Hathor, ne méltatlankodj az én sütőm miatt:) ez egy kőkori villanytűzhely, de működik:) első kenyérsütésnél izgulj, és figyelj és tűpróba, azaz villapróba:)
a gyümölcsökkel tudok "csalni", mert kevés gyümölcsöt szeretek, almát leginkább, és télen a sharont, narancsot, banánt, ezek nem drágák, de a drágább gyümölcsök a gyerekeké volt nyáron nekem nem hiányzik annyira, én zöldségmániás vagyok hússal
Gyumolcsok nyaron 2000Ft/Kg cseresznye, 2500eper, 590 nyaron az alma. Banan 490. Mara a banan az egyik legolcsobb gyumolcs. Most szerencsere van alma 249ert. De a kigyo uborka 800-1000Ft/kg. 500Ftos lilakaposzta, 250Ftos burgonya.
nem kenem be a kenyeret, kicsit kirepedhet, rusztikusabb lesz --- hát ez az, a hőfok, mert én csak a saját sütőmet ismerem, ezért írtam, hogy 30-35 perc nálam, de a tűpróba segít
ide is beírom: az 5 perces kenyér receptje: egy
keverőtálba beleteszel kb 25 deka lisztet és 25 deka zabpelyhet
/aprószeműt/ és egy kis zacskó sütőport belekeversz, fűszerek, amiket
szeretsz, én fokhagymagranulátumot és oregánot teszek hozzá, mondjuk
1-1-csapott kiskanállal , egy kiskanál só és egy kiskanál cukor , ezek
a száraz hozzávalók eddig----- jól összekevered aztán
hozzá 2 deci kefír vagy joghurt, és két evőkanál olaj, és elkezded
összekeverni, ha túl sűrű, akkor kis vizet adsz hozzá, a lényeg, hogy
egy ragaszos massza legyen sütőpapírral kibélelt sütőedénybe teszed és kenyér formára pacsmagolod, én hosszúkásra szoktam előmelegített
sütőben kb 30-35 perc, figyelni kell, mert a saját sütőmet már ismerem,
de a "tűpróba" segít: ha beleszúrod a villát és kihúzva nem ragad,
akkor megsűlta kenyér héja is ad támpontot, ha már látod, hogy kívül egy szépen aranybarnára sült kenyér, akkor már mehet a tűpróbaez egy tömör kenyér, ha kihűlt, vékonyan is lehet szeletelni remélem, "férfiasan" írtam:)Éva
Tej: 199-209-219-249 par ho alatt. Rizs december vege spar 349, ma 459ugyanaz. 20-30Ftos zsomle/kifli 40Ft. Olaj 6-700. Kenyer nalunk a kerulerben kovaszos 30dkg 650Ft, es elfogy mire megyek erte. Ez ugye 2000Ft/kg Alap elelmiszerek. Kacsa comb 1980volt piacon osszel, dec eleje 2490, karacsony 2590, most 2780. Es ez a legolcsobb forrasom. Csirke mell file nyar 1190, egy eve 1090,most 1490. Hazi kolbasz 2020virus elott 1900, majd 2000-2200-2500-2700-3000-3500, most 3700
jó:) férfi módra küldöm:) ez olyan kenyér, hogy össze tudod rakni 5 perc alatt és nagyon finom lesz:) hűtőben egy hétig is eláll, de nálam még sosem maradt egy hétig
leves