Nem keresek én semmit, ezek tények. 2010-ben egy semmi Dubai hírre estek a piacok vagy 10-15 százalékot. Régóta tudom, hogy az a hír amit annak akarnak láttatni és nem hír a legnagyobb katasztrófa sem, amíg a nagy tőke pozicióban van.
A görögök egyelőre taktikáznak, de öngyilkos manőverekre azért nem készek még, annak van a legnagyobb esélye, hogy lesz valami face-saving megoldás.
Bár én sem merek hinni még abban, hogy tartós bull-ba fordul a bux idén (a mai napon rögtön kiderült, hogy jobb lett volna óvatosabbnak lennem és szokás szerint realizálni 4-5 százalékot), de kicsit olyannak tűnik, mintha a pesszimizmusodhoz keresnél indokot a görögökkel.
A túlvett külföldi piacok valóban könnyen összeomolhatnak, de talán ez nem a görögök miatt lesz.
A görögök jobban aggasztanak pénzügyi szempontból. Példát kell velük statuáljanak, különben elszabadul a ,, nem fizetünk vissza semmit" szelleme a világban. Főpróbának is jó lenne egy görög kiléptetés az Unióból. Mintha erre készülnének. Minden esetre napon túl ezen a hétvégén biztosan nem vennék semmit.
2008-2009-ben a fő probléma az ész nélküli hitelezés és lufi finanszírozás volt. ez most nincs. vannak kőkemény szabályok, amik a pénzügyi rendszert stabilan tartják euban és usában is
a görögök meg 1-2%-át adják az EU gdp-nek, meg egyébként is csak mutogatás, kinek van nagyobb faxa??!... mindenki tudja hogy a görögök megdöglenének az unio nélkül. csak arcoskodnak.
ukrajna meg kit érdekel??? nulla pont nulla a hatása a világgazdaság működésére.
merkel, putyin, hollande meg fognak egyezni valamiben, vagy elszórakoznak még egy-két évet, de az se nem oszt nem szoroz, leszámítva a richtert, aki szív... láthatóna nem érdekli a tőzsdéket hogy ukrajnában 100 km-es sávban pár ezren lövöldöznek...
Persze remélem, hogy most kivételesen nem jön be a rosz előérzeted, mert a nemzetközi rosz hangulatot leszámítva, nagyon benne van, hogy szépen csendben elindult fel...
Az ukrán helyzet nagy pesszimizmussal lehet 2008-nál sokkal rosszabb is. Bár, ha azt akarjuk lekereskedni, akkor a portfolio ajánlott diverzifikációja: fegyver-konzerv-rúdarany...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.