Kicsit értelmezhetetlen számomra a papír mozgása, főleg ha technikailag nézzük. Pénteken egésznap adták, ráadásul napi minimumon zárt, tehát elviekben, hétfőn tovább kellett volna esnie, de nem hétfőn egész nap emelkedett, ráadásul napi maximum zárt. Ezt elviekben emelkedés követné, de nem a MOL ma egyedüliként eséssel kezdi a napot. Ez egyenlőre nekem egy kaszinó semmi más, viszont az osztalék egy szép dolog.
Ne vicceljetek 200,meg 250 Ft osztalék várakozásokkal!!Mondtam hogy 310 Ft lesz idén az osztalék!!Nyugodjatok meg, abból sem fogjátok a világot megváltani!
Az utolso evekben fizetett osztalekok igy neznek ki: 2022-2023-2024 ev 302-354-250 Ft osztalek Ennek az atlaga egy evre 300Ft. Eppen, ahogy a kalkulacio egyik premisszaja volt. . Miert ne fizetne legalabb ennyit MOL atlagosan a kovetkezo 3 evben? Amugy pedig: MOL Q1+Q2+Q3 negyedeves profitja 1.419Mrd$, es a MOL menedzsment szerint 2024 evben elerik ujra a 2.0Mrd$ profitot. Szoval miert is vagy ennyire pesszimista?
A 300Ft osztalék szerintem optimista elvárás. Főleg, ha a szerb és bolgár finomítókat is meg akarják venni. Inkább a 250 a realitás. Persze jó lenne a 300Ft, és a 3300Ft-os árfolyam is, nem kérdés. :)
Csnaljunk egy kis MOL target kalkulaciot. Most a legjobb kamatozasu a Bonusz allampapir, 6.9%. Tegyuk fel, hogy MOL a kovetkezo 3 evben hoz minden alkalommal 300Ft osztalekot. AKkor mennyit er a MOL? . Eleg egyszeru: a Bonusznak ahhoz, hogy 300Ft kamatot hozzon minden evben, ahhoz 300/0.069 toket kell betenni. Az annyi mint ..... 4300FT. De MOL-nak van kockazata, az allampapirnak nincs. A kockazat szokasosan 2% felarat er. Akkor 300/(6.9%+2%)= 3370Ft. Szerintem 3370 Ft a MOL celara.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.