A lényeg, és nagyjából Hadházyt idéztem: Első lépés a választási rendszer helyrepofozásának kikényszerítése kellene, hogy legyen. . És képzeljétek, annyira se vagyok dk-s mint Hadházy, soha nem is voltam, de harcoljatok csak a démonjaitokkal. És a választási mateknak is utána kellene nézni. . Visszavonulok egy időre, talán nélkülem javul a topik színvonala. Azért csak nyomjátok a gyurcsányozást, az most a menő és a megoldás minden bajra! . A vakhit és a szelektív hallás pedig csodákra képes. Csak nehogy fideszes legyen belőletek! :) https://www.facebook.com/100005038186009/videos/1098860135181349
Ugyanebben az EE cikkban a szerző visszautasította, hogy a DK idősek pártja, merthogy ebből 1m már Tisza-pártoló, úgyhogy ez nem egy statikus számadat. Valamint felrótta MP határontúli magyarokhoz való viszonyát: MP itt is (nem)országjárásra készül. (: vagyis tudja, hogy ezen sok múlik, kezeli) Gondolkodjatok már egy kicsit politikus módjára. Ki van jelentve, hogy a fidesztől úgysem tud szavazatot elhódítani. Itt elharapok egy félmondatot. Felnőtt viszont egy generáció, melynek csak ebből rendszerből, csak ezekből a mondásokból van élménye. Ezek a fiatalokat először az influenszer-tüntetés hozta be a politikába, aminek nem lett folytatása. És ezt a félmondatot már nem tudom elharapni: ordító politikai hiba volt közvetlen közt. elnökválasztásért emberek utcára hívni. Ekkor már kellett volna tudni észrevenni, hogy itt űr van, de legalább meghallani. És akkor most az megy, ha MP győz fasiszta kormány lesz, de különben sem tud győzni. (Senki sem hibáztathat, hogy nem tettetek meg minden az utóbbi érdekében.) Te is ellenzéki vagy, én is. MP politikai öngyilkosságot követne el, ha nyitna a DK felé. Te is tudod, én is tudom, mindenki tudja. MP rátok lőtt és ti most lőttök minden csövön. MP jelenleg tematizálja a közvéleményt (Gyurcsányt idézem kormányfőként :)), nektek egy téma van MP, ezzel a fidesszel kerültök egy platformra. Változatlanul csak azt tudom mondani, hagyjátok, ennél rosszabb csak akkor lehet, nem nem történik semmi. Az önismétlés veszélyével: szociáldemokrata vagy demokrata elvek védelmére hivatkozva bebetonozni egy mérhetetlenül elvtelen rendszert nem elvszerű, hanem álszent. Béke.
Talán vegyük figyelembe, hogy 22-ben nem volt szükség a határon túli 6-7 képviselőre, se a Mihamoval való koalícióra, enélkül is meglett a kétharmad. Ezen két mankóval meglett volna a 75%, azaz az ellenzéknek 25% maradt volna. Ehhez képest aggódsz, hogy a Tiszának ezen Fidesz mankók megléte mellett nem sikerül az 50%.
Arról pedig, hogy miért SZINTE lehetetlen a jelenlegi és a fidesznek bármikor testreszabható választási rendszerben legyőzni a rezsimet választások útján, Hadházy épp eleget írt, pl. a lentebb idézett posztjában is. Ezzel a reménnyel operált az összes ellenzéki párt, de ők legalább megpróbálták '22-ben, és a Tisza is ezzel fogja kihúzni ezt a 2 évet. Aztán jön a csalódás ismét. Első lépés a választási rendszer helyrepofozásának kikényszerítése kellene, hogy legyen.
Az a kérdés mennyivel kell hogy EGYEDÜL több szavazója legyen a Tiszának mint a fidesznek, mivel a koalíció jelen állás szerint részükről mindenkivel kizárt. (Legkevésbé a fidesszel és a mihamóval - de ezt inkább tényleg zárjuk ki, mert ez a Tisza politikai halálát jelentené, az országnak pedig tragédiát.) Szóval, legalább annyival kell több szavazó a Tiszának, hogy kompenzálja a 6-7 határontúli fidesz képviselőt, amit nem kétséges, hogy meglépnek ha nagy buktát látnak, de nem zárnám ki a fidesz-mihamo szövetséget se. És akkor ott van még az összesen 10 %-nyi óellenzék is, de ugye velük aztán senki soha, ők lesznek majd a bűnbakok 2026-ban. Irreális, hogy a Tisza egyedül ezt megugorja. De 2 évig még él a remény.
A saját közönség megtartása most a dk-szektások célja. Tényleg nem maradtak túl sokan: https://www.youtube.com/shorts/wjRRdWfM-Xg euler szövegére a fideszesek is fogékonyak. MP-rel szemben a dk és a fidesz érdeke egybeesik. Ezen a fórumon értelmetlen agitálni. A dk és a fidesz agitátorai egymást agitálják meg a többi agitátort.
Igazad van. Tényleg rosszat modtam a Gyurcsányodról és tényleg növelni kell MP táborát a kormányváltáshoz. A sorozatos kétharmados vereségek ellenére is messiásnak tartod Gyurcsányt, bár egyáltalán nem az.
Ismét jót gyurcsányoztál, lehet mp- nek 1,5 millió szavazója, de ez még mindig kevés és ha ezt a számot nem tudja növelni 2026- ra, a messiás megint csak igérvény marad.
Én viszont téged nem értelek. Saját közönség hergelésére alkalmas lejárt lemezt tolsz szűk és láthatóan nem nyitott, rendre gyenge érvnek tartó közönségnek.
" Egy dolog viszont hiteltelen: ha valaki azonnal önmagát nevezi meg ennek a rendszernek a lebontójaként." A 2014-es, 2018-as és 2022-es kétharmados vereségek előtt Gyurcsány is önmagát nevezte meg ennek a rendszernek a lebontójaként. Egyik középfokú végzettségű ismerősöm azzal érvelt Orbán mellett, hogy mindenki lop. Az alattvalók ingerküszöbét most már nem érik el a lopások, ahol egy közember számára felfoghatatlan nagyságrendű összegekről és vagyontárgyakról van szó. Sem a kormánypárti, sem az ellenzéki lopások. Nem tudom, mennyire számít, hogy lop-e valaki és ha igen, akkor mennyit, de mondj egy politikust aki tisztakezű és képes lenne lebontani ezt a rendszert! A kegyelmi ügy kapcsán az influenszerek százezresnél nagyobb tömeget trombitáltak össze a Hősök terére és az ep-választáson ebből 1.35 millió MP mögé állt. Megvan az a tömeg, amelyikre a kormányváltás alapozható és ennek a tömegnek az élére MP állt vagy MP mögé állt ez a tömeg. Más is állhatott volna a tömeg élére vagy más mögé is állhatott volna ez a tömeg, de így történt. Aki le akarja bontani ezt a rendszert, annak ezzel kell számolni. Én megértem, hogy te Gyurcsány nélkül nem akarsz kormányt váltani, hanem csakis Gyurcsánnyal. Azért értelek meg, mert én idáig is kormányt akartam váltani, de csakis Gyurcsány nélkül. Már a 2002-es összefogás után, de még a váratlan kegyelmi botrány előtt is sokat írtam erről és magyarázgattam, hogy nem Gyurcsány támogatottságával kell számolni, hanem az elutasítottságával. Most már számaink is vannak 4.57 milliós éles mintán: https://vtr.valasztas.hu/ep2024 MP elutasítottsága lényegesen kisebb GyF-nél. A fidesz idáig azzal nyert, hogy csupán azt az alacsonyra tett mércét kellett átugornia, hogy jobban kormányozna Gyurcsánynál vagy legalább ez elhitetnie. Ehhez mindig le tudta dobni az őszödi beszéd atombombáját. MP-re viszont ezt nem tudja ledobni. Keresi persze az atombombát, de sem a Hantás becenév, sem az FB-tagságok nem ilyenek.
Egy márciusi linket tettél be ide, amelyben hadházy azt állítja, hogy MP se fogja tudni leváltani Orbánt választások útján. Azóta sok víz folyt le a Dunán és sok gondolat, jóslat tévesnek bizonyult. MP előéletével foglalkozol, de soa nem foglalkozol GY. előéletével, pedig van neki olyan, nem is túl szép. Na és a jelene se szép, az ő demokrácia felfogásával nincs gondod, amikor a 444-et vagy a pártján belüli kritikát gyakorló tagot betámadja hevesen. Szerinted csak GY.-nek szabadna leváltani Orbánt, de - Az ő előélete egy csöppet se makulátlanabb, mint MP-jé - Ő megkapta a lehetőséget már miniszterelnökként és DK vezetőként, de nem ment át az alkalmassági teszten (szerintem). - A demokrácia működése most azt mutatja, hogy MP-ben jobban bíznak az emberek, azt szeretnék, ha ő váltaná le Orbánt és akinek Orbán leváltása a fontos, mellé kellene álljon.
Nem értelek. Szerintem Te is tudod, hogy működnek ezek a helyek a NER kifizetőhelyeiként. (Az más kérdés, hogy elméletileg úgy kellene működniük ahogy írod.) 6 milliót "összegereblyézni" még Magyarnak se volt lehetetlen feladat (Mészáros bank fb tagság pl. havi 1,5 millió) https://telex.hu/belfold/2024/07/30/magyar-peter-kereset-havi-bontas-abra-grafikon . De sokkal nagyobb baj ha a tevékenységükkel pont a túlárazott/felesleges szerződéseket fedezik, akár részesülnek belőle akár nem, az maga a korrupció, jogilag hűtlen kezelés. . Hadházynál jobb összefoglalót még nem láttam. Igaz ez március 20-ai, de változott valami? Csak egy kis részlet (szöveg a videó mellett, nem csak erről szól): "- Magyar Péter egyike volt azoknak az – általam nem kedvelt – embereknek, akik a rendszertől nulla munkáért horribilis pénzeket bezsebelve nézték némán a demokrácia leépítését. A nyilvános adatbázis szerint a Diákhitel Központ vezetőjeként – nyilvánvalóan politikai kinevezettként – 2018-2022 között havonta 3,6 millió(!) forintot + havi 700 ezer forint prémium ütötte a markát. A családi viszályokkal egy időben innen távoznia kellett, azonban ezután havi 1,5 millióért(!) ült a rendszer kegyeltjeit finanszírozó Mészáros Bank felügyelő bizottságában (nulla munka) és a Közútkezelő, valamint a Volánbusz igazgatóságában (1,2 millió forint). Ezekhez az állami cégekhez is nyilvánvalóan politikai kinevezettként került. Ha nem lenne annyira szomorú, mosolyognék azokon a kommentenken, amelyek szerint ő valamiféle Lúdas Matyiként lenne. Maximum Döbrögi kirúgott, de addig jól fizetett íródeákja lehetett volna a mesében. - A Diákhitel Központ szerződéseit tartalmazó listáján számos megkérdőjelezhető tétel van, az ő általa vezetett időszakból is. Ezek közül többet (a vezetése alatti és az utáni időszakból) ki is kértem a Központtól, remélhetően meg is fogják küldeni. Ezek közül természetesen a legkirívóbb a milliárdos propagandakirály, Balásy cégeinek a megbízása, amiről egyébként maga Magyar nyilatkozta, hogy felesleges és túlárazott szerződések voltak. Ez magának a korrupciónak a definíciója amúgy Varga Mihály szerint is, a jog pedig hűtlen kezelésnek mondja ezt. Így van ez akkor is (sőt), ha Rogán utasítására volt Magyar Péter társtettes. Ezt meg lehet bánni, önfeljelentést lehet tenni és nagyon szép dolog, ha bizonyítékokat is hoz. Egy dolog viszont hiteltelen: ha valaki azonnal önmagát nevezi meg ennek a rendszernek a lebontójaként." https://www.facebook.com/watch/?v=933674275147653
Ő tette ki, hogy mennyit keresett, nem tudom hány kamuállásból, akarom mondani felelősségteljes FB-tagságból jött össze. Ha azt mondjátok, hogy megbocsátátotok, mert megtért, arra azt mondom, hogy OK, de ez a csőlátású mosdatás nevetséges.
Egy FB-tagság 0-300.000 Ft között szokot mozogni. Ennél többet nagy cégek esetében adnak csak. Pl. a blue chipek. Havi 6 millióról azért nincs szó. A MOL FB tagság pl havi 1 millió körül van, ami a hazai cégek között a csúcs lehet. De zeke általában nyilv´naos infók, tehát aki akar, az utánajárhat. Ha én egy nagy cégnél lennék FB-tag, ahol magas a korrupciós kockázat (Pl. BKK, MVM, stb.), akkor aprópénzért semmiképpen sem vállalnám, mivel ha nem szúrok ki valamit az elém rakott anyagokból, ami látható, akkor lehet belöle gondom.
Kemény meló lehet ez a FB-tagság... Rengeteg olyan FB-tagról hallottam, aki földönfutó lett, mert elúszott a magánvagyona. :D Az ingyen és a havi 6 millió összegereblyézése között vannak köztes fokozatok is. Nagyon kilóg a lóláb...
Amíg nem tudtam, hogy MP-nek Hantás volt a beceneve az egyetemen, addig képes lettem volna rá szavazni, de most már tudom ... és ugyanúgy képes lennék rá szavazni.
Jelenleg a köztulajdonban álló gazdasági társaságoknál kötelezö az FB. A kis cégeknél, simán el lehet törölni, és mondjuk igazgatótanácsot kijelölni. Jelenleg azonban muszáj valaiket kinevezni. Annyit persze meg lehet tenni, hogy tiszteletdíj nélkül, de azt tudni kell, hogy az FB tag magánvagyonával is felel, ha valamit benéz. Te vállalnád ingyen?
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)