Most jó áron van a mol de nem ma lesz 3k. A csápjaim az INA környékén éreznek valamit főleg ha figyelembe vesszük a pofátlan horvát tranzitdíj emeléseket. Mol felajánlotta megvételre INAt talán velünk akarják kifizettetni.
Nézd, én ezzel a részével egyetértek. Az nem megy egyszerre, hogy a vállalat ezermilliárdokat adózik és közben finanszírozza zsebből a soha meg nem térülő beruházásokat, mert épp a politika azt várja el. Nekem azzal a mondattal kapcsolatban van fenntartásom ami miatt a MOL közleményét össze lehet mosz keverni a kormányzati propagandával. Azt amúgy tegyük hozzá, hogy a tengeri szállítás önmagában nem zárja ki az Orosz olajat. Tudtommal a PKN is bejelentette, hogy nem vesznek többé Orosz olajat, de továbbra is azt veszik, csak nem vezetéken, hanem tankeren. Én most azt tartom valószínűnek, hogy a tranzitdíjas zsarolást és a vezeték kockázatát megpróbálja majd kimozogni a vállalat egy olyannal, hogy a Lengyeleken keresztül is hozunk olajat. Ez csak spekuláció a reszemről, de valamit lépni kell, mert a Horvátok és az Ukránok egymásra licitálva emelik a díjakat.
nem mentem fel sem a Molt sem a kormányt, de.....nagyon ritkán szoktam egyet érteni a kormányzati kommunikációval, de azt mindenképpen elfogadom, hogy nem lehet cél a teljes leválás az orosz olajról, mert akkor megint kiszolgáltatott lesz a beszerzés csak éppen tengeri szállításokra......nagyon valószínű, hogy az EU teljes leválásért adna csak pénzt.....
Egyre inkább azt gondolom, hogy a €2mrd beruházás valami olyan stratégiai felvásárlás lesz amivel ki fogják váltani a finomítók átállítását és a vezeték kockázatot.
Valamiért mindig csak nekünk teljesíthetetlenek ezek az elvárások. Nagyon jó cégnek tartom a MOL-t, különben nem lennék befektető, azt viszont nagyon rossz üzenetnek fogom értékelni ha beáll a kormány mellé az EU-val szembeni zsarolós kommunikációba. Egyelőre még nem erről van szó, de azért vékony a jég. Lehet ezt a nyilatkozatot úgy is értelmezni, hogy a szétadóztatás mellett nem fér bele még ez is önerőből. Ez így rendben is lenne, de azért egyre több a furcsaság a finomítói rugalmassági beruházás körül. Egyszer benne van a programban, kérünk rá forrást. Utána kihúzzuk, nem kérjük, majd a MOL megoldja. Utána a kormány csinál egy saját programot és bemond ugyanerre a beruházásra egy kb négy-ötszörös összeget (400mrd) amit a MOL saját forrásból fedez. Most pedig akkor lenyilatkozza a MOL, hogy ezt így nem csinálja, mert nem térül meg. Vannak kérdések megint: Elfogadja ezt a kormány? Gondolom igen. Mi lesz a 400mrd Forintos programmal? Azért abból a kasszába is ment volna bőven.
Általában 100-200k darabos záró kötések vannak a MOL-ban. A 45k ugyanolyan gyenge, mint a mai forgalom volt. Ne úgy képzeld el ezt a darabszámot, hogy ma nap végén valaki kitalálta, hogy megvesz 45k-t.
nem ad vagy teljesíthetetlenek az EU elvárásai..... ???? nos igen nézőpont kérdése......engem jobban érdekelt, hogy megjelent Mol nyilatkozatban a részvényesi érdek védelme kifejezés......igen régen láttam hivatalos nyilatkozatukban...
MOL tulajok normálisan