az a dilemmám h ha az ittenieket elszórom nullán mit csinálok 13000 felett mert ott már nem fogom merni megvenni se napira se semmire...ezért próbálkozok ezeken a szinteken....de nagyon durván mozgatják és így nehéz....az is szép h eddig 10 fillért nem buktam a mollal...a hiteleseket is mindig úgy adtam h a kamatot bőven visszahozta
igen korán, de ez nem tétel...napiban elszámolja és minden marad....én 13700re várom osztalékig....nem a 12300on nullás pakkom a lényeg...mert annyi lesz 400 és 500 is lesz nem ez a lényeg sőt ez az ami tuti biztos, hanem h mit csinál 13000 fölött illetve én mit csináljak...addig no problem
Félre ne érts, nem ünneprontásból írtam, amit írtam, csak racionalításból. Ha idén is lesz 15% körüli un. "osztalékrally" árfolyamhatás, mindenféle fundamentálisan hozzáadott (INA, akvizició, upstream bővülés, stb.) érték nélkül, akkor célszerű nem megvárni a szelvényvágást.
Nyílván ezen kívül sok minden történhet,rengeteg előre nem látott tényező befolyásolhatja az árfolyamot ami nem a fundamentumok irányából érkezhet pl. valamely index átsúlyozás (msci, cee), bóvliból kikerülés, stb miatti pozitív sentiment,ami egy adhat egy extra supportot az árfolyamnak. Persze arra is volt nem 1x példa, hogy a szelvényvágást követő pár nap elteltével magasabban volt az árfolyam, mint szel.vágás előtti időszakban, mert olyan volt a külső környezet, azaz egy erős uptrendben, volt az árfolyam. Szóval sok ismeretlenes játék a tőzsde:)
Igazad is lehet,de azt az időszakot amit,az osztalék bejelentésétől az utolsó napig,osztalék rallynak nevezzük ha nem negatív!Az más tavaly kb 1500-2000ft lehetett.De legalább hadd bízzunk ebbe ha másban már nem tudunk!Mondj valami érvet arra,hogy megtartsuk a papírt az osztalék utáni időre is!A tavalyi év az rossz példa!Ennyi erővel akkor el is adhatom amit eddig vettem.
Te, vagy bárki komolyan gondoljátok, ha fizet a mol 5-600 Ft (4-5%) osztalékot, arra majd rallyzik az árfolyam 1500-2000 Ft-ot (12-16%)? Ha 5-600 Ft-ot kifizet, akkor annyival csökken a saját tőkéje, A részvényes oldalról pedig annyi, mintha az egyik zsebedből a másikba teszed a pénzed, ergó attól se több, se kevesebb pénzed/értéked nem lesz. Nem külső forrásból kapja ajándékba a Mol azt az összeget, amiből osztalékot kifizeti. Amúgy halkan megjegyzem, hogy ha idén ismét fizet osztalkéot azt (csakúgy mint tavaly) jelentős mértékben az eredménytartaléka terhére fizeti. Ez pedig nem éppen pozitív dolog a cég megítélésének tekintetében.
Nézd meg ezt az 1 éves időtávú relatív chartot link Tavaly pl. az OTP jóval nagyobbat emelkedett, mint a Mol, pedig ott csak 145Ft (~3%) osztalék volt bejelentve és amiatt ment szerinted 28%-ot ? Ez az osztalékhoz kötött árfolyamrally egy nettó butaság. Ez nem más, mint a jó időben volt jó helyen kategória.
Így van,munkával keresem a pénzt!Az más kérdés több kevesebb sikerrel itt próbálkozom.Ha az ember félre teszi kicsit a mindenáron kereskedést,több sikert elérhetne.Várom a lehetőséget itt is...de nem beragadással,mint volt már párszor.Hajrá tovább,hisz ezért vagyunk!
Helyes, legalább hit legyen, amikor már az sincs, akkor nagy a baj! :)
Egyébként én is meg vagyok róla győződve, hogy bőven van benne tér felfelé, csak én könnyen ugatok az átlag 12.000-ás pakkommal, ami ráadásul évekig nem kell...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.