Tarlos is ugy volt hogy 55% al nyer mert hat alkalmatlan az ellenzek meg bohocok csak. De ahogy haladunk lehet itt is 80% al nyer majd Orban mint 1 eve Lukashenko.
Akár lehetne az is, de mára az ellenzéki pártoknak sikerült adaptálódnia a választási rendszerhez. T-képpen tényleg nem értem, hogy egy ilyen bölcs, sok nyelvet beszélő, világot látott ember miként húnyhat szemet afölött a nyílt országrablás és nemzetmegosztás fölött, ami itthon zajlik nagyüzemben. Egy modern feudalizmust épített ki Orbán, ahol sajátjaként rendelkezik a teljes állammal és annak minden pénzével. Ezt pedig legelső sorban arra használja, hogy a kb 2,5 millió hívőjét az összes többi magyar ellen uszítsa.
Kitartas hölgyeim és uraim! Jövőre 3/4-e lesz a Fidesznek, ha ilyen kivaló támogatói és vezetői vannak az ellenzeknek, nem is beszélve a miniszterelnök-jelöltjéről. Jó éjt, de csak nyugodtan! 😂😂😂
Te nagyon király vagy és a gyerekeid is azok. Csupán azért hoztam szóba a latint, mert nagyon szembetűnt hogy valaki itt azzal próbál menőzni. De facto, nem de iure. És persze coito ergo sum.
A mi csaladunkat az elődpárt tönkre tette. Anyai nagyanyai ágon a nagylángi Zichy családból szarmazunk, akiknek mindenét elvettek, az Alfödre, Recsre vittek és meg 1985-ben is állambiztonsagi felügyelet alatt tartottak. A csalad egy-része emigrált. Azt gondolom, nnyi eleg is.
"És az IMF 20 milliárd eurós, lehívott készenléti hitele sem. Az akkor 6.000 milliárd forint volt." . Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) éves jelentése szerint 2008-ban 1824,8 milliárd forintot, 2009-ben pedig további 1726 milliárd forintot hívott le a kormány a keretből. . Most 2020 ban 5500 milliard volt a hiany. A 2021 es terv 4000 milliard. A 2022es koltsegvetesben ha jol tudom 5.9% al terveznek most ami kb 3000-3200 milliard forint lenne.
Azert neked írtam, mert te emlegetted a latint. De facto vagy de iure? Ha mar a gyerekeknel tartunk, a lanyom több nyelvet beszél felsőfokon - C komplex felsőfokú nyelvvizsgaval, amely közül a koreait és a japánt honosította. Már középiskolában is egy felső és egy középfokú nyelvvizsgával. Utána jött a francia es a spanyol, majd a keleti nyelvek. Az első egyetemen minorban ő is tanult és taníthat ógörögöt és latint, valamint ókori egyiptomi nyelveket. Ezért nem értem, hogy Karácsony még egy középfokut sem tudott szerezni. A latinról annyit, hogy jogi alapvégzettséggel, és jogfilozófiát oktatva nem felejtettem el a latint - sem. Descartes, Hegel, Heidegger, stb. örö, nem lehet "átlépni" rajtuk. 😂
Ó mondom nem rád gondoltam, te fénylesz mint egy üstökös. Miért írod hát nekem mindezt? Na mindegy, ha már rászántad az energiát, veszem a fáradságot hogy reagáljak. A gyerekeim is tanultak latinul éveken át, tudom mennyi maradt rajtuk abból a remek holt nyelvből, nos még én is jobban boldogulok a latinnal, pedig az én agyamat szerencsére nem baszták szét vele, csak ragadt rám. A gyerekeim meg, akik egyébként nem hülyék, fix továbbtanulási alapot szereztek az ország bármely szakára állami finanszírozással, de a latin, na az teljesen elveszett számukra. Pont, ahogy mindenki segghülye az oroszhoz, aki az átkosban volt diák és akkoriban tanulta a suliban. Lófaszt nem tudnak oroszul. A mostaniak lófaszt se tudnak latinul. Bármiért is hoztad fel. A kognitív disszonancia redukció meg huh, érdekeset mondtál, kapaszkodj meg, mindenkinél működik. Ez olyan mint a fázás, éhség, gravitáció vagy öregedés. Még nálad is működik. Full közhely, nem vigyázok, tudom, hogy nálam is működik, nyilván nálad is, ja, azta. Descartes pedig hogy kerül az asztalra? Ugyan jó arc volt a maga idejében, mérföldkő, de szellemileg már sokkal előrébb tartunk, ne ragadj le nála, figyelmedet nyugodtan fordítsd a kortársak felé, azóta rengeteg további fejlődés zajlott le. Mit akartál ezekkel kifejezni? A vélemény respektálandó? Respektálandó? A vélemény? Miért nem minimum szentencia? opinio? Ad abszurdum, ab ovo, nota bene ahogy pit mondaná, de facto? whatum theum fucktum?
Latinból érettsegizett bencés diák voltam, és ógörögöt is tanultam. Németül előbb beszéltem, mint magyarul. Ennek vettem egy kis hasznát Löwenben. No, és mobilról írogatok. Termeszetsen azt gondolsz, amit akarsz. De vigyázz, nálad is működik a kognitív disszonancia redukció. A velemény pedig respektálandó. Lsd. Descartes értekezését a módszerekről.
Megfigyeltem hogy van, aki nem megfelelően (mondhatjuk nem adekvát módon) és sokszor rosszul ragozva és rosszul leírva használja az idegen szavakat, a neten fellelhető latin forrrásokból is szívesen másolgat ügyetlenül, nem feltétlenül jól leválasztott szakaszokat, nem feltétlenül helytálló környezetben. Ha valaki tőlem kérne tanácsot hogy csináljon-e ilyesmit, én óva inteném tőle az illetőt azzal, hogy ez még az életben senkit se emelt abba az intellektuális magasságba, ahová az illető kapaszkodni igyekezett. Ehelyett arra bátorítanám az adott személyt, hogy alázattal tartsa tiszteletben a saját határait és a nála hatalmasabb szellemi erőket. Semmiképp se rólad jutott az eszembe, csak hangosan gondolkodtam.
Karácsonyt Miniszterelnöknek!