Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 10:58

KONZUM story  

A Konzum-story

A társaság bemutatása, áttekintése

..

A Konzum Rt. jelenleg két fő tevékenységre koncentrál: az egyik az építőanyag-kereskedelem, a másik pedig az ingatlan-hasznosítás (a gépjármű-kereskedelmet leválasztották a csoportról). Az első, vagyis az építőanyag-kereskedelem terén főleg Nyugat-Dunántúlon rendelkezik kiemelkedő pozíciókkal, valamint Kecskemét környékén. Mintegy 30 TÜZÉP-telepen folyik kereskedelem.

..

A SZTORI:

..

Az építőanyag-kereskedelem az éles árverseny miatt jelenleg kevésbé jövedelmező, ezért a TÜZÉP telepeket racionalizálják: a kevésbé nyereségeseket bezárják, és AZ IPARTELEPKÉNT MŰKÖDTETHETŐ INGATLANOKAT ÉRTÉKESÍTIK. Több száz hektárnyi ilyen terület vár értékesítésre országszerte.

..

A Konzum LEGNAGYOBB ÉRTÉKE azonban mégsem ez, hanem a Pécs szívében található NÉGY SZINTES ÁRUHÁZ ÉS a hozzá kapcsolódó IRODAHÁZ (ezt nem birtokolja száz százalékban, de a tulajdonában nem lévő két irodaszintet meg szeretné vásárolni.)

..

A KONZUM ÁRUHÁZ FORGALMI ÉRTÉKE minimum 1,5, de reálisan inkább 2 milliárd forint (a mérlegben alig 500 millió forint könyv szerinti értéken tartják nyilván).

..

A gigantikus ingatlan hasznosítása: jelenleg 100%-ban bérbe van adva, az éves bérleti díj 2-300 millió forintos nagyságrendű.

Hamarosan egy bank költözhet az épület egy teljes szintjére: ingatlanpiaci pletykák szerint horribilis, 5500 Ft/négyzetméter körüli áron adják ki a pénzintézetnek.

..

A RÉSZVÉNY FAIR ÉRTÉKE az ingatlanvagyon alapján kb. 500-700 Ft, óvatos becslések szerint is.

..

De miért volt az árfolyam gyalázatosan alacsony?

..

Az ok a múltban keresendő. A társaság korábban szövetkezetként működött, rengeteg veszteséges üzletággal (bútorgyártástól a fémiparig mindennel foglalkozott). A folyamatosan erodálódó vagyont többször próbálták tőkeemelésekkel pótolgatni, ezért sok befektető (befektetési alapok, tőketársaságok) beszorultak a cégbe – befektetésüket gyakorlatilag leírták. Őket próbálta meg kivásárolni F. úr, a főtulajdonos, aki 90 forinton néhány felszámolás sorsára jutott alapból ki is szedett elég sok részvényt.

..

A főtulaj F. úr nem érdekelt a magas árfolyamban, azonban egyre kevésbé tudja megfékezni a piaci folyamatokat: alacsony áron történő eladásokkal fékezni próbálhatja az árfolyamot (bele-beleadogat), ám ekkor saját vagyonát tékozolja ötödáron. A piaci szereplők szívesen szívnak fel ilyen alacsony áron tőle papírokat – a jelenlegi árfolyamon két-három nagyobb spekuláns lenyelhetné a főtulajnál lévő 4 millió részvényt.

..

Gondoljuk csak meg: a Konzum jelenlegi kapitalizációja 750 millió Ft – kb. a négyszintes áruház alsó szintjéért lehetne ennyit kapni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 09. 10. 19:28
Előzmény: #66299  NyeretlenKeteves
Muszáj volt növelni a közkéz arányt. Szerintem még fogják is, csak majd magasabb szinteken.
Azt gondolom, elég érthetően megmondták, hogy blue chip-et akarnak csinálni a Konzumból. Azt olyen alacsony közkéz hányaddal lehetetlen, ami fél éve volt.
NyeretlenKeteves
NyeretlenKeteves 2018. 09. 10. 19:18
Előzmény: #66294  rebekmadar
Az az igazság, hogy komoly lelkiismereti problémáim voltak mikor először vettem Konzit úgy 110-120 forint magasságában. (Kötelező vételi ajánlati szakasz).  Aztán nagy nehezen sikerült csillapítanom a problémát:-)  de teljesen legyőzni még a nyerő sem tudta és ez tök komoly. Sosem tudtam 100%-ig(messze nem) bízni a cégben(illetve nem a cégről van szó...) de azt el kell ismernem, hogy számos alkalommal tök korrekten jártak el. Meg is lepődtem. Persze az is igaz, hogy ha nem így jártak volna el akkor közel sem érhette volna el az árfolyam azokat a magasságokat amit elért. Közel sem xar cég ez ma már, sőt! de rengeteg emberben ott motoszkál amiről most beszélünk és ez nem is fog változni sokakban. Főleg ha azt látják ami most történik. Értem én, hogy vannak VIP "kollégák"... nekem nagyon nem tetszik, hogy színre lépett  "Bárki bevásárolhatja magát Mészáros Lőrinc holdingjába" emberke. Itt végem lett de legalább sikerült összerakni azt a mozaikot amit ugyan tudtunk csak nem sejtettünk :-) 
RenholdMessner
RenholdMessner 2018. 09. 10. 18:53
Előzmény: törölt hozzászólás
De mi is vigyunk mindent
Simi1980 2018. 09. 10. 18:50
Törölt hozzászólás
Simi1980 2018. 09. 10. 18:48
Törölt hozzászólás
RenholdMessner
RenholdMessner 2018. 09. 10. 18:48
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Paksi hirhez mit szoltok? 
rebekmadar
rebekmadar 2018. 09. 10. 18:44
Előzmény: #66289  NyeretlenKeteves
++++  Maximálisan osztom a véleményedet. Bár nem 2 éves vagyok és egyelőre még nyerőben, de nekem is forog a gyomrom az egésztől...
Törölt felhasználó 2018. 09. 10. 18:44
Előzmény: #66290  egyveleg
(Olyannyira nem, hogy Opiban még gondot okozhat ez miatt a 611 megugrása.)
Törölt felhasználó 2018. 09. 10. 18:44
Előzmény: törölt hozzászólás
Tedd hozzá, hogy szerinted!
Simi1980 2018. 09. 10. 18:41
Törölt hozzászólás
egyveleg 2018. 09. 10. 18:27
Előzmény: #66289  NyeretlenKeteves
kifizetik a következő apport cégek tulajdonosait cashben. Nem lehet mindent részvénnyel venni :) Mondjuk erre jó volna, ha a konzum srv-be kezdene...
NyeretlenKeteves
NyeretlenKeteves 2018. 09. 10. 18:17
Előzmény: #66286  Metwolf
Biztosan nem itt kötött ki! 1000%. Rengetegen adtak vettek közülünk is. Egyébként  vannak olyanok itt a fórumon akik pontos darabszám adatokat is tudnak neked majd írni, ha akarnak persze. Kb egy-másfél hónapja volt téma. Véleményem szerint teljesen nyilvánvaló, hogy mi történt. Le kellett adni a sápot a lépcsőfoknak akinek meg kellett némi pénz akármire is.... mi meg kapjuk a nyakunkba. Nagyon elegáns tényleg. Hatalmas gratula az összes érintettnek!   Nem is lenne problémám az egésszel ha a részvényekért kapott pénzből további vásárlások, fejlesztések történnének de valami azt súgja, hogy baromira nem erről szól jelenleg ez a történet. Nem zárom ki, hogy a pénz egy része visszakerül a cégbe de abban szinte biztos vagyok, hogy nagyobb része máshová vándorolt. Tudjuk hogyan működnek a dolgok az országban tehát ne is lepődjünk meg ezeken. Lesz ami lesz, jöhet kibaxott nagy szárnyalás is de nekem elment ettől a mutyitól a kedvem. Ezek a sorok csak az én véleményemet tükrözik és a sorok írásának pillanatában rendelkezem Konzum részvényekkel :-) 
Törölt felhasználó 2018. 09. 10. 18:08
Előzmény: #66287  TomBombadeal
Választások óta kb. csak a kisbüfik játszottak az árfolyammal. Azért van a lassú lecsorgás... Ők max eladják a részvényeket, de hogy venni nem veszik, az szinte biztos...
TomBombadeal
TomBombadeal 2018. 09. 10. 17:59
Előzmény: #66286  Metwolf
Akkor egyszeruen szorjak a mannat h minel tobb kisember jol jarjon majd 5e feletti eladassal! Jaj de meghato! Ezek szentek!
Metwolf
Metwolf 2018. 09. 10. 17:44
Előzmény: #66282  NyeretlenKeteves
Szerintem az mind itt kötött ki. 3200-2600-ig lefelé. Szerintem 3000 alatt sokan nem dobálták el, pláne itt ahol most vagyunk.
Törölt felhasználó 2018. 09. 10. 17:29
Előzmény: #66282  NyeretlenKeteves
Fontos ez?
Törölt felhasználó 2018. 09. 10. 17:26
Előzmény: #66283  Törölt felhasználó
És ez egy újabb oldalazós nap volt. Ma sem mentünk lejjebb. Napról napra - bár most már inkább hétről hétre - látszik, hogy ennél már nem akarják olcsóbban adni szvsz. Opi, Appeninn emelkedett is. Mi is fogunk.
Törölt felhasználó 2018. 09. 10. 17:23
Előzmény: #66281  NyeretlenKeteves
De ebben semmi újdonság nincs. :)
NyeretlenKeteves
NyeretlenKeteves 2018. 09. 10. 17:21
Előzmény: #66275  Metwolf
Jut eszembe. Nem is stimmel a matek.... A magántőkealap(tudnék neki szebb nevet is adni :-) 820000 részvénytől szabadult meg(OTP alapkezelő vásárlásán felül)  és ezt a mennyiséget nagyon nem itt adták el....... Tehát továbbra is aktuális a kérdés, hogy hol van a hiányzó mennyiség? 
NyeretlenKeteves
NyeretlenKeteves 2018. 09. 10. 17:12
Előzmény: #66275  Metwolf
Tehát kevésbé elegáns fordításban ez azt jelenti amit már hetekkel, hónapokkal ezelőtt is írtunk(néhányan).  Mészárosék dobálják a kisbüfikre a papírokat. Remek!  Áldja meg az áldott jó szívüket, hogy ilyen olcsón juthatnak papírhoz  "mimagyarok" :-)  Amennyiben eddig nem vették volna észre akkor felhívnám a figyelmüket, hogy a kisbüfik nem szívnak fel több mint 800000 darab részvényt ezen az árfolyamon a "habokra". Ütős hírrel megtámogatva talán.  Továbbra is tartom, hogy be lett iktatva még egy lépcsőfok(nem 3000 forintért vette).... abban bízhatunk, hogy ezen  lépcsőfok, részvényeinek bizonyos  részét csak ötezer felett fogja eladni :-) Közben rakosgattam ám a mozaikokat(már majdnem kész egy római fürdő) és arra a következtetésre jutottam, hogy lexar@m :-) 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek