Németország és Franciaország közösen "menetrendet" (road map) készít az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztésérõl - jelentette be Angela Merkel kancellár hétfõn Berlinben Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott
Erről beszéltem korábban...A mag államok válasza a problémákra a szorosabb együttműködés. Én ezt helyes és logikus lépésnek gondolom.Nem a jelenlegi gazdasági teljesítmény alapján dől el, hogy kivel alakul ki a szorosabb integráció, hanem az elköteleződés alapján. Ez alapján az eurót használó országok zöme bekerül ebbe, pl. Szlovákiával, Görögországgal is. Orbán történelmi tévedésben van...
Juncker: "Európa már most is többsebességű!"
Mintha már évtizedek óta így működne, többsebességűen csak ez a luxembourgi eddig nem kötötte az orrunkra, mert titkolnia kellett?
nem feltétlenül
én inkább egy koncentrált eu-t látok szatellit államokkal
ebben pedig a svédek is kénytelenek lesznek beszállni
svájc persze különleges státuszt kap esetleg norvégia
hát ha lesz "belső kör", abba nem fér bele GR és PT, de akkor kell egy középső kör, amibe a szánalomból felvett eurozónás tagállamok tartoznak, akik azért mégsem belsőkörösök. ez már háromsebesség.
no meg még egy sebesség kell, amiben a rendes tagállamok vannak, akiknél nincs euró (svédek dánok)
és még egy, amiben a társultak (izland norvégia svájc)
bolonyult ez
na akkor meglesz a kétsebességes EU :))))))
orbán és moszkovita fullajtárjai visonghatnak
megmutathatják milyen ügyesek
egyedül a lengyelek a zsákbamacskák, túl nagy piac
bár, szerintem simán kihagyják őket
nyomoroncnak elég lesz a görögország és portugália
hacsak nem lesz 3 sebesség:)
Merkel és Macron újjáalapítaná az EU-t
Ugrás a cikkhez