
Budapest – 2011. január 18. – A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország
vezető távközlési szolgáltatója tájékoztatja részvényeseit, hogy a 2009. június 29-i rendkívüli közgyűlés határozataival
kapcsolatos perben a Fővárosi Ítélőtábla a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító elsőfokú ítéletet helybenhagyta.
Mint azt korábban bejelentettük, 2009. július 29-én két magyar kisrészvényes keresetet adott be a Társaság ellen, és kérte
a bíróságtól a Társaság 2009. június 29-én tartott rendkívüli közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését. A
Fővárosi Bíróság 2010. június 16-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a keresetet elutasította.
Az elsőfokú ítélet ellen a kisrészvényes felperesek fellebbezést nyújtottak be, amelyben kérték az elsőfokú ítélet
megváltoztatását.
A Fővárosi Ítélőtábla 2011. január 18-án kihirdetett jogerős ítéletében az elsőfokú ítéletet – a Társaság kérelmének
megfelelően – helybenhagyta, így a keresetet elutasító ítélet jogerőre emelkedett. A Fővárosi Ítélőtábla ítéletével szemben
fellebbezésnek nincs helye.
Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmaz. Azon megállapítások, melyek nem múltbeli eseményekre vonatkoznak (azaz a
véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentések), jövőre vonatkozóak. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken
alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre a kellő mértéket meghaladó módon támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések azon
időpontbeli állapoton alapulnak, amelyben ezen állítások elhangzanak, s nem vállalunk kötelezettséget arra nézve, hogy a kijelentések bármelyikét új
információk vagy jövőbeli események alapján a továbbiakban nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.
A jövőre vonatkozó kijelentések inherens kockázatokkal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a
tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő jellegû megállapításoktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2009. december 31-én
végződött évre vonatkozó, 20-F formátumú éves jelentésünk is részletezi, amelyet az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyeletéhez (SEC), azaz
a U.S. Securities and Exchange Commissionhoz nyújtottunk be.
Mtelekom