a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
"A paksi erőmű évről évre félretesz erre a célra, tavaly például 21 milliárd forintot tett az alapba. Az állam ehhez az adófizetők pénzéből még hozzácsap évente nagyjából 10 milliárdot. Az így befizetett évi 30 milliárd körüli összegnek EGY KISEBB RÉSZÉT A RADIOAKTIV HULLADÉKOKAT KEZELŐ ÁLLAMI SZERVEZET (RHK Kft.) EL IS KÖLTI ÉV KÖZBEN FELMERÜLŐ FELADATOKRA, a többi marad a későbbi időkre."
Örvendek, hogy elhitted egészséges szkepticizmus nélkül, amit a gazdasági pártiskolában beléd tömtek!
Az állam befolyásolhat, még a piaci szereplőkre is!
Az állam eladhatja még a saját országát is, hogy a kedvedért felszámolja magát!
Ugye az "gazdasági racionalitás" nálad törvények felett áll?!!
Csak kíváncsi vagyok, hogy a 324 és a 243 számok összekeveredtek, vagy mégsem elírás (81 milliárd "hiány") melyik offshore "bankban" tűnhetett el?
Hol van elrejtve a befizetett összegek?
Az "emútötév" nemsokára újra "emútnyócév" és jön a keveredés!
"Az állam Én vagyok, mondta a XIV. nagy király"!
1. Az államnak ez nem feladata.
2. Szerinted miért tudna a pártérdekek és korrupció által átitatott állam tisztán gazdasági racionalitás alapján gazdálkodni? Nem tud. És ehhez még korrupció sem kell amúgy. A politika önmagában jelentősen torzítja a döntéseket (lásd pl. Mol és a gázárak a korábban, de a rezsicsökkentés is pont ugyanez).
Ezzel azt akarod mondani, hogy az "emútötévben" IS felelőtlenül gazdálkodott az állam ezzel a pénzzel? Mert eddig érdekes módon nem nyúlt hozzá ehhez az összeghez...
Ez megérne egy misét!
Miért ne gazdálkodhatna okosan az állam is?
De az összegyűjtött 324 milliárdból, hogyan maradhatott 243 milliárd?
Igaz hogy működik a rezsicsökkentés, de a végtelenségig mégsem.
Paks már korábban is fejőstehén volt, csak nem a fides kormánynak!
Mi lesz veled Magyarország?