30 km nyugatra vagy keletre? :) Na szóval errefelé még a multinál is, ha 500 ezret mondasz, kb vissza sem hívnak az állásinterjú után. Inkább betöltik kezdővel úgy 200 körül. Bp-en meg ez elég alap fizetésnek tűnik.
Bp től kb 30 km re.. Én nem költök ennyit, nem is tudnék. Már szinte rosszul érzem magam, hogy akárkivel beszélek repkednek az 5-600 ezres fizetések. Munkahelyen látom az ügyfelek adóbevallásait, évi 12-15 M Ft, a cégeknél bejelentve havi bruttó 180-200 ezer, a többi zsebbe megy. A könyvelők panaszkodnak, nincs idejük házimunkára, májusban az irodában élnek, és nem találnak takarítót 2000 Ft os órabérért. Autók 2-3 évente lecserélve, nyaralások, stb.
Szerintem is sok havonta 700-1 millió egy átlag család költèsère. Bár nem tudjuk Lizabellèk hányan vannak, hány gyerek van, hol élnek. Azt már nem is írom, amit nyomjadöcsém is hogy Kelet-Magyarországon jóval kevesebbet keresnek az emberek, sokkal kevesebbet. Bár ha két autó hitelből lett vásarolva, akkor az alapból sok, (hitel, benzin, biztosítás). Ehhez képest itt a fizetèsek sincsenek nettó minimum 700 ezer.... max multinál felsővezetői szinten.
Elmesélek egy sztorit. Nagyon szeretem a kávét, voltunk egy helyen vendégségben, ahol dolce gusto kapszulás kávét kaptunk. Ízlett nagyon, van sok fajta. Mondom a feleségemnek, vegyünk ilyen gépet. Aszondja nem költünk feleslegesen meg a kapszula is drága. Legközelebb mikor mentünk vendégségbe ott is ilyen gép volt. Karamellás meg vaníliás meg minden. Mondom a házigazdának (Tescoban dolgozik) nem drága ezt naponta inni? Aszondja úgy gondolták ennyi luxust megérdemelnek. Hazamentünk, mondtam az asszonynak én most beülök az autóba és megyek veszek ilyen gépet meg halom kapszulát :)))))
Kisbüfik nyílt topicja - itt mindenki mindenről IS írhat :)