a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
"A szélsőségesen liberális Huffington Post szomorúan számolt be Ferenc pápa legújabb megnyilatkozásáról, amelyben elég keményen elítélte a szelektív abortuszt. A család kapcsán pedig, a katolikus egyházfő arra az álláspontra helyezkedett, amely Magyarország Alaptörvényében is hangsúlyosan kifejezésre jut. A pápa megjegyezte, hogy "az Isten hasonlatosságára teremtett család egyféle lehet: a férfi és nő közötti. Lehet, hogy nem hívők, de ha szeretik egymást, és egyesülnek a házasságban, Istenre hasonlítanak" A magyar alaptörvény a következőképpen definiálja a család fogalmát: "Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját."
Lehet pont ezert jutott eszembe :). Ott is vannak akik orulnek a gazdasagi osszeomlasnak. Itt is eleg sokan ofulnenek ha feheroroszorszag fele vennenk az iranyt.
az EU az Európát sikeressé tevő európai értékek tagadása:) hisz mire épült a leggazdagabb európai magterület sikere? szélsőséges decentralizációra!!!! https://hu.wikipedia.org/wiki/Kleinstaaterei
az kb. a verseny sárba tiprása... az állam a Max Weber-i definíció szerint területi erőszakmonopólium és mivel ilyen csak más államok, más politikai entitások kényszeríthetik versenyre ezért jó a politikai decentralizáció, mivel ez kemény szabályozási és adóversenyre kényszeríti a politikai entitásokat lásd pl. a Svájci Államszövetség esetét, a civakodó és versengő kantonokkal... vagy a legfejlettebb európai magterület történetét ami a német és az olasz városállamokra, ill. egyéb miniállamokra (hercegségekre, grófságokra meg hasonlókra) épült...
ez különben nem "átfogó program" lenne hanem a politikai kompetenciák decentralizálása de manapság inkább a kontinentális és globális szintű politikai centralizáció a divat:)
És az miért is rossz? Jogharmonizáció, mond valamit? De inkább azon szörnyülködök, hogy milyen felelőtlenül használtok fogalmakat, értem én, hogy szitokszónak szánjátok, meg provokációnak, de leginkább magatokat járatjátok le vele. (liberál, bolsevik, kommunist, szocializmus csak az EU-ban lehetséges ...) Még hogy nem léphetünk ki az EU-ból! Népszavazással bármikor. Népszavazás pedig akkor lesz, ha ov vejét kell megmenteni a börtöntől. Az EU nem fog kizárni bennünket, csak agyonszankcionál.
nem véletlenül írtam alább, hogy a pontos idézet következik: "a meglehetősen lecsökkentett politikai kompetenciákat pedig a nép felé delegálni, megyei és települési szintre" ők minden további nélkül levezényelhetnék az általad említett infrastruktúra elemek privatizálását, illetve szabályozhatnák a működésüket:) és újfent megemlítem, nálunk a nép nem ilyet akar, hanem szocializmust:) amit per definitionem csak az EU-ban lehet építeni EU = szocializmus:)
pl. privatizálni és deregulálni kéne az oktatást és az egészségügyet, illetve a telektulajdonosok kezébe adni az alapinfrastruktúrát és a fejlesztési kompetenciákat, a meglehetősen lecsökkentett politikai kompetenciákat pedig a nép felé delegálni, megyei és települési szintre de mint alább is írtam esély sincs erre jó nekünk az EU szocializmus:)
Mi lesz veled Magyarország?