Hello, külföldön élni jobb.. mondják sokan.
Na de hol, miért, mit csinálva?
Akit érdekel fejtse ki. Talán mostanában mindenki gindolkodott rajta.
Lássuk! Jó szórakozást!
Kulcspozíció. Mint az orvosok, ápolók. Nem normális, ha valakinek azt mondják, nem fizetünk többet, mert "hivatást" választottál! Rossz duma! Ráadásul a politikus sem szakma, hanem hivatásnak kellene lennie, de ott mindig van keret magasabb bérekre. Mondhatnám, hogy mindegy, mindenki meghozza majd a döntését az élethelyzete alapján, de ezek az emberek (tanárok, orvosok, fiatalok) Magyarország jövőjét határozzák meg, úgyhogy talán így kellene hozzájuk állni és nem a "nemzeti burzsoáziát" építeni és tömni. Ezért inkább csak azt mondom, hogy nekem mindegy, keresek én is valami olyan helyet, ahol ezeket a szempontokat a kormány a helyén kezeli.
De arra emlékszel még ugye, hogy te példálóztál pont ezzel az érettségizett ismerősöddel, nem én hoztam a példát? :) Egy tanár belátható időn belül nem fog havi 1-3 milliót keresni mostani reálértéken Magyarországon. Akkor aki tanárnak áll nem okos? És senki ne legyen tanár vagy csak a "hülyék" legyenek azok? Vagy kimondhatjuk végre, hogy ez RENDSZERHIBA!
Volt munkatársam keresztapja tanár itthon, lassan 30 éve. A nyári tanítási szünetben két hónapot hosszú évek óta külföldre jár , ugyanarra a helyre ,zöldség kertészetbe dolgozni, napi 10 órát. Kap szállást, meleg egyszeri étkezést. Bő két hónap alatt jóval többet keres ott, mint a maradék 10 hónapban itthon tanárként!!! Szóval diplomás tanárként jár kapálni , szalagnál zöldségeket osztályozni, csomagolni. És egyáltalán nem bánnak vele a főnök ismerősei trógerként!!
A migráns az migráns. A tények makacs dolgok. Egy osztrák mindig is le fog sajnálni egy ott dolgozó külföldi migránst. Ez tény. Ha homokba dugod a fejed az a te bajod.
Külföldön élni jobb! Hol?
Na de hol, miért, mit csinálva?
Akit érdekel fejtse ki. Talán mostanában mindenki gindolkodott rajta.
Lássuk! Jó szórakozást!