-Szia! -Azért majd írok,de nem akarok én senkit semmire rábeszélni.... Most a nyári oldalazás-ez 2023-ban is 2 és fél hónapig tartott, 2023 májusi oszti után volt a max-438 ft, majd sávozott 403-418 ft között.. De 10 hétig,és 400-alatt nem tudtam megvenni bizony. 2023 juliusában már felszurkált 418 ft felé- nincs választás meg kellett venni. -Ugyanez van 1010-1050 ft között. A sávok közötti %-os érték kb ugyanaz most,mint tavaly! -Equilor technikai:-A Magyar Telekom esetében sincs változás, 1000 forintnál látható erősebb támasz, 1060 forintnál pedig ellenállás. A Magyar Telekom árfolyama kedden 2 forinttal, 0,19 százalékkal 1024 forintra esett, forgalma 174,5 millió forint volt.
Szia Gyula! Szeretem olvasni a józan hozzászólásaidat, és ha lehet, szeretnék veled beszélni privátban pár dologról. Ha lehet erről szó, akkor légy szíves küldd el a telefonszámodat a harg5@freemail címre, azzal, hogy mikor kereshetlek. Köszönöm!
Ha nem ütik ki a TL25-öt mostanában kamatvágás után még jó lehet. rv. 900 körül is jó vétel, de ez nem lesz meg pár nap alatt. Addig adom apránként. Szigorúan a STOP használata elengedhetetlen. . Meglátjuk mit hoz még a hét! Szolgáltatóipari PMI általában jobb mint az ipari ez adhat reményt.
Több részletben ment el. Izgultam is, hogy menjen el időben. Végsőkig kivártam tényleg! Adatközlés előtt 15 percig vártam. Tudtam fontos makro adatok jönnek nem kockáztattam nagyobb buktát. Meg árjegyző eltűnését…. Ma bezárt a BÉT de lesz ennék még hatása! Itthon is és kérdés hajnalban Azsia reakciója?! . Ha csak 0.25% -ot vág a FED az kevés lesz, ha 0.5%-ot az beigazolja, hogy nagy a baj, eltűnnek a vevők. Ki áll be recesszióban bármilyen cégbe?! NVidia már ma -8%-on. Bányák, pénzügyi szektor mind pirosban! Nem tized százalékokkal! . Kamatvágás + USA elnökválasztás elég ok egy nagy világszintű korrekcióra rosszabb esetben a medvepiacra. . Kb. ezért voltam és még vagyok nyugtalan a részvényekkel. Mert ha időben nem tudom zárni pluszban akkor mínuszban kell, hogy irányt tudjak váltani, és legyen tőke biztonságos eszközökre. . Van remény a pénteki USA munkaerőpiaci adat, illetve addig a holnapi JOLT és szolgáltatóipari PMI. Is érdekes lesz! . 2025 tavasza lehet már derűsebb lesz! Addig defenzív eszközök maradnak. Egyébként WB . szerint a közműcégek még stabilak lehetnek ebben az időszakban. Pl. Telekom is, csak én kereskedem nem beleülök évekre.
Még pár hétig oldalazni fog szerintem. A prodcaston is hallható, ősz vége felé már jöhet egy rally,és 110 ft osztalékkal számolva-2025 tavaszán ez elég magas osztihozam,főleg az állampapírral szemben,ami csökkenőben van. Ja te vetted a 25-ezer T- 25-öt, de ilyen illikvid napon ennyit nehéz eladni egy árszinten?
igazad van! Én speka vagyok nem befektető. Nem dobtam akkor, mert meggondoltam adtam neki még egy kis időt.. az oldalazás a legrosszabb. Se a short, se a long nem keres akkor, és az idő meg pénz. Ma viszont nézd meg a könyvben már dobtam mert nem akartam újabb világpánikot részvényben, certfikátban végigülni. Ha majd rendeződnek a makrogazdasági helyzetek visszaveszem, lejjebb. Választanom kellett. Köszönöm a figyelmed! Ment a plusz!
Azt gondoltam, de már itt az új pánik. Hogy lesz e belőle válság kiderül. USA recesszióban. Nem véletlen dobtam adatközlés előtt! Szakadnak a tőzsdék. R.v piac bajban van de még lehet idén kiút. Majd a FED politikáján múlik.
veled kapcsolatban csak beteszem a korábbi irásodat amit egy másik topikban tettél: "az ezüst topikból:"Nedden
ma, 22:29
Előzmény:
farkasfu
#11491 Ja Farkasfu Mester, a Telekom topikban blöfföltem, szidjanak engem de muszáj volt!Majd meglátod miért! lesz ám ott vircsaft!"
"Nekem az elcsorgás nem ok, Amikor máshol is fial a tőkém." --- Amikor megvetted a 25 ezer darab certifikátot, akkor - gondolom - azt gondoltad, hogy itt is fialni fog a tőkéd.
Na kiszórtam veszteséggel 25000 Db long certifikátot. Nekem az elcsorgás nem ok, Amikor máshol is fial a tőkém. Majd ha megindul visszaveszem. Nekem az idő pénz. Következő adag az meg rv. lesz ha lezajlik a hét.
Jó napot! Private Banking friss:-MTelekom napi: Nagyon hosszú emelkedő trend törése után van még mindig korrekcióban a papír. A piros vékony trendvonal amíg nem törik meg, addig maradhat a csökkenő fázis. A múlt heti leszúrás miatt 1000 körüli szintnél van erősebb támasz. Amikor túladott lesz, akkor találhatunk jobb long beszállási helyet, amely szituáció közeledik. Ellenállások: 1094; 1125. Támaszok: 1000; 968; 937; 906; 875.
Mtelekom