informatikában elég 20 is :) de nem vitázni, hanem jelezni akartam, hogy elképesztő így is, hogy milyen sok pénz. S tavaly keveseknek ez összejött pár papírral itt a Bét-n
Amúgy jó h felhoztad pl. a cigit. Napi egy dobozzal évi 400 ezret el lehet füstölni. Kamatos kamattal számold ki mondjuk 50 évre. Lehidalsz tőle. Az a baj, hogy az emberek többsége egy - egy pozitív példából nem azt szűrik le, hogy mit használhatnak belőle a saját helyzetukre vonatkozólag, hanem azt h miért nincs értelme bármit is csinálni, tenni. pl 30 as nyugdíjas stb kommentelése.
Igen, 2-3 generáció tudatos megtakarítása nyomán az utódok élete könnyebb, de nálunk enneknincs hagyománya, mert az x és y generációnak van lehetősége a pénzzel okosan bánni, befektetni, korábbiaktól vagy elvették vagy örült az átlag ha hónapról hónapra megél. Kanadában láttam olyan farmokat, anelyek 150 éve vannak ugyanazon család birtokában, volt ideje a vagyonnak felhalmozódnia. Ugyanez Ausztria, Németország. Itthon meg a gazdálkodó családokban most lesz aktív a 2. Nemzedék, nyögik a hiteleket, fejlesztenek, majd a 3. Már könnyebben boldogul.
Min. a 2. generációs életciklusban lehet reális ilyen mértékű vagyon összegyűjtése, ha rendkívüli dolgokat nem veszek bele (mint a nagyiék 25-30 millás háza, amcsiba szakadt nagybácsi öröksége, tőzsdei 10-szerezés, stb.). Ezt a legtöbben nem vállalják be, pedig alapesetben nincs más lehetősége az átlagnak... van a Tibinek egy rendkívül jól összeszedett értekezése erről, akit érdekel, annak ajánlom... maximális azonosultam vele, illetve egyetértettem vele...
Kisbüfik nyílt topicja - itt mindenki mindenről IS írhat :)