Az borítékolható, hogy sokan fogják 2600-2800 körül azt várni, hogy visszanézzen 2400 alá azok közül is akik most eldobálják vagy nem mernek beszállni.
Hirtelen nem is találok olyan európai céget szektoron belül ami ne lenne vastag pluszban, miközben mi tovább esünk. Ennél szélesebb körben már nem tudom nézni. Most nem arról van szó, hogy nem követjük rugalmasan a szektortársakat, hanem ellentétesen mozgunk.
Ha kicsit szélesebb körbe megnézed, nincsenek igazán komoly felpattanások. A probléma nem MOL specifikus, és még csak nem is szektor specifikus. Az, hogy a MOL ilyenkor nem követi rugalmasan a szektortársakat, az is inkább a BÉT sajátos egyedi tulajdonságaira vezethető vissza, szerintem.
Közel voltunk a múlt héten is, 1 hónapja is, 2 hónapja is. De van olyan is, aki 1 éve folyamatosan nagyobb szakadást vár, mint 2020 tavaszán. Én egyelőre semmi jelét nem látom komoly pániknak. A medve körbetáncolta a bikát, de még bizonytalan magában, lehet visszamegy az odújába, elő sem jön tavaszig!
Én viszont határozott emelkedést vártam, ehhez képest durván lemaradtunk a szektortársaktól a mai nap. Messze még a nap vége, de eddig ez nem néz ki jól.
Talán a nap hátralévő felében újra emelkedhet valamennyit! Brent futures pl. a Bp.-i kereskedés elindulás előtt csinált lokális csúcsot. Azóta ereszkedik, de mintha fordulásra készülne. Ha újra emelkedő hullámra vált, talán a MOL is emelkedhet!
Őszintén szólva nagy menetelésre nem számítottam a mai napon. A hétfői általános esés, valamint az általa okozott bizonytalanság szemmel láthatóan továbbra is beárnyékolja a piacokat. Én annak is örülök, ha nem esik, bár nem zárható ki még 1 lefelé hullám. Reggel azt írtam, emelkedést remélek, szándékosan nem azt írtam, hogy emelkedést várok, vagy arra számítok. Ami biztos jelenleg, az a mindent átitató bizonytalanság. Remélem ugyanakkor, hogy ez is csak egy mini pánik, sokadik a sorban. Amit azért fújnak fel néhány napra, hogy tudjon egy kis gőzt leereszteni a piac.
MOL tulajok normálisan