Én a MOL profitábilitása miatt nem aggódom, nyilván a hiány elsősorban a sapkás termékeknél van. Prémiumból viszont rekordokat döntögethet az elmúlt hetekben a fogyasztás! :)
értem, szerintem ketté kell választani a battai karbantartásokat a barátság vezetéktől.... a finomítói karbantartás hetek óta zajlik emelkedő részvényár mellett, közben a napi forgalom extra magas -profit kiesés nem nagyon látszik a negatív hatások ellenére. Statisztikailag a Mol életében a Q4 a legalacsonyabb bevételű negyedév, de most úgy látszik ez is extra profitot fog eredményezni. Finomítói karbantartások elnyúlása pedig az ársapka kivezetésének irányába hat.......... ezen felül a nemzetközi hangulat is kedvező, minden a további emelkedés irányába hat. Kapunk EU forrásokat, egyelőre elveszett összegekről sem beszélhetünk, remélhetőleg a felfüggesztett részek is lehívhatóak lesznek.
70-30 a kötvény részvény arányom, ami rendkívül konzervatív arány. Sokan az 50-50-re hajlanak. Nem hinném, hogy itt tartosabb korrekció lenne, főleg egy ilyen usa mellett ami a fenti állításomat igazolja inkább. Ráadásul minden felszabaduló kötvénybefektetésből vissza kell csöppenteni a részvényekbe is, márpedig azok hozzák a stabil havi 1-2 %-t. Maradunk, amíg ki nem derül mennyi az oszti.
Társadalom már az ársapka kivezetésére készül ezért roham indult az üzemanyagokért ami egy öngerjesztő folyamatként további készlet hiányokat fog okozni. Kormányzatnak azonnali döntést kell hoznia, hogy az ünnepekre ne legyen káosz.
maga a vezetékek javítása " hegesztése" nem jelentős probléma "béke időben ", máskor nincs is hírértéke az viszont látszik, hogy a finomító lassan egy éve csúcsra van járatva ....tegnap a Mol képviselője szerint a napi átlag 5m liter fogyasztás helyett 8m liter a fogyasztás ami elképesztő Q4-ben !!!
Kész csoda egyébként, hogy eddig el tudták húzni, persze már rég nem az eredeti teljes körű ársapka van. Én már sokkal korábbra számítottam, hogy fejre áll az ellátás, és ki kell majd vezetni. Szerencsére a MOL így is rekord nyereséges. Azt nem értik meg sokan, hogy a hiányról nem a MOL tehet. Mindig is szükség volt importra, ami a sapka miatt vészesen lecsökkent. Ez azonban nem a MOL-nak rossz elsősorban, hanem a fogyasztóknak, közvetve pedig a kormánynak. Még egy bizonyíték, hogy nem tudják a gazdaságot jól kezelni.
Miért kellene letörnie? Szerintem éppen ideje volna a kitörésnek 3500-4000 közé. Onnan majd visszatesztelheti a 3k-t, mielőtt szintet lép 4K feletti stabilizálódásba. Éppen ideje volna!
MOL tulajok normálisan