Mol: Az mBanku elemzője 4046 forintra emelte a célárát a Mol kapcsán, valamint a Wood & Company elemzőház is megerősítette az eddigi vételi ajánlását a Bloomberg adatai alapján. Ezzel a célár konszenzusa 3350 forintra emelkedett, így a jelenlegi árfolyam mellett egy közel 18 százalékos felértékelődést várnak az elemzők a részvény kapcsán.
Jó lesz a 360 Ft is, nem fogok sírni, ha annyi lesz! :)
Törölt felhasználó2022. 12. 02. 07:01
Ezt már láttátok:Átállás a körforgásos gazdaságra: kémiai újrahasznosításErre a komponensre 109 millió eurót szánna a kormány. A legfontosabb cél, hogy fejlesszék a hulladékgazdálkodási rendszert, és hogy elősegítsék az átállást a körforgásos gazdaságra, például kémiai újrahasznosítással. Cél még az elkülönített hulladékgyűjtési rendszer felállítása.
Csányi elég konzervatív általában, így a MOL oszti tekintetében sem "enged" majd túlzásokat. Szerintem 360 Ft körüli lesz, mert az elvonások miatt az adózott eredmény "csak " 20%-al nőtt, így osztiban is "csak" 20% pluszt remélek a tavalyihoz képest...
Te mindig is rendkívül pozitívnak látod a MOL képét. :-) Pl áprilisban, amikor 3100 volt, aztán pár hét múlva 2500-is esett. Vagy a nyári viszaemelkedésben, mielőtt 3000-ről őszre 2300-ig zuhant. Azért remélem most már tényleg igazad lesz, és elmegyünk 3500-ig mert nyár óta mínuszban vagyok.
Én is így látom, készítik fel a népet az ársapka eltörlésére, már meg is van az ürügy (Százhalombatta, orosz szankciók, ellátásbiztonság), szerintem csak annyi a kérdés, hogy egy héten belül vagy január elejétől törlik el az egészet. A MOL részvény árfolyama iránt sem aggódom, a 3000 szinte tuti meglesz záros határidőn belül. Tulajdonképpen nagyon jó pozícióban van a részvény: úgy veszik, hogy közben van két nagy hátráltató tényező (ársapka, háború), amelyek közül ha valamelyiknek vége, az árfolyam megugrik. Örülök, hogy tudtam gyűjtögetni 2500-2600 körül. A legbiztosabb befektetésemnek tartom a részvénypiacon.
MOL tulajok normálisan