na, tessék, kíváncsi vagyok, mennyire vagy agyafúrt:) nagyon nehéz a saját nyelvünkből kiemelkedni és felülről szabályokat megállapítani, ez igaz maradt még 3 eset, amikor a magyar nyelv felszólító módot használ , teljesen eltérően más nyelvektől sokat gondolkodtam azon, hogy ez a felszólító mód miért van olyan sokszor a nyelvünkben de az már szociálpszichológiai kérdéskörbe is átcsúszik, maradjunk a magyar nyelv törvényeinél:)
na jó, még egyet segítek az indirekt mondatokban is felszólító módot használunk, ha a direktben volt felszólítás például: Tomi: Éva főzz egy levest ! Kati: Mit mondott neked Tomi? Éva: Tomi azt mondta, hogy főzzek egy levest a " főzzek" a felszólító mód tehát 3 további eset van, amikor felszólító módot használunk a magyar nyelvben, azok a nehezek:)
senior, adok neked egy jó kis gondolkodási feladatot az ünnepekre:) 5, azaz öt eset van, amikor a magyar nyelv felszólító módot használ , teljesen eltérően más nyelvektől 4-et kell megfejtened, mert a direkt felszólítást mindenki tudja pl. gyere ide, menj oda, mondd meg, stb. amikor vezető nyelvtanár lettem az arany jános nyelviskolában, ott dolgoztam ki a metódust , mert a diákok hiányolták az útmutatást szóval játsszunk::) /ez direkt felszólítás/
Még 4-6 év, és én is "szabad" leszek, már nagyon készülök rá! Sokan mondták már, hogy unatkozni fogok, de én nem így gondolom, szerintem klassz dolog, ha a magam ura vagyok!
ma egész nap nem voltam, nem tettem be vételt sehova, egyetlen eladásom ment ki, a tegnap vett "jó öreg DM", 40.7-es vétel : 2000 db DMKER eladási ajánlata teljesült 43,000 Ft áron.14:27:44-kor
hétköznap ez van, ez a "munkám", jobbat nem tudok :) sokszor okoz örömet és sokszor bánatot, de ezt magamnak köszönhetem , túl gyorsan veszek vissza , ha eladok ahogy te dolgozol valahol, én itt dolgozom hétköznap és minek nekem hétköznap a töménytelen szabadidő?
Éva: veled kapcsolatban eszembe szokott jutni, hogy a te életednek már annyira szerves részévé vált, hogy napi szinten kereskedsz, hogy nem is éreznéd magad jól a bőrödben, ha csak annyi időt foglalkoznál a tőzsdével, mint én :) mit csinálnál a hirtelen felszabaduló töménytelen szabadidővel? :)
túlértékeltek :) ez pl. egy jól eltalált pozi volt, de a lezárás óta nem nyitottam újat. ti viszont folyamatosan trédeltek, tehát mondjuk egy félévet nézve biztos vagyok benne, hogy ti is kerestetek legalább annyit a sok kisebb pozival. sőt. de ez nem verseny :) keresse meg mindenki a kis pénzecskéjét, próbáljon lépést tartani az inflációval, ha ez nagyjából sikerül, akkor már elégedettek lehetünk.
a "lusta rétessel" kapcsolatban két dolog: az egyik, hogy nem margarin, hanem vaj kell hozzá a másik, hogy minden édességhez kell egy kis só, mert az hozza ki a cukor ízét, ennél fogva kevesebb cukor is kell bele
leves