Topikgazda: Törölt felhasználó 2002. 12. 03. 09:01

MOL: 8,748 Ft-os célárfolyam (Erste)  

Ugrás a cikkhez
Pletser Tamás, az Erste Bank részvényelemzője a MOL új stratégiájának meghirdetése, illetve a Slovnaft részesedés 67%-ra történő emelését követően kiadott értékelésében 8,748 Ft-os célárfolyam meghatározása mellett változatlanul vételre ajánlja a részvényt.

A szakértő kiemelt hangsúllyal szerepelteti értékelésében a stratégiában szereplő, organikus eredmény növelő képesség kiaknázását. Mint ismeretes a MOL éves szinten 175 m USD költségmegtakarítást kíván elérni 2005-re. A belső költség hatékonyság javításában már az elmúlt három évben is látványos eredményeket ért el a társaság.

Pletser Tamás előrejelzése alapján a MOL (jelenlegi HUF/USD árfolyam mellett) már elérheti vagy meghaladhatja az új stratégiában meghatározott 1 milliárd dolláros EBITDA-t. A 2002-es 40 mrd Ft-os előrejelzésből kiindulva a társaság a negyedik negyedévben 15 mrd Ft-os nettó veszteséget érhet el, melynek fő oka a létszámcsökkentésre megképzendő 100 millió dolláros céltartalék.

A 8,748 Ft-os célárfolyam (fair value) diszkontált cash flow modell alapján került meghatározásra (a fair value 1.5%-ot emelkedett a Slovnaft tranzakció és az új stratégia következtében).
Mutató alapú összehasonlításban; P/E-t alapul véve enyhe alulértékeltséget mutat a részvény, míg EV/EBITDA és P/Sales szinten enyhe felülértékeltség jelentkezik.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
spade 2005. 08. 03. 11:05
Előzmény: #616  spade
Nos úgy tünik győztünk, megszületett a rendelet, hogy a totem oszlopokra ki kell irni az üzemanyag árakat, és a MOL tegnap már ki is irta , szinte elsőként lépve....már csak az érthetetlen hogy miért vette le, sok fogyasztó szimpátiáját megnyerte volna vele többet ért volna mint 1 hónapnyi folyamatos reklám a mediában, nagy baromság volt köztünk szólva...
De a klényeg hogy elértük a tisztességes fogyasztói tájékoztatást és ebben némi szerepe a portdóliónak és e fórumnak is volt, lévén az elsők között vetettük fel élesen a kérdést.
Az üzemanyag kiirás pedig unicum még ma is, amit szerintem célszerü folytatni a nagy ár eltérések miatt...
Törölt felhasználó 2005. 07. 24. 10:52
Előzmény: #618  spade
?
spade 2005. 07. 23. 17:32
Előzmény: #617  Törölt felhasználó
Buxi,
Nekem megvan a MOL-lom, de ha marad ez a becsapom a fogyasztot nem irom ki az árat módszer nagyon hamar megvállok töle, mert a MOL rövidesen nagy piacvesztéssel fog szembenézni. És ha egyszer a gépjármüvezetők kiakadnak a MOL-ra magyar cég ide-magyar cég oda büntetésből sem fognak nála vásárolni, még ha olcsóbb lezs mint a többi kút akkor sem....
Én azonnali hatállyal, hétfőtől kirugnám azt, aki ezt a "nem kiirást" kitalálta, ennél nagyobb kárt nehezen tudna okozni....az árversenyt nem úgy kell állni, hogy lóvá tesszük a fogyasztót...
Törölt felhasználó 2005. 07. 23. 16:40
Előzmény: #616  spade
Én támogatom a harcod. Adtam el MOL-t, doki.
spade 2005. 07. 23. 12:40
Előzmény: #614  spade
"2005. július 22., péntek 13:56
A Magyar Autóklub (MAK) szerint jogi úton kell biztosítani, hogy az autósok már távolról jól láthassák az árakat és dönthessenek, melyik benzinkútnál vásárolnak.
"/Index
.
A téma itt lett először felvetve, a portfolio nem élt a benne rejlő lehetőséggel.....ez az ö baja.
Ami lényeges még, hogy akár itt is olvasva és cselekedve eljutott illetékes helyekre az ügy és reméljük megszüntetésre kerül az az elképesztő pofátlanság egyes kutak (ÖMV,MOL,SHELL stb.) részéről hogy nem irják ki az út melletti táblára az árakat...
Törölt felhasználó 2005. 07. 21. 10:32
Kedves Spade!
Az E.ON Putyin jövőjétől függetelenül a Gazprom legnagyobb vásárlója marad.
.
üdv. zj
spade 2005. 07. 21. 10:07
Előzmény: #613  spade
"Benzinturizmus országon belül
2005. július 21., csütörtök 8:57
Az elmúlt hetek árváltozásai kavarodást okoztak a benzinpiacon: egy nagyobb tankolással csaknem 900 forintot is megtakaríthatunk./Na pi Gazdaság
"
A témát vasárnap vetettem fel, azt hogy gyüjtsük az árakat kedden javasoltam, látjátok a Napi Gazdaság lépett, ti pedig fületek botját sem mozgattátok...:(
spade 2005. 07. 21. 09:55
Előzmény: #611  Törölt felhasználó
Kedves ZELENA JÁNOS,
.
> Szerintem az E.ON képes realizálni a "wishfull thinking"-emet
.
Le het az E.ON csak addig képes realizálni a wishful thinking-edet amig Putin van hatalmon, de azért egy gázellátásnál talán távolabbra kéne tekinteni mint 3 év......rosszul gondolom ?
spade 2005. 07. 21. 09:37
Előzmény: #605  szab
Szóval akkor hátha követőkre talál és más is beirja:
.
A JET-nél 269 a 95-Ös literje
Törölt felhasználó 2005. 07. 20. 14:04
Szerintem az E.ON képes realizálni a "wishfull thinking"-emet.
(E. ON és a Gazprom kapcsolata egyedi)
üdv. zj
spade 2005. 07. 20. 13:41
Előzmény: #608  Törölt felhasználó
Kedves ZELENA JÁNOS,
A lényeg a földgázbeszerzés hatákonyságának alakulása.
Amint már korábban is jeleztem, azt tartom fontosnak, hogy a Magyar Köztársaság földgázimportja ne legyen drágább a német átlagos importárnál (ha megvalósul a tranzakció)."
Azért ez jó duma, szerinted honnan lehet Mo-ra földgázt behozni ???
Valszeg ez jobban meghatározott minthogy wishful thinking elég lenne a megváltoztatására...

Törölt felhasználó 2005. 07. 20. 13:32
Előzmény: #608  Törölt felhasználó
erre kellenek tartós garanciák
Törölt felhasználó 2005. 07. 20. 13:29
Kedves arp!
A lényeg a földgázbeszerzés hatákonyságának alakulása:
-Amint már korábban is jeleztem, azt tartom fontosnak, hogy a Magyar Köztársaság földgázimportja ne legyen drágább a német átlagos importárnál (ha megvalósul a tranzakció).
üdv. zj
Törölt felhasználó 2005. 07. 20. 13:09
Előzmény: #600  Törölt felhasználó
János, személy szerint nagyra értékelem a tevékenységedet a MOL gázüzletágával kapcsolatban. A brüsszelnek írt beadványod szívesen elolvasnám - írtad, hogy a terjedelme miatt nem akarod itt közzé tenni.
Csak buzdítani tudlak, hogyha eljön az ideje, (ha publikussá válhat a beadvány tartalma) tedd közzé és azt is, hogy hol lehet hozzáférni. Üdv: arp
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 14:41
Viszont ezért szerintem nem a kormány a felelős mert piacgazdaság van tehát nem szólhat bele ebbe,ezt Orbán is elismerte a Gyurcsánnyal folytatott vitájában.
szab 2005. 07. 19. 13:27
Előzmény: #604  spade
jó ötlet...
spade 2005. 07. 19. 11:44
Előzmény: #603  Törölt felhasználó
Szerintem akár a portfolion (növelné a látogatottságot), lehetne egy olyan menüt/fórumot nyitni ahova mindenki beirná egy táblázatba, hogy hol mennyibe kerül a benzin. Ezt fogyasztóként megteheti. És amiből mindenki tájékozódhat hol érdemes tankolni. Olyan sürü már a benzinkút hálózat hogy mindenki el tudja kerülni azokat a kutakat amelyek nem irják ki az áraikat. A fogyasztó ellenes magatartásukkal bünhödjenek piacvesztéssel, legalább mi ne vásároljunk náluk...
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 09:38
Előzmény: #599  spade
sziasztok,
én már egy hete jeleztem, h a MOL-nál (XVI.VeresP út) pofátlan módon nem írják ki/nem mondják meg az árat (http://www.portfoli o.hu/forum/topic.tdp ?t=3300), ami önmagában is bosszantó, de a stílus, ahogyan az a bunkó ott előadta magát, kifejezetten felháborított,
ja, és mégegyszer: a diszkontok (pl. Auchan-kút) jelentős árkülönbséggel adják a naftát, ahogy erre az ott sorban álló (!) autósok mind rájöttek
üdv,
sirgeo rge
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 06:59
Kíváncsi vagyok a Mol meddig emel még,mennyi mlehet még az árfolyam,és ezt mivel magyarázzák?Eddig az indok az Iraki háború okzta bizonytalanság és pár dolog volt.
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 04:37
Előzmény: #600  Törölt felhasználó
Ki kell kuldeni a bejaronot a TESCOba benzinert. Van jogsija. Ha sajat gk vezetot hasznaltok azt ne engedjetek tankolni. Bizalom es ellenorzes.
Törölt felhasználó 2005. 07. 18. 18:28
János, személy szerint nagyra értékelem a tevékenységedet a MOL gázüzletágával kapcsolatban. A brüsszelnek írt beadványod szívesen elolvasnám - írtad, hogy a terjedelme miatt nem akarod itt közzé tenni.
Csak buzdítani tudlak, hogyha eljön az ideje, (ha publikussá válhat a beadvány tartalma) tedd közzé és azt is, hogy hol lehet hozzáférni. Üdv: arp
spade 2005. 07. 17. 20:34
Előzmény: #598  Törölt felhasználó
marikgy,
.
> le sem kell emelni a kútpisztolyt. A kútoszlop mellett van egy tájékoztató tábla
Hát az AGIP-nál én tutira ne láttam pedig direkt kutattam mindenhol, esetleg a WC-ben a fali tükör mögé akaszthatták....:)
T ovábbra is azt javoslom ahol nem irják ki az EU-ban megszokott módon az út mellett az oszlopra az árat ott ne vásároljatok....
Törölt felhasználó 2005. 07. 17. 18:39
Előzmény: #597  spade
Fiúk,
le sem kell emelni a kútpisztolyt. A kútoszlop mellett van egy tájékoztató tábla (legalábbis a Shell-nél, de szerintem a többieknél is). Tehát a termék mellett megtalálható az ár is. Ez nyilván kevésbé jól látható, mint a nagy kiírások, és ennek oka nyilván a magasabb ár, de nem jelenti azt hogy nem tesznek eleget a törvényi kötelezettségnek.
spade 2005. 07. 17. 14:43
Előzmény: #596  Törölt felhasználó
arp,
Értettem amit irsz elsőre is, mert magam is igy jártam el. De ehhez oda kell állnod a kuthoz megvárnod amikorra sorra kerülsz és levenni a pisztolyt.
Annyira tudom, hogy magam is ezt csináltam.
De ez baromi sok idő. És arra játszik hogy az ember ha már idáig eljutott akkor tankol is.
Ez rendkivül etikátlan, ezért azt javaslom mindenkinek addig is amig a fogyasztóvédelem nem tesz valamit, mindenki csak ott tankoljon ahol kiirják az árakat ilyenek pl.:
Esso,JET,Lukoil ,Tesco
Akik pedig nem irják ki az árakat, OMV MOL, SHELL, AGIP csak hogy a legnagyobbajkat emlitsem és meg kell mondanom nem véletlenül.
Aki kiirja az árakat az nem véletlenül teszi, valszeg ott olcsóbb mint máshol,(a 8-as úton kipróbálva) MINDENKINEK javaslom ott tankoljon, legfőképpen mert tisztességesebb kút....
Törölt felhasználó 2005. 07. 17. 12:14
Előzmény: #595  spade
akkor mégegyszer a trükk lényege segítség képpen(én kipróbáltam): Leveszed a pisztolyt - kiírja az árat - nem kezdi meg a tankolást, a rendszer nem számol - visszateszed a pisztolyt - az ár 0ra ugrik vissza - a pénztárosnak nem kell stornózni - nem kell sort állni ezért - a levett pisztoly kallantyúját ne húzd meg, mert akkor nemcsak az árat írja ki, hanem akkor kezdi meeg a tankolást - ha a kallantyút meghúztaad megy az üzemanyag, azt már a pénztáros nem tudja stornózni fizetni kell (forrás OMV Tengerszem utca)
spade 2005. 07. 17. 11:45
Előzmény: #594  Törölt felhasználó
Én is azt irtam hogy amikor megkezded a tankolást kiirja az árat, ekkor visszateheted, de a mondjuk Texcoban is ha sokallod az áru árát akkor visszaadhatod és stornozza a tételt a pénztáros persze a hátad mögött állók ésw a pénztáros is elkezdi emlegetni a felmenőidet.
És a tankolásnál is az a helyzet hogy kiállod a sort utána ha elkezdesz tankolni meg is tudod hogy mennyibe lesz. Ha nem veszel ott és tovább állsz akkor sok idődbe került az biztos.
Szerintem kimondottan fogyasztó ellenes gyakorlat, jó nagy büntetésekkel kéne elejét venni ennek.
Törölt felhasználó 2005. 07. 17. 11:28
Előzmény: #593  spade
Teljesen igaz, ez a gyakorlat sérti a fogyasztói jogokat. Viszont egy trükk, ha leemeled a pisztolyt kiírja az árat, anélkül, hogy elkezdenél tankolni ha akarod vissza is teheted- de ennek nem így kellene működni. Jogos
spade 2005. 07. 17. 11:05
Előzmény: #592  Törölt felhasználó
Most jöttem haza szabiról. Meg tudnátok mondani nekem mi ez az uj figura hogy a benzinkutaknál letakarják az üzemanyag árakat tartalmazó táblát ???
A tankolás megkezdése nélkül (ekkor kiirja a kút) meg sem lehet tudni az árat.
Ki az a b@rom aki ezt kitalálta??? Ez olyan mintha egy üzletben az élelmiszer árakat nem irnák ki hanem csak a pénztárnál derülne ki hogy mennyit is fizet mondjuk a tej literjéért, esetleg ha pechje van akkor 2000 Ft-t ?!?
Ez a nem kiirás, azon túl hogy az EU-ban sehol sem szokás, súlyosan sérti a vásárlói érdkeket ! Jó lenne ha a fogyasztó felügyelet lépne az ügyben és nem a hasát vakarná a nagy melegben....
Törölt felhasználó 2005. 07. 15. 10:29
Fellebbezési jogomról történt önkéntes lemondásomat követően jogerőssé vált a GVH elleni beavatkozási kérelmemet elutasító bírói végzés.
.
Nem volt tanulság nélküli egy ilyen hosszan elhúzódó per lefolyásába betekintést nyerni.
üdv. zj
Törölt felhasználó 2005. 07. 08. 12:15
„Az EU mélyreható vizsgálatot kíván folytatni a MOL gázüzletágának eladásával kapcsolatosan - írja a Reuters brüsszeli hivatalos forrásokra hivatkozva. Az előzetes vizsgálatok alapján versenypolitikai aggályok merülhetnek fel az ügylettel kapcsolatban.
.
Az EU Bizottságnak november 17-ig van ideje arra, hogy végső döntést hozzon a kérdésben. Mint emlékezetes, a gázüzletág eladását a MOL és az E.On tavaly novemberben jelentette be.” – írja a portfolio.hu .
.
.
Megjegyzésem:
Nagyon bíztam abban, hogy a Bizottság komolyan figyelembe veszi a beadványomban kifejtett versenyjogi érveket és egyéb szempontokat.
.
Úgy gondolom, hogy mind Brüsszel, mind pedig a Magyar Köztársaság számára az import földgáz beszerzési hatékonyságának javítása lehet az egyik legfontosabb szempont a tervezett tranzakció elbírálásakor.
.
Bea dványom tartalmának nyilvánosságra hozataláról később döntök.
A terjedelemre is tekintettel valószínű, hogy nem itt kerül sor az első közzétételre.
.
üdv. zj
Törölt felhasználó 2005. 07. 06. 15:44
Elérte!
.
(MOL ügyfélszolg. automata)
95-ös 267,5 Ft
üdv. zj
Törölt felhasználó 2005. 07. 06. 14:21
Most tankoltam Szentendrén 95-ösből 257-ért.(plusz 4 Ft/l mától)
.
Mol mennyiért adja ma?
Törölt felhasználó 2005. 07. 06. 09:32
Előzmény: #587  Törölt felhasználó
szép történet.
de ez inkább az átállás kihasználása.
ua. mint amikor juróra áltak át a kereskedők és felfelé kerekítettek....
.
m eg most is ez lesz az áfacsökkentésnél...( ez jár nekik)
erről jut eszembe : a molra nemkűttek az oláhok árcommandót ;) ?
Törölt felhasználó 2005. 07. 06. 09:21
Előzmény: #584  Törölt felhasználó
Romaniaban ( is ) a MOL arat emelt az Uj Lej bevezetesenek segitsegevel, igaz szereny alig 1% mertekben , de egy honappal ezelott meg 31 vagy 32 ezer700 volt egy liter, de az ominozus julius 1 elott ugy jo egy hettel mar 33700 lett. Es az uj arban szamolva mar 3.40 lej.
udv ;jp
Törölt felhasználó 2005. 07. 06. 08:28
Előzmény: #585  Törölt felhasználó
egy másik forumon már kérdeztem:
a mai üa. áremelést mikor tudtátok meg?
és tudom-e hasznosítani ha én hamarabb tudom mint az átlag ? ;)
Törölt felhasználó 2005. 07. 06. 07:49
A MOL honlapon nem találtam rá az aktuális árra.
.
Elrejtették?
Ha valaki segítene megköszönném.
üdv. zj
Törölt felhasználó 2005. 07. 06. 07:27
Ft-ban számolva rekord olajár/rekord gázolajár (nemzetközi jegyzésárak).
Holnap lehet az első nem előre bejelentett üzemanyag-áremelés.
.
És ma élérheti az árfolyam a 18.000-et.
üdv. zj
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 10:06
Az állam az aranyrészvényt a hajára kenheti. A gázüzletág eladását egy korábbi közgyűlés az igazgató tanács hatáskörébe utalta. Így játszották ki az egyik utolsó és stratégiai közszolgáltató vertikum elemet a fritz-ek kezére. Pár év múlva úgy fogjuk bánni, de addigra nem lesznek felelősök.
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 08:56
Előzmény: #579  Törölt felhasználó
Kérdés, hogy annak a bizonyos aranyrészvénynek a révén, nem tudna-e mégiscsak valamit tenni a kormányzat?

Persze kérdés, kell-e egyáltalán tennie valamit.
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 08:48
Kérdésem :Most kell bevásárolni?
üdv.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek