Mit értesz a bérek versenyképességén? :) Mert gazdasági szereplők általában az alacsonyabb bért értik alatta, amiből ugye kevesebb benyát lehetne venni. A kormány egyébként szerintem a bérek emelésén dolgozik évek óta, ez az egyik sláger termékük. Persze mellette gondoskodnak mindig az infláció fenntartásán is, amit meg rá lehet fogni másokra. Láthatóan belezavarodtál. Kicsit lassíts!
Az ársapkánál kétségkívül jobb, de a legjobb az lenne, ha a bérek versenyképessé tételén munkálkodnának. Az, hogy megfenyegetik a termelőket és a kereskedőket, hogy ha árat mernek emelni, akkor külön adókkal sújtanak előbb-utóbb recesszióhoz vezet.
De beleavatkozik évek óta. Lehet ezen nyavajogni, csak nem sok értelme van. Inkább értékelni érdemes, hogy ez most rosszabb, vagy jobb helyzet, a korábbinál. Szerintem jobb. A MOL tudott emelkedni tavaly is, és idén is a beavatkozások ellenére.
Már megint azért izgulsz, hogy ne emelkedjen a MOL? :) Szerintem jó. Ebben az országban, a körülményeket ismerve, ez egy jobb megoldás, mint ami volt 2022-ben. Egyébként a MOL abból is plusszosan jött ki. De a legjobb az, hogy nincs fixálva egy árszint. A sapkában az volt a legdurvább.
"Szerintem ő azt írta, neked lehet szar életed, és én is vele értek egyet!" Igen, ezt írta - mert ide járok böfögni. De ez akkor rád is igaz, mert te meg otp-be jársz böfögni. XD
Persze, jó ez így! Ez a legjobb gazdaságfejlesztési módszer! Meg kell fenyegetni a miniszternek egy céget, máris árat csökkent, ezzel csökken az infláció, nő a gazdaság!
"A gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött, ezzel összességben 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és 31 forinttal a gázolaj ára."
Sokkal jobb ez így, mint a 480-as sapka. Elfogadható kompromisszum, véleményem szerint. Ráadásul ez sincs fixálva, mert amennyiben a régió átlagára nő, úgy nőhet vele a magyar üzemanyagok átlagára is.
"A gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött, ezzel összességben 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és 31 forinttal a gázolaj ára."
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.