Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 03. 16. 08:34
Előzmény: #18857  signal2
#18860
Az lenne a minimum, hogy ezeket a sajtótermék ugyanazon helyen, ugyanannyi ideig kell közzétenni, mint az eredetit ( tehát ha címlapon, akkor ott), és itt is bevezetni a fidesz által kedvelt 3 csapás elvet, azaz a büntetések legyenek egyre nagyobbak, ha valaki sorozatosan követ el ilyet."
.
.
 Első körben azt kellene elérni, hogy a sajtóperekben hozott ítéletek függetlenek legyenek az oldaltól.
Azután lehetne továbblépni.
pampa 2019. 03. 16. 08:32
Előzmény: #18858  signal2
#18859
Ez csak a bukás "megmagyarázása"
.
 annyiszor hoztam példának 2010-et! 
ott a régi rendszerben és teles "szembe szélben"  húzta be a FIDESZ-KDNP 2/3-al a választást!

lényegtelen a média meg a plakát.. és minden más....

a lényeg az, hogy a választók KIT AKARNAK!
ŐKET KELL maga mögé állítania egy PÁRTNAK, ha le akarja váltani a FIDESZ-t!
a lebirkázásukkal elég nehéz ezt elérni....
.
egyre cserélődik a lakosság , így egyre többen lesznek akik "okstelót" használnak....
.
egy átrendeződött digitális világban "tájékoztatás" hiányára fogni a vereséget.....
signal2
signal2 2019. 03. 16. 08:24
Előzmény: #18856  pampa
#18858
Ezt rosszul látod szerintem. Függetlenül az esélyektől azt kényszeríti ki a választási törvény, hogy a relatíve legerősebb jelölttel szemben csak 1 közös jelölt induljon, ha azok egységesen nem szeretnék a legerősebb jelöltet. Pártnevektől függetlenül.
Az erőviszonyokhoz meg tegyük hozzá, hogy a médiát szinte már teljes egészében a fidesz uralja (vidéki lap és országos rádió csak fideszes van, a kormány által a fidesz javára folytatott plakátkampányokról és mindenkihez rlküldött " tájékoztatókról" nem is beszélve), továbbá pénzügyileg eléggé lejt a pálya, a fidesz sokkal nagyobb aktivista hálózatot tud működtetni. A Jobbiknak volt még sok aktivistája, de őket most nullázták le pénzügyileg.
Szóval itt van egy olyan alapvető gond, higy amíg a fidesz és a kormány üzeneteit akkor sem tudod kikerülni, ha akarod, az ellenzéknek órási kihívást jelent a saját üzeneteik széles tömegekhez való eljuttatása. 
signal2
signal2 2019. 03. 16. 08:16
Előzmény: #18851  goldi
#18857
Az lenne a minimum, hogy ezeket a sajtótermék ugyanazon helyen, ugyanannyi ideig kell közzétenni, mint az eredetit ( tehát ha címlapon, akkor ott), és itt is bevezetni a fidesz által kedvelt 3 csapás elvet, azaz a büntetések legyenek egyre nagyobbak, ha valaki sorozatosan követ el ilyet.
Még az újságíró, és a szerkesztő személyes felelősségét is felvetném, azaz járjon eltiltás, mint mondjuk a cégvezetésben.
pampa 2019. 03. 16. 07:59
Előzmény: #18855  pampa
#18856
"A fideszes választási törvény miatt a kormányt csak együtt győzheti le a teljes ellenzék. "
.
.
 most már csak azt kellene elmagyaráznia annak aki ezt megfogalmazta, hogy egy közel 50 % támogatással bíró pártszövetség esetén milyen választási törvény kellene a "nemgyőzelméhez" ?
Miért a törvényben keresik  a hibát a sorozatos kudarcaikra, miért nem magukban?
A választók szavazatáért folyik a küzdelem a kampányban, csodálkozik a vesztes párt, hogy nem kap kellő számú szavazatot azoktól az EMBEREKTŐL akit négy éven keresztül AGYMOSOTT BIRKÁZOTT ? Nem beszélve a programról, nem azt a pártot választja a polgár aki nem az ÉRDEKÉNEK megfelelő hanem a PÁRT ( vagy ki tudja kinek!) érdekének megfelelő.... hanem azt aki az ORSZÁG és a benne élő emberek érdekének megfelelő programmal áll elő?
.
 Nem lehet legyőzni mert rossz a törvény????????
Nem lehet, hogy az ELLENZÉK ROSSZ és nem kérnek belőlük az emberek?
.
Aki látta Tordai tegnapi akcióját...... az megérti!
Nem hogy a Parlamentebe, de még egy disznóhizlaldába sem való!
Azok az állatok is megérdemlik a tiszteletet hiszen az "életükkel" szolgálják meg azt a gondoskodást és törődést amit kapnak. Ő tőle pedig ilyet nem lehet elvárni.... már többször bizonyított valójában ő milyen ember......
.
Az ellenzék vagy megtisztul és megváltozik, vagy örökös ellenzéki sors jut neki osztályrészül.
.
szvsz
pampa 2019. 03. 16. 07:45
Előzmény: #18851  goldi
#18855
Lokál Valótlanul híreszteltük, hogy Cvetan Vaszilev bolgár oligarcha és Gyurcsány Ferenc között baráti kapcsolat volt”,"
.
 mikor olvasunk olyan bírósági ítéletet ami úgy szól:
.
valótlanul híreszteltük, hogy a FIDESZ ellopta a MNYP pénzét!
valótlanul híreszteltük, hogy a FIDESZ rabszolgává teszi a dolgozókat
valótlanul híreszteltük, hogy Orbán a leggazdagabb magyar
valótlanul híreszteltük, hogy Mészáros Orbán strómanja
stb.
stb..
stb...
pampa 2019. 03. 16. 07:40
Előzmény: #18847  capaeledel
#18854
Nekem nem ez szűrődött le.
.
esetleg ez:
Inkább az, hogy megérkezik a reptérre a csoport és a belépésnél átadnak egy "gépelt listát" a hivatalnok egyezteti a létszámot és mennek a dolgukra.
Magyarország területén azután szabadon mozoghatnak.
Elvégzik a "gyakorlatot" majd elhagyják az országot.
Esetleg berepülnek az ország területére bárhol leszállhatnak elvégzik " az előírta" gyakorlatot és ugyanezen az úton távoznak. ( pl. mint Pakisztánban)
Mert szerepel a megállapodásban, hogy VÍZUM nélkül többször be és kiléphet. Nem kell semmilyen mozgásról egyeztetniük.
.
mint írtam, ha semmi extrát nem tartalmazna, és NATO tagként ez amúgy is biztosított....akkor minek kellett?
.
 de hagyjuk, mert ez is kezd értelmetlen lenni....
sanka 2019. 03. 16. 07:34
Előzmény: #18850  goldi
#18853
Viszont bűnözőket védjük, befogadjuk, kimentjük!
sanka 2019. 03. 16. 07:25
Előzmény: #18851  goldi
#18852
Akik ezt a fideszt támogatják, megérdemlik a féreg jelzőt!
goldi
goldi 2019. 03. 16. 07:00
#18851

"A Demokratikus Koalíció közzétette, milyen helyreigazításokat kell közzétenniük a „Fidesz propagandagyárainak” az elmúlt hetek hazudozásait követő perek következményeként. 888, Lokál Valótlanul híreszteltük, hogy Dobrev Klára a cikkben nevesített Antoaneta Vassileva barátnője”. Lokál Valótlanul híreszteltük, hogy Cvetan Vaszilev bolgár oligarcha és Gyurcsány Ferenc között baráti kapcsolat volt”, “megalapozatlanul utaltunk továbbá arra, hogy Gyurcsány Ferenc a Cvetan Vaszilevhez köthető banktól kölcsönt kapott volna, amit soha nem fizetett vissza, és a bank VIP-listáján szerepelne. Origo, Ripost Valótlanul híreszteltük, hogy Dobrev Klára édesapja, Petar Dobrev bolgár kommunista titkosszolgálati fedőcégek vezetője volt. Origo Cikkünkben Gyurcsány Ferenc jóhírnevét megsértettük, mert valótlanul állítottuk, hogy alkoholos állapotban tartott sajtótájékoztatót. HírTV Valótlanul híreszteltük, hogy Gyurcsány Ferenctől kellett segítséget kérni, ha valaki meg akarta úszni a börtönt. A DK szerint ismét kiderült, hogy a fideszes propagandisták gyakrabban hazudnak, mint ahogy levegőt vesznek. Mint írták, mindent elmond az Orbán-rendszerről, hogy ilyen rágalomhadjáratot zúdít azokra, akik ellene küzdenek; egy ellenzéki pártelnökre és családjára. A bíróság minden esetben Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának adott igazat."
A fidesz hazugsággyárai sorra veszítik el az ellenük indított pereket.
goldi
goldi 2019. 03. 16. 06:47
#18850

Az Amerikai Külügyminisztérium Éves Jelentés Dokumentuma:
A magyar választás nem minden tekintetben felel meg a demokratikus normáknak A kormány a Fidesz kampányát tolta közpénzből,
A sajtót megpróbálják elhallgattatni,
A közbeszerzések átláthatatlanok, ez pedig nagy korrupciós kockázatot jelent.
A választáson szabad a részvétel, de az, hogy a kormányzati költésekkel támogatták a Fidesz kampányát, az ellenzéknek nem voltak egyenlő esélyei – írták. Külön kiemelték a kamupártok problémáját is.
A korrupció rendszerszintű probléma Magyarországon a jelentés szerint. A közbeszerzések átláthatatlanok, ráadásul nem történik előrelépés sem.
Ami az igazságszolgáltatást illeti: a bíróságok általában függetlenek, de egyre többen panaszkodnak arra, hogy a politika nyomást gyakorol a bíróságokra. A börtönök pedig rossz állapotúak és zsúfoltak, igaz, egy kicsit csökkent a telítettség.
A szólás- és a sajtószabadságot a törvények garantálják, de a kormány tagjai és a kormánypárti média rendszeresen támadja a független újságíróknak – állapította meg a jelentés.
A menekültkérdésben nagyon súlyos aggodalmak vannak – írták. Sok menedékkérőt erőszakkal visszatoloncolnak Szerbiába, miközben ott nincs kiépített ellátórendszer. A Magyarországon rekedt menedékkérőket elzárva tartják, sokaktól az étkezést is megtagadják, a menedékkérelmeket pedig gyakorlatilag nem tárgyalják érdemben. Problémásnak tartják az egyesülési jog helyzetét is. Külön kiemelték azt, hogy az Auróra működését mennyire próbálja a józsefvárosi önkormányzat ellehetetleníteni, és arról is említést tettek, hogy Pécs vezetése felszólította a magánszemélyeket és cégeket, ne adjanak helyet egy alapítványnak, amelyet a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatott.
euler
euler 2019. 03. 15. 18:56
Előzmény: #18848  bigyula
#18849

És látványosan udvarolt a lengyeleknek.
Kapcsolódva az előző témához, a lengyeleknél 4500 amerikai katona állomásozik, amit az orosz fenyegetés miatt a lengyelek növelni akarnak...
https://fuhu.hu/lengyel-magyar-ket-jobarat-de-nem-mindenben/?fbclid=IwAR3HDTrUxfYaT02XTZqy3M8Mm_LsVl3nQrvuMLftUUwYwL8brPZgVLuo3M8
capaeledel 2019. 03. 15. 17:24
Előzmény: #18845  pampa
#18847

"de arról szól! ennek a keretmegállapodásnak az értelmében jöhet, ha szükség van rá az USA-nak  Magyarországon."
.
A vita arról szólt, hogy ne csak a belépéshez, hanem minden (országon belüli) mozgáshoz is parlamenti engedély kelljen.
capaeledel 2019. 03. 15. 17:21
Előzmény: #18845  pampa
#18846

"keress rá a megállapodásra, vízum és útlevél nélkül jöhetnek.semmit sem kell indokolni, jön vagy jönnek és kész!"
.
Még egyszer, mert nagyon zavaros. A "csapatnak" kormány engedély kell. A csapat tagjainak semmi.
A "csapat" állhat 1 főből is.
Ha van kormány engedélye a csapatnak, akkor azt 1 tagot nem ellenőrzik, de nem úgy hogy jön egy amerikai katona és "csak úgy" bejöhet. Legérthetőbb egy pilóta esete.
Engedélyt kap a berepülésre (csapat), de magának a pilótának (katona) nem kell semmi engedély, ellenőrzés.
Ha nem hiszed, utazz külföldre és visszajövetelkor mond azt hogy amerikai katona vagy.
pampa 2019. 03. 15. 17:06
Előzmény: #18844  capaeledel
#18845
 Ha a "csapat" 1 fő, arra is külön kormány engedély kell, hogy beléphessen az országba."

keress rá a megállapodásra, vízum és útlevél nélkül jöhetnek.semmit sem kell indokolni, jön vagy jönnek és kész!
de arról szól! ennek a keretmegállapodásnak az értelmében jöhet, ha szükség van rá az USA-nak  Magyarországon.
capaeledel 2019. 03. 15. 15:57
Előzmény: #18839  pampa
#18844

"hány főtől számít csapatnak?"
.
Az hogy csapatmozgás vagy sem, nem a létszámtól függ, hanem attól hogy katonai feladatot  lát el vagy sem.
Olyan ez mint a "század". Az sem száz ember..
"azért milyen nagyvonalúak voltak, hogy belementek abba, ha közlekedési vétséget követ el, eljárhat ellenük a magyar bíróság!  :)"
.
Én annak adnám az ítélkezés jogát, amilyen állampolgár volt az "'áldozat".
De ettől függetlenül ez nem arról szól egy amerikai katona ellenőrizetlenül beléphet az országba. Ha a "csapat" 1 fő, arra is külön kormány engedély kell, hogy beléphessen az országba.
pampa 2019. 03. 15. 13:51
Előzmény: #18840  pitcairn2
#18843
Ez nem NATO megállapodás.
 Ez egy kétállami megállapodás.
USA-Magyarország
pampa 2019. 03. 15. 13:50
Előzmény: #18841  pitcairn2
#18842
:)
Golyófogónak?  :(
pitcairn2 2019. 03. 15. 13:30
Előzmény: #18839  pampa
#18841
magyar katonák különben mi a fenének mennének az USÁ-ba?
a NATO keretében őket max csak a válságövezetebe vezénylik (Afganisztán, Irak, stb.)

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek