A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
KBC ügyfélszolgálatnak hiába írtam le már pár hónappal ezelőtt a kifogásaimat pl. a TBSZ szla FIFO elvével kapcsolatban, durva szavakkal elhajtottak, azt írták, ÉN ÍRJAM MEG ugyanezt az őnáluk levő rendszergazda e-mail-jére a panaszaimat, kéréseimet.
Az ügyfélszolgálat inkább megírta nekem ezt az e-mailt, ahelyett, hogy megköszönte volna a segítségemet, amivel az ő pénzkeresetüket segítem ingyen, és ő küldte volna tovább a javaslataimat!
Elképesztően mérges vagyok a KBC ügyfélszolgálatára is!
ne vitázzatok velük! Egy képzett PR-ossal életetek végéig vitatkozhattok és soha nem kaptok választ vagy kész tényeket. Ezért fizetik, hogy elbeszéljen mellettetek!
A Random felülete majdnem ugyanaz mint A PETI. Én picit lassabbnak érzem, és az egy év alatt volt 4-5 leállás, ami néhány perctől pár óráig tartott. Én a határidős bux miatt váltottam, hiszen nem mindegy hogy 10 pont elmozdulással már nullán vagyok, míg az eq-nál ehez kell 30. Mellette főleg dt certiezek, ott is nagyon nem mindegy az az 1 tized brokidij különbség. Kisbüfi vagyok, mégis százezeres tétel éves szinten az előnyöm.
ez befektetői magatartás kérdése, és olyan kevés van aki darabokban ad vagy vesz egy részvényt...általában egyben adja el.
más kérdés ha nem veszik ki.legnagyobb gondot az illikvid gagyiknál jelenti a dolog.nagyokat el tudod adni.akkor meg tökmindegy mit hol vettél a pakkon belül a végeredmény ugyanaz.
persze biztos van olyan extrém büfi aki egy fajta papírból tart is hosszútávra egy darabszémot, meg mellette daytrédel...na ennél gáz.
egyáltalán nem mindegy, hogy csak FIFO elven kereskedhetsz-e vagy nem.
Ugyanis akkor RÖGTÖN realizálsz nagy veszteséget magadnak, rádkényszerítik,hogy pl. a legnagyobb veszteségű rvcsomagodat add el, így ők hamarabb jutnak nagyobb jutalékhoz!
És azt a nagyobb jutalékot már gyorsan be is fektetik.
Te pedig nézhetsz nagyokat! Rádkényszerítették, hogy a saját részvényeidet nem adhatod el, csak azokat, amiket ők mondanak!!!
a külföldön kereskedhető termékekről van részletes leírás? csak egyedi részvények lesznek a kínálatban, vagy indexek, határidős termékek, egyéb derivatívok is? a honalpon csak ezt találtam: link
Úgy érzem, az új KBC-s rendszer csak arról szól, hogy: "gyere te befektető, majd fizetsz nálunk jó sokat mostmár, de mi, a te érdekedben nem javítottunk semmit a rendszerünkön! Csupán annyit,hogy még hozhatod hozzánk a még többféle részvénybe a pénzed, és jó nagy jutalékokat szedünk le rólad!"
Miért nem lehet a négyféle készletértékelési elvet használni a rendes számlán, de a TBSZ-n is?
Miért olyan nagy dolog erre egy kis programmmódosítás?
Miért nem tudom AZONNAL megnézni, hogy amilyen részvényt vettem, azon mennyi is a haszon, a veszteség?
Miért kell nekem a mai világban a világhírű KBC-nél saját füzetben kézzel vezetni a részvényeim kimutatását?
Miért kell a buta rendszereikben csatangolnom, hogy megtudjak valamit is a saját pénzemről, a saját számlámról?
Aki TBSZ számlával kereskedik, az eddig is csa FIFO-rol indíthatott tranzakciót. Aki TBSZ-en van annak, nem ér semmit, hogy lesz külföldi rv, mivel nem kereskedhet vele. Számukra, számomra, semmi másról nem szól ez a "fejlesztés", csak áremelésről.
Szó sincs róla, hogy dezinformációval vádoltunk volna, csak leszögezzük, hogy ez téves információ volt (a dolog lényegén viszonylag keveset változtat, egyszerűen technikai kérdésről van szó).
De könyörgöm, ha nem akarok ott kereskedni, akkor miért jó az nekem? Meg ahogy olvasom a hozzászólók jelentős része sem.
Ezt a piacot ismerem, kisbefektető vagyok, arra nincs időm, h még másik 300 vállalattal képben legyek.
Én is ! :-)
Kérdezhetek ?
Szerinted milyen a kereskedési felülete a Random-nak ?
Áttekinthető, könnyen kezelhető, milyen gyakran akadnak technikai problémák stb.stb. ???
K&H Értékpapír (KBC Equitas)
link