Ez fasza már megint ! Nézz már utána, hogy ez miért nem következett be? A jordánok tartották megszállva a transzjordánia légióval, és nem engedték a megosztást! Pampa bazmeg ne égesd már le magad!
Ezért ilyen sikeres a zsidó nép. Örülnék, ha a magyarok is így álltak volna hozzá ahhoz a kérdéshez, hogy odaadják-e a magyarok által benépesített területeket a szomszédos országoknak.
Amikor 47-ben határoztak Izraelről akkor abban megosztott Jeruzsálem szerepelt,ha nem elfogadható számukra akkor nem kellett vona elfogadni az akkori döntést.
Ha kell bármikor az életemet adom azért, hogy Jeruzsálem mégegyszer ne legyen idegenkézen ! Max amit elfogadhatónak tartok az egy San Marino Jellegű nemzetközi város! De hogy megint az arabok kezére a FAL, azt soha barátom, SOHA !
Érdekes a megoldás tervezetük. Felszámolják,de addig is építik....
Addig a békét nem tudjuk összehozni mi sem amíg az izraeli politikusok elzárkóznak egy-két tárgyalási pont napirendre vételéről.
Gondolk a jeruzsálem megosztása,a 67-es hatákok mögé való visszavonulásra. Ciszjordánia kiürítése,más országokból való kivonulás, az elüldözött palesztinok visszaengedése. talán indulásnak ennyi elég lenne.
Amennyiben ezekben megállapodnak akkor az Arab világ rákényszeríti a Palesztinokat a békekötésre.
Talán,de tárgyalás nélkül esély sincs a békére.
Nem vagyok palesztin,csak ők is azt szenvedték el amit Magyarország. Politikusok döntötték el a létüket. És ezen a fórumon senki sem képviseli a palesztin civil embereket.
Szeretném, ha egyszer már írna egy értekezést arról is, hogy a M.o.-ról kiebrudalt svábokat, tótokat, és egyébb nációkat, milyen mély megrázkódtatás és igazságtalanság érte , és türhetetlen, hogy ez nem kap nagyobb teret a magyar médiában , és közéletben. De nem fog!
Már fáradt vagyok tőled ! Te magad hoztad fel, hogy az izraeli politikusok megoldást akarnak a telepekre ! Szólok már nekik, hogy türelmetlen vagy, kicsit siessenek a megoldással ! Te meg beszélj az arabokkal, hogy legalább egy évig legyen béke, lövöldözés, robbantás nélkül, és akkor össze is jön a dolog! Ha ezt összehoznánk, nem a Barack lenne az isten , hanem mi!
A fal építése magánügy addig amíg a saját területén építi.
Itt sem az építés hanem a céllal megvalósított terület foglalás a baj.
A ciszjordániai telep bővítéssel sem értenek egyet és ez szintén nem zavarja Izraelt.
Védje magát minden törvényes eszközzel,de törvénytelen módszer alaklmazása esetén vállalja annak következményeit.
És nem tudom elfogadni az önvédelmi célból elkövetett "megelőző csapást".
"A fal megépítése ellen is tiltakozott az USA és mégis megépült,ráadásul palesztin területen."
A fal azért épült mert minden könyörgés ellenére folyamatos volt az átjárás azért, hogy a civilek között robbantgassanak! A fal felépítése óta 99% -al visszaesett az ország belső területein elkövetett terrorcselekmények száma ! Tehát a fal jó és kell ! Én tovább építtetném ! Ha a szomszéd gyerek átjár a kertetbe lopni, szarni, te is magas és erős kerítést építesz !
Továbbra sem látom be - mert erre nincs "megoldási javaslatod", hogyan lehet békét teremteni két olyan nemzet között, amelyik közül az egyik a másik teljes likvidálását jelölte meg politikai-katonai céljának...
Belefáradtam,de várom a választ.
Mi lesz veled világ?
Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.
Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.
link