Hiába fizet 4% osztalékot, ha az árfolyamveszteség ezt meghaladja, ergó a befektetésnek még a nominálértéie is alacsonyabb, a realértékről nem is beszélve. Lásd pl.a deviza alapú hitelesek szívását, amit megnyertek a kamaton, annak többszörösét elbukták az árfolyamveszteségen. Én ezt osztalékcsapdának is hívom, lásd az Mtelekom az emúlt 10 évben mennyi osztalékot fizetett és mennyi volt az árfolyamvesztesége. Utóbbi jelentősen meghaladta az előzőt. Igaz, az utóbbi 4 évben a a különadó is jelentős szerepet játszott.
Tehát ezelőtt 10 éve is ezen a szinten volt a Mol árfolyama, ha hozzáadod az ez idő alatt kifizetett osztalékot és levonod az inflációt, akkor erősen mínuszos realérték jön ki. Az öt éve vett Molnál pedig egy erős negatív hozam jön ki.
Tehát ez a legalább öt évig törtérténő rv. tartás sem biztos, hogy real hozammal is rendelkezik, sőt....A hangsúlynak szerintem inkább a diverzifikáláson kell hogy legyen, nem szabad egy papírba "beleszerelmesedni" még akkor sem, ha relatíve olcsónak tűnik :)
Tehát ezelőtt 10 éve is ezen a szinten volt a Mol árfolyama, ha hozzáadod az ez idő alatt kifizetett osztalékot és levonod az inflációt, akkor erősen mínuszos realérték jön ki. Az öt éve vett Molnál pedig egy erős negatív hozam jön ki.
Tehát ez a legalább öt évig törtérténő rv. tartás sem biztos, hogy real hozammal is rendelkezik, sőt....A hangsúlynak szerintem inkább a diverzifikáláson kell hogy legyen, nem szabad egy papírba "beleszerelmesedni" még akkor sem, ha relatíve olcsónak tűnik :)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.