Ok, de itt az a kérdés, hogy előfordulhat-e olyan, hogy valaki átjelentkezés ellenére, mégis ott marad az eredeti szavazóköri névjegyzékben? Ezt ellenőrzi bárki is? Egyaltalan lehet- e ellenőrizni, a BM - en kívűl?
A fityesz választási rendszere arra épül, hogy listán minden esetben a párt legalább 35-37%-ot elér, és legalább 2 vagy több képviselőjelöltet indít az ellenzék. Ez a matek, amihez persze újra alkották a billegő szavazóköröket, kerületeket is De nemcsak matematikai úton, hanem empirikusan is igaz, amenyiben nincs meg a 35% listán, úgy igen nagy eséllyel kisebbségbe kerülnek a parlamentben. Nos erre van kitalálva a Mihamók....persze ez igazából mar nem jó opció nekik. Szóval itt ezt a listás eredmenyt kell majd figyelni. Jelenleg 35-44% között mérik, ha jól láttam.
Csak 1 helyen tud szavazni. Van egy határidö az átjelentkezésre, utána zárnak és nyomtatják a névjegyzéket a szavazóköröknek. A szabad átjelenkezést azért engedte meg a fidesz, hogy az idököziken tudja terelni a szavazóit. Föleg fidelitasosok jelentkeznek át tömegesen 1-1 idöközire.
Most ez még oké. Ellenben 2026-ban már tétje lesz, hogy tök egyedül indul vagy kénytelen lesz ö is koordinálni. Ez bármilyen állásnál érdekes kéres, hiszen lehet cél a fidesz 2/3 megakadályozása, a fidesz kisebbségbe kerülése, de az is, hogy lehet egy másik tömbnek 2/3, és akkor viszuonylag hatékonyan ki lehet javítani a fidesz jogállami barmolását, és lebontani a fidesz bástyáit, mint a koncessziók és alapítványok.
Azon gondolkozom, hogy vajon egy adott helyi szavazóköri névjegyzéket össze lehet-e hasonlítani egy másik település adataival? Elméletileg egy adott szavazókör részvételét fel lehet turbosítani fals bejelentésekkel, de ez csak a helyi önkori választást befolyásolhatja. Persze csak abban az esetben, ha amúgy a valahova atjelentkeztettek, mashol az EP - re nem szavaznak, csak azon az egy szavazókörben, ahova át vannak jelentve. De mi van, ha máshol is szavaznak, mondjuk a sajat szavazókörükben is? Ezt ellenőrzi valaki? Mert a szavazókörből elméletileg névjegyzék ki sem kerülhet....
Erre adtam egy plusz, ez jó találó volt. Amúgy vannak biztató jelek, de a trabantvezetéshez hasonlóan fel kell hívni a figyelmet a szükséges óvatosságra, mert úgy járunk, mint a 2018-ban Londonban sorba álló "Óráid vannak hátra, Orbán" figura.
Azt én se gondolnám, lásd Jakab..like ász volt, de ez most nagyon más, itt az utcán is viszont látod a facen lévő tolongást. Remélem úgy lesz ahogy mondod. Jók ezek a mikro megfigyelések.
Már minden legális. Az is, ha egy romos házban, egy 200nm-es telken 500 embernek van állandó lakcíme. Hiába közokirat a lakcímkártya, hiába nem szerepelhet azon hamis adat, Orbánék ezt is legálissá tették. Vajon miért?......
Azt azert nem gondolnám, hogy a facebuk likeok alapján ki lehetne jelenteni , hogy a fityesz veszíteni fog. Majd a falvak népe elindul es annak meg a Tisza árja se fog megállást parancsolni...:-) De komolyra fordítva szót, a környezetemben lévők jó része ugy lett TISZA párti hirtelen, hogy a facebukon nem is követik az eseményeket. (Pl. 2002- ben még nem volt igazán elterjedve az internet, de szájhagyomány révén terjedt a szoci mantra köztük....aztán jött a fityesznek a nagy pofára esés). Sőt, két kollégám bizonyitottan fityeszes volt, meg 2022 - ben is, most meg azon kaptam őket, hogy csatlakoztak a Talpra Magyar Közösséghez. Ejnye, no! Szóval továbbra is tartom, amennyiben 60% v afelett lesz a részvétel, akkor a fityesznek nem lesz több mandátuma 7 - nél az EP választason. Ez pedig méretes bukás.
Az EU pénzek kapcsán a rogáni gyűlöletgyár már ellenségképet fabrikált belőlük. MP egyelőre úgy jár el helyesen, hogy az aktív nagypolitikát mívelő politikusok 99%-val nem közösködik. Talán Hadházy lehetne kivétel, de azt meg Ő nem akarja.
Már ne is haragudj, de veled ellentétben ő korrekt és logikus (bár szerintem kicsit vágyvezérelt) levezetéseket alkalmaz felületes, bon mot-nak szánt, de eléggé egysíkú szövegek helyett. Speciel annyit állítottam csak a múltkor, hogy ahhoz a méretű zsigeri gyurcsányozáshoz, ami ellenzéki oldalon is gyakran kibukkan (pláne az "összegyurcsányozódott" fordulat használatához) bizony kellett hosszú évek kitartó rogáni rásegítése is. GYF, mint minden nárcisztikus, küldetéstudatos pojáca, ezt nyilván élvezi is, de nem vele kellene már 2024-ben foglalkozni.
Ezt már párszor én is elhittem, csalni remélem nem lehet, de ebben nem vagyok biztos. A láncszavazásokat jelenteni kell meg videóra venni. Nálunk vidéken mindig hordják a cigókat kisbusszal. Vagy már legálissá tették ezt is?
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)