A Lehman EPS-várakozását tehát átlagosan hét százalékkal emelte 2010-ig, míg a célárfolyamot 25.000 forintról 26.500 forintra javította. Az elemzők továbbra is egyenlő súlyozásúként minősítik a papírt, s azt is megjegyezték, hogy a Neste Oilhoz képest 40%-os diszkontot tartalmaz.
Magyar földgázlelet - száguldás Londonban
06.11.14 12:10
Magyarországi földgázleletet jelentett be a londoni börzén egy brit cég, az Ascent Resources Plc. A papírok jegyzése száguldásba kezdett.
Délelőtt 14,75 pennyn forogtak az Ascent-részvények, 18 százalékkal magasabban a hétfői záróárnál, de ennél feljebb, 15 penny körül is forogtak a papírok a nap folyamán.
A feltáró cég azzal örvendeztette meg a befektetőket, hogy közölte: egy korábban nem tesztelt rétegból tört elő földgáz a román határhoz közel, a kelet-magyarországi Penészlek térségében, egy 2483 négyzetkilométeres feltárási engedélyezési területen, a PEN-104-es jelzésű próbakútból - ez volt a társaság második tesztfúrása a helyszínen.
Az Ascent vezetője, Jeremy Eng közölte: a térségben ez az első fúrás az elmúlt több mint 20 évben, s a teszt bizonyítja egyrészt a társaság geológiai modelljének helyességét, másrészt a régió jelentős potenciálját. A lelet erősíti továbbá a cég bizakodását a nyírségi feltárási engedély keretében tervezett további fúrások iránt - áll a közleményben. A hazai kitermelést az Ascent által 90 százalékban tulajdonolt cég, a PetroHungaria Kft. végzi - társtulajdonos még a svéd Petro Pequina és a kanadai DualEx.
Az Ascent Magyarországon kívül Olaszországban, Svájcban, Spanyolországban, Romániában és Hollandiában kutat.
aha...venni csak akkor veszek egist, ha ennél is lejjebb megy, ugyanis mindig bevásárolok kis árkülönbségeknél, mert elhiszem, hogy itt az alja és akkor puff, jön valami világvége és sokkal olcsóbban is vehettem volna :(
Havi041 új technikája: szintes eladás 8 % nyereség után 1%-onként csökkenő tételekkel úgy, hogy nem is nézek rá a tőzsdére utána pedig nem kötelező elkölteni a lóvét egyből...az utóbbi még nem jön össze, mert kapzsi vagyok, de próbálok fejlődni.
Egis: Tegnap már a vevők domináltak, így folytathatja útját a 26700-27000ft-os ellenállási sávig. Az erős,
kettős ellenálláshoz viszont nagyobb erőt kell mutatnia. Támasz 24850ft.
Van valami elemzői célár a molra?
20180-ért vettem nemrég lés most érdekelne, hogy mi is van tulajdonképpen.
Az Egis-szel bukóban vagyok 800 forinttal, de lehet, hogy tovább kéne vennem a MOLly pénzemből.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.