szeptember 06. | 09:57
#1

Megszületett a döntés a nagy kvótaperben  

ugrás a cikkhez
A papírforma érvényesült az Európai Bíróság ma kihirdetett ítéletében, amelynek lényege, hogy elutasította a testület Magyarország és Szlovákia felperesi keresetét, amely kifogásolta a 2015. szeptemberi ideiglenes
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
csütörtök, 10:48
előzmény: #423  Dehogynincs
#425
Bingó! Ezzel igazoltad, hogy a GSoros mégis beavatkozik, nemcsak EU-ba!
csütörtök, 10:46
előzmény: #416  NagyBarnaMacika
#424
Felejtősek az UNIOs diktátorok!
csütörtök, 10:36
#423
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben.

A Soros-terv állása:

Soros - Orbán: 1 - 0
szerda, 13:42
előzmény: #421  farkasj41
#422
Definiáltad az EU Bizottság polkorrekt (=álszent) kommunikációját.
szerda, 12:43
előzmény: #417  salve
#421
sok benne a hazug szöveg,sok benne a ferdítés ,csak a túl buta embereknek , meg a csecsemőknek való stb...
szerda, 12:23
előzmény: #416  NagyBarnaMacika
#420
önsütögető , fogocskázz a tesóiddal ! :) link
szerda, 12:16
előzmény: #418  Phylaxa
#419
Igen,szep. 26.-val érvényét veszti a kötelező érvényű előírás.
Addig pedig a bírósági ítélet tiszteletben tartása mellet keressük a megfelelő menedékkérőket akiket átvehetünk a két országtól.
Rend a lelke mindennek.
szerda, 11:08
előzmény: #416  NagyBarnaMacika
#418
Végrehajtani? Talán tudomásul venni. Maci mindenki tudomásul vette és alig várja, hogy szeptember 26-a legyen és érvényét vessze a "minőségi" megállapodás. Észrevetted, milyen lekesedéssel teljesítette mindenki? Pedig kutatják a szíreket mindkét országban, de azok valamiért inkább hazafelé indultak. Maradt tehát 80 másik ország amiből választani lehet. :)
szerda, 10:33
előzmény: #402  szivacs
#417
pontos és éleslátó elemzést adtál, valóban így van!
csak annyit fűznék hozzá: ez bizony, így ebben a formában (az EU Bizottságra gondolok) már-már rosszabb is, mint egykor volt a nagy Szovjetunió vezetése, hiszen:
a SZU-ban ha az Szkp KB eldöntött valamit, akkor Berlintől Vlagyivoszotkig mindenki vigyázzba állt és tisztelgett mert tudták, hogy nemhogy ellenkezésnek, hanem még a pisszenésnek is, helye nincs!! = demokratikus döntéshozatalról szó sincs, akinek nem tetszik a döntés az fogja be mert ha nem, akkor irány a börtön!
az EU-ban viszont: el van játszva hogy "itt minden full demokratikus és plurális, mindenki egyenlő, semmiféle megkülönböztetés semmiféle alapon nincs, nem lehetséges, egyszóval minden fasza" - miközben tombol a kettős mérce (gazdasági szabályozásban lásd Görögök tottális kifosztása, szlovákiai magyarok alapvető jogainak lábbaltiprása, Izrael kvázi EU tagként kezelése miközben ott módszeresen megsértik a palesztinok alapvető emberi jogait de persze Izrael ellen nincsenek gazdasági szankciók és indulhatnak futballcsapatai is az európai kupaküzdelmekbe, de az oroszokat persze sokkal kevesebbért is szsnakcionálják és mumusnak állíják be, stb. stb.) egyszóval: az EU csak eljátssza a demokráciát, ám a háttérből lopakodóan, alajas módon, körmönfontan, de éppoly diktatorikusan erőlteti rá akaratát az európai tagországokra (legalábbis keményen próbálkozik, mostmár lassan nyíltan zsarolva pl. Orbánt is, de a görögökkel is ezt játszották el pár éve), mint egykor a szovjet kommunista párt a keleti blokk országaira! undorító, szánalmas, gyomorforgató az egész!!!, mert: közben a médiaterrorral és -cenzúrával altatják el az európai polgárokat (lásd migránstéma kezelése pl. a német sajtóban, stb.) akiknek jelentős része persze azt hiszi, hogy itt "deokrácia van, kérem"...
szerda, 10:31
#416
Az európai uniós tagállamok minden esetben kötelesek végrehajtani az Európai Bíróság jogerős ítéleteit, az alapjogok csorbulásával jár, amennyiben ez nem így történik, szögezte le szerdai évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke – közölte az MTI.

A tagországok ellátták az uniós bíróságot azzal az illetékességgel, hogy a legfelsőbb fokon döntsön – hangoztatta Juncker az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.
Aki nem kompromisszumkész, az nem képes a demokráciára és nem Európa-képes

– mondta. Az Európai Unió nem állam, de legyen jogállam – tette hozzá. Az Európai Bíróság szerdán utasította el a magyar-szlovák keresetet az ellen, hogy menedékkérőket helyezzenek át Olaszországból és Görögországból.

a putyinisták válaszát várjuk )))
szerda, 10:11
előzmény: #414  Dehogynincs
#415
Na de te biztos értesz a szakmádhoz!

Szerintem nem lesz itt frakciózás. Marad minden a régiben, tudod abban a dagonyában mindenki jól érzi magát.
Jogász, fogász nem doktor!
szerda, 09:42
#414
Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén - például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz.

link

Hááát. Az elbukott kvótaper után én inkább dugdosnám a jogászaimat ahelyett, hogy reflektorfénybe állítanám őket. A kontraszelekció iskolapéldája: ha nem értesz a szakmádhoz, akkor még mindig jó lehetsz politikusnak, sőt frakcióvezetőnek.
kedd, 22:33
előzmény: #410  upgrayeddAKS
#413
Na látom egész jól belejöttél a trollozásba!
Gyártod is hozzá a másolóddal az alapot.
kedd, 22:31
előzmény: #411  NagyBarnaMacika
#412
Demokráciában mindent szabd, még tiltakozni is lehet a "tiltakozók" ellenére.
Macika te a gyűlöletet terjeszted!
kedd, 22:06
#411
link
szépek
kedd, 22:03
#410
Lev Troll-sztoj :)
kedd, 22:00
előzmény: #406  upgrayeddAKS
#409
Szerintem te is erőlködsz, mert semmivel sem vagy különb egy trollnál, amikor ilyen butuska érvekkel szórakozva trollozol.
kedd, 21:58
#408
Ja, a plusszokat én adtam a poén kedvéért :)
kedd, 21:57
előzmény: #400  Dehogynincs
#407
Na... és... ez .. neked... hiteltelenné... teszi a ...mondanivalóját? Ha véletlenül igazat mond, akkor személyeskedni támad kedved vele kapcsolatban. Közszereplő a Szijjártó, úgy hogy kénytelen vagy elfogadni azt amit mond, még ha nem is értesz vele egyet!

Na meg te többet is megengedhetsz magadnak egy közszereplővel szemben. Meg is teszed, bár ócska érvekkel!
kedd, 21:57
#406
Lehet, hogy olvasni sem fogom már annyira a trollokat, de őszintén szólva olyan szórakoztatóak, amikor erőlködnek, hogy olvasni azért egyelőre még talán inkább fogok troll-tollból származó műveket :)
kedd, 21:54
előzmény: #403  upgrayeddAKS
#405
Ezt az "exportál"-t hogy érted?
Mit is exportál nagy volumenben a magyar gazdaság?
kedd, 21:51
előzmény: #403  upgrayeddAKS
#404
Ha kifogytál az érvekből és nem tudsz tolerálni, akkor jön a trollozás részedről is! Szivacs érveire úgy látszik csak a trollozás az egyetlen érv!
kedd, 20:55
előzmény: #401  szivacs
#403
Úgy értelmezed, ahogy akarod. Btw. miért buktam volna le? Nem vagyok kúrmányszóvivő, sem a multik/EU stb. szóvivője. Elmondtam a véleményem, amit sikerült félreértelmezned, ami persze nem lep meg. A világgazdaságban egy kis, nyitott ország igenis függ az olyan kereskedelmi partnereitől, amelyekbe exportál. Még akkor is, ha egyeseknek ennek megemésztése ill. értelmezése nehezen megy :) Sőt, az energia-szektorunk meg az orosz gáztól függ. Na, most akkor orosz gyarmat (is) vagyunk? :) Azt hiszem, mostantól év végéig ignorálni fogom a trollokat :) (Felírom magamnak, nehogy elfelejtsem...) :)
kedd, 15:57
előzmény: #394  kiegyezo
#402
A bizottság.
A közösség közösen megegyezett szabályait.
Nem tartották be.
Áthágták.
Szembe mentek vele.
Nem véletlenül, hanem szándékosan.
Tudván, hogy amit tesznek az nem egyezik meg a közös akarattal.
Módot kerestek arra, hogy miként tudnák érvényre juttatni a saját szándékukat.
Kiskapuztak, mutyiztak, csaltak, erőszakot tettek.
Túlléptek a hatáskörükön.
Apparátusként nem szolgálták , hanem felülbírálták a választott vezetők politikai akaratát.
Szolgálat helyett uralmat gyakoroltak.
Felrúgták a demokráciát.
kedd, 15:46
előzmény: #397  upgrayeddAKS
#401
Miért? Mert lebuktál?
"Azok a szövetségeseink és tárgyalópartnereink, akiktől az ország sorsa függ, nem bízik egy fikarcnyit sem a magyar kúrmányban." - ezt te írtad vagy a másik éned?
még egyszer:
"akiktől az ország sorsa függ" - vagyis az ország sorsa szerinted külső személyektől FÜGG.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE