Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 11:42

Miért NE szavazzunk Bajnaira?  

igyekszem majd tömören fogalmazni, de nem mindig fog sikerülni :)

én a magam részéről elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni, és arra kérek minden fórumozót, hogy hasonlóképp cselekedjen... előre is köszönöm.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 14. 14:03
Előzmény: #679  Törölt felhasználó
Az 1989. évi XXXIII. törvény 5. § értelmében: „A központi költségvetésről szóló törvényben a pártok támogatására fordítható összeg 25%-át - egyenlő arányban - az Országgyűlésben az országos listán mandátumot szerzett pártok között kell felosztani. A fennmaradó 75%-nak megfelelő összeg, az országgyűlési választások eredménye alapján a pártra,...”

ennek megfelelően a kis pártok még akkor is kapnak több 10 milliós támogatást ÉVENTE, ha nem érik el az 5%-os küszöböt

folyt. köv.
Törölt felhasználó 2013. 09. 14. 13:51
Előzmény: #676  upgrayeddAKS
Értelme lenne (ha a fideszt akarod gyengíteni), de hol találsz ilyen pártokat?
A közvéleménykutatásokból az derül ki, hogy így is van olyan 10-15%-nyi fidesz szavazó, aki legszívesebben az ellenzékre szavazna, de mégis a fideszre akar (mert nem tud kire). Ezek után milyen fidesz alternatívákra szavaznának számottevő mennyiségben.
Egyébként a fidesz gyengítésére elég lenne a jobbik is, de a fidesz egyes szélsőséges megnyilvánulásaival pont fordítva történnek meg a dolgok.
Törölt felhasználó 2013. 09. 14. 13:41
Előzmény: #677  Sigorszky
Sőt, miután Simicska a menyasszonytáncos kosárba két völgyhidat, egy offshore államot és birtokai egy éves jövedelmét dobta be, 2%-kal csökkent az államadósság is. :D
Sigorszky 2013. 09. 14. 13:35
Mért szavaznánk másra, mikor van nekünk egy kimagasló vezetőnk, aki még a legappróbb részletekre is gondol?!

"Az év eskövőjének lezárultával elkezdődtek a helyreállítási munkálatok. A Margit körúton már ki is ásták a foltokat a kátyúkból, és sikerült visszaszórni az összes csikket és kutyaszart az eredeti helyére. A Margit körúton lévő ferences templomban is elkezdték a gyomosítást, és fényképek alapján pedig rekonstruálják az eredeti grafiktiket is a falakon.

A Tiborcz tanyához vezető utat is visszabontják, és igyekeznek az eredeti életveszélyes állapotot előidézni, nehogy az a vád érjen bárkit is, hogy Orbán Viktor lányának esküvője miatt bárkit is érhet előnyös megkülönböztetés."

Szóval kutyaszar ez az ellenzék, Karakószörcsök-alsón se nyernek egy kanyi mandátumot sem. De meg is érdemli ez az ország...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 14. 13:27
Előzmény: #665  upgrayeddAKS
tehát: ha valaki kapna egy sablont, amivel népszerűsítené azokat a pártokat, amik nem vennének el az E2014-től szavazatokat, viszont a FIDESZ-től és a Jobbiktól igen, akkor megtenné, rászánva olyan 5-10 percet az életéből?
amúgy az 1989. évi XXXIII. tv. alapján annak is sok értelme van, ha ilyen kis pártokat támogatnak az emberek... (ezt később részletezem)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 14. 13:23
Előzmény: #671  Törölt felhasználó
a szakorvosok fizetéséről úgy általában nem tudok nyilatkozni, ezért is nem tettem említést róluk

viszont háziorvos is lassan túl kevés lesz, pedig az nagyon nem rossz biznisz: BT-ben, KFT-ben "csinálva" elég szép összeg marad az ember zsebében, pláne hogy a költségeit leírhatja ill. az ÁFA-t visszaigényelheti, stb. (vesz pl. egy bútort magának, amibe betesz mutatóba pár aktát, hogy ellenőrzés esetén azt tudja mondani a NAV-nak, hogy nem magáncélra használja, stb.)
lehet ezt csűrni-csavarni, de a lényeg, hogy egy olyan doki, aki pl. nem sebész, ált. elég kis felelősséggel bír (szvsz. egy sofőr ilyen téren nagyobb stressznek, stb. van kitéve), miközben a nettó rész igen szép gyakran...
az viszont tény, hogy a legtöbb "doki-szakmánál" igen hosszú és költséges képzésen esik át a delikvens, amíg elkezd rendesen keresni...

amúgy egy elég tapasztalt diplomást meg már ált. igen jól megfizetnek, ezért ha máshogy nem is, de megéri külföldön tapasztalatokat szerezni, és utána hazajönni, ha kint nem vert "gyökeret" az illető... az csak a gond, hogy sokan kint is maradnak, mert teljesen el van b..va az itthoni adórendszer (többek közt) - külföldön pl. kismilliószor gördülékenyebb az adminisztráció szinte mindenben
szivacs
szivacs 2013. 09. 06. 18:37
Előzmény: #673  Törölt felhasználó
Semmi gond, eddig jutottunk, most mennem kell, majd folytathatjuk később, ha lesz rá késztetésed... :-)
Szvsz ez a téma fokozódni fog a "választás" közeledtével, csak jó lenne, ha tovább tudnánk végre jutni annál, hogy "hümmhümm, hová is tegyem az x-et? A horda fosszon ki vagy inkább B horda?"
Törölt felhasználó 2013. 09. 06. 18:29
Előzmény: #672  szivacs
Próbálkozom, próbálkozom.
Amikor tehetem elmondom, mit gondolok (látod, itt is ezt teszem), de nem gondolom, hogy feladatom lenne meggyőzni bárkit is.

Idézni könnyű... én is tudok:
“Adassék nékem annyi lelki erő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok, és bátorság ahhoz, hogy mindazt megváltoztassam, amire képes vagyok, és bölcsesség ahhoz, hogy el ne tévedjek közöttük.” (Friedrich Oetinger)

Én úgy ítélem meg, hogy kevés vagyok ahhoz, hogy a fejekben rendet tegyek. Vagyis elfogadom, hogy sokan másképp gondolják a dolgokat, mint én. Ettől színes a világ. Persze a szín néha tetszik, néha meg nem.

Ettől még láthatom pontosan, hogy mi is történik, vagy legalább is gondolhatom ezt magamról.
szivacs
szivacs 2013. 09. 06. 17:35
Előzmény: #670  Törölt felhasználó
"És ennek a következményét issza mindenki napjainkban" - sokan vannak ezen felindulva és készülnek a 2014-es büntetésre, protestszavazatra: "mindegy, hogy ki csak ezek menjenek!" felkiáltással.
Éppen ezért felfoghatatlan, hogy miért nem gondolnak abba bele, hogy "HOPPÁ! De hiszen ugyanezt gondoltam 4/8/12 éve is és az sem jött be! Akiket a protestszavazatommal elzavartak helyébe juttattam, azok is átvertek, csak a saját zsebüket tömték a közösből! Így hát rá 4 évre azokat is elzavartam és ismét azokat szavaztam be, akiket előtte elzavartam! Jó lesz az, ha megint és megint csak ennyiben maradok?? Nem kéne végre valami mást is tennem az elzavaráson kívül?? Ha csak ugyanazt teszem, mint eddig, akkor mitől várom, hogy most majd másképpen fog alakulni mint eddig??"

"Ez van. Ez jutott a zembereknek." Komolyan ezt hiszed, hogy nem lehet tenni semmit? Anélkül vagy erről meggyőződve, hogy bármit is megpróbálnál? Vagy legalább elgondolkodnál azon, hogy mi lenne a jó és hogyan lehetne abba az irányba elmozdulni
Ismered ugye Ford mondását: "Akár azt hiszed hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!"
Törölt felhasználó 2013. 09. 06. 17:13
Előzmény: #667  upgrayeddAKS
Az orvosokat csak a példa kedvéért hoztam fel.

De említhettem volna a közgazdászokat, az útmérnököket, vagy a tanárokat stb.... A lényeg, hogy egy kezdő diplomás fizetése nincs arányban a képzési költségekkel, illetve, az ezért kért esetleges tandíjjal. Ez egyetem után nem tudná röhögve kitermelni a képzés költségeit. Vagyis, amíg ezek az arányok nem változnak, addig nehezen védhető a tandíj.

Visszatérve az orvosokra. Itt is a viszonyokkal van gond. Persze, nem sok orvos hal éhen, de kevés orvos él CSAK bérből/fizetésből. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy mennyi tudást összpontosul egy orvosban, akkor a társadalmi megbecsülésük kb a közmunkások szintjén van (és ezzel nem akarom degradálni a közmunkásokat, pláne, hogy az ATV riport óta tudható, hogy milyen boldogok és büszkék a státuszukra.... de ez már más káposzta) Továbbá nemigen mondható el az orvosokról, hogy 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás trallalla....

Lehet, hogy a hazai orvosképzés nem termel elég szakembert... de pl Norvégiában lassan már nincs olyan kórház, betegellátó intézmény, ahol ne lenne magyar orvos. Angliában hasonló a helyzet, Dubai-ról nem is beszélve.
Törölt felhasználó 2013. 09. 06. 16:54
Előzmény: #661  szivacs
Igen ... ennek lényegében az a következménye és veszélye, amit írsz.

De hát ez történ 2010-ben is. És ennek a következményét issza mindenki napjainkban,

Tudomásul kell venni sajnos, hogy a küzdő felek nem Grál-lovagok. Ez van. Ez jutott a zembereknek. A jelenlegi viszonyok közt lehetetlen egy érvelésen, elképzeléseken alapuló vita a kormányzásra aspirálók közt.
Törölt felhasználó 2013. 09. 06. 16:02
Előzmény: #663  upgrayeddAKS
"élő adásban nem fogják"

Mélységesen fel vagyok háborodva!

"no meg valószínűleg sokakat irritálna az a pompa"

Én még nem láttam olyan hercegnői esküvőt, ahol ez az irritáció megvalósult volna a széles nézőtömegek számára.

Igenis, kötelességük lenne közvetíteni!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 06. 16:01
Előzmény: #654  Phylaxa
sztem a kretén fidesz ott b..ta el a leginkább, hogy a keretszámok módosításáról nem évekkel a "hatályba lépés" előtt tájékoztatta a nagyérdeműt... mert a felvételire nem 2 nap alatt készül fel az ember... (elég lett volna az arányokat ill. az irányokat megadni kb. 2 évre előre, és máris nem mondhatják a diákok, hogy felkészületlenül érte őket)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 06. 15:57
Előzmény: #651  Törölt felhasználó
a leírtakkal egyetértek, azonban nagyon károsnak tartom, hogy a médiában mindenhonnan az dől, hogy az orvosok szinte éhen halnak, mert a zemberek ezt képesek elhinni, miközben messze nem igaz ez a legtöbb orvosi szakterületre

valószínűleg valamelyest ez is hozzájárul az orvoshiányhoz, miközben sok olyan terület van, ahol igenis jól keres már a kezdő orvos is

ilyenek: fogász (tudtommal ott a képzés is "lájtosabb"), nőgyógyász, háziorvos, stb.
mindegyik területen bőven akadnak külföldi, pl. arab orvosok, ami annak a jele, hogy a hazai képzés nem "termel a hazai piacra" elég szakembert
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 06. 15:49
Előzmény: #665  upgrayeddAKS
szóval CM, 4K!, stb. a téma: ki ismeri ezeket?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 06. 15:49
No, akkor lássuk, hogy mit sikerült demonstrálni (ha nem is bebizonyítani, de min. valószínűsíteni) itt ezzel a topikkal:

1. a Bajnaiba vetett hit ill. bizalom elég erős ahhoz, hogy bármely más ellenzéki erő felmerülése esetén Bajnai nyerje a már meggyőzöttek (kb. 7-10% a felmérések szerint) szavazatait

2. erős az ellenérzés fenti csoportban a nem-Bajnaik :) iránt

(az 1. szvsz nagyon is jó, mert lehet miatta egy ellenzéki "párviadal" vityáék leváltására, a 2. azonban káros, mert csökkenti vityáék leváltásának az esélyeit)

az 1. pontból következik, hogy ha egy Bajnai-hívő (mindegy, mi a terminológia) TÁMOGATJA más ellenzéki erők fellépését, azzal nem vesz el esélyt a "kedvenceitől", ellenben vityáéktól voltaképp igen
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 06. 15:47
Előzmény: #655  Törölt felhasználó
"Én is úgy gondolom, mint ahogy valaki itt írta, hogy a zemberek döntő többségét már néhány éve nemigen befolyásolja, hogy szíve választottja/választottjai mit is csinálnak. Csak a szavaikra figyelnek."

ezzel egyetértek, a többivel pedig nagyjából
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 06. 15:44
Előzmény: #660  Törölt felhasználó
élő adásban nem fogják szvsz, mert mi lenne, ha pl. egy tekes kretén leteperne valaki fontosat, egy echte VIP-t, aki valamiért "gyanúsan" viselkedik?

no meg valószínűleg sokakat irritálna az a pompa, amit nem kis részben állami pénzekből kiviteleztek (nem is beszélve az ellopott vagyonról á la orbánpatkány-família)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 06. 15:40
sztem itt a topikban is sok minden jelzi, hogy az ember maximum csak GONDOLHATJA magáról, hogy racionális lény, valójában azonban nem az...
neveltetésünk nagyon nem racionális jellegű még akkor sem, ha valaki "sok matekot" tanult életében, és maga az emberi psziché "sem alkalmas" az emóciók 100%-os kizárására

mivel a politika, de még a gazdaság sem 100%-osan "csak adatokból" áll, nem lehet objektíven megítélni sem a politikai programokat, sem azok megalkotóit

mindettől függetlenül szvsz a társadalom nagy része abban egyetért, hogy a FIDESZ új mélypontot jelent erkölcsi értelemben a hazai politikai életben, ugyanakkor azt, hogy egyben ez egy szakmai mélypont is, arról megoszlanak a vélemények... szvsz nem is lehet szakmai mélypontról beszélni, csak a dilettantizmus új csúcspontjáról :)
ezt öntik nyakon (többek közt) gátlástalan lopással, arrogáns okoskodással, és a jónép utóbbi miatt bedől a trükknek: a magabiztosan, nagy pofával előadott idiotizmus mindig is nagy közönséget szédített el (lásd pl.: kereszténység), ha az tartalmazott mindenféle gondolati "kapaszkodót", és a zemberek "hinni akartak" benne...

szóval: a zombikkal közösek a gyökereink (mármint nekünk, gondolkodó embereknek), de mi meg akarjuk haladni azt a szintet, amin ők vegetálnak

sajnos azonban nem fogjuk tudni megtenni, mert képtelenek vagyunk kooperálni - ilyen a "néplélek" ma Magyarországon...
szivacs
szivacs 2013. 09. 06. 15:32
Előzmény: #658  Törölt felhasználó
"a küzdő felek nem fogják kiteregetni a kártyáikat."
Ez ugyebár azt jelenti, hogy nem is kötik a választók orrára, hogy mire használnák fel a tőlük kapott hatalmat. Ez nem más mint egy biankó felhatalmazás. Ráadásul feltételek és menet közbeni beleszólás lehetősége nélkül. Ezt eredményezi ugyanis a Sólyom által a "Láthatatlan Alkotmányban" meglátott szabad mandátum, utasíthatatlanság és visszahívhatatlanság.
A józan ész azt diktálja, hogy ilyen feltételekkel hatalmat átadni a lehető legnagyobb felelőtlenség, aminek szükségszerűen a választók érdekeinek további visszaszorulása és a választottak még szabadosabban saját érdek érvényesítő hatalomgyakorlása lesz a folyománya.
Lehet, hogy még ezt is el kell szenvedniük a józan eszteleneknek ahhoz, hogy majd egyszer végre felismerjék, hogy senki más nem fogja az érdekeiket érvényre juttatni ha saját maguk nem tesznek érte?

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek