Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sony123 2024. 06. 28. 20:30
Előzmény: #4260  Peterbond
Próbáltam végnézni, de sajnos lefordultam a székről. Ilyen dög unalmas meccset ritkán látok, habár többször megfogadtam, hogy magyar focit nem nézek. Most is tartom magom ehez, szóljál ha van nézhető.
Magyar foci számomra nulla. 
Németek csak szépíteni akartak, skótoknál meg szerencsék volt. Összességeben 00000 az eredmény!
offshort
offshort 2024. 06. 28. 19:07
remélem az angolok meg a portugálok már elénekelték a "nélküledet" ! 
(ugyan fekete poloban, de pöttyet átértelmezve) 
:)) 
Peterbond 2024. 06. 28. 17:24
Előzmény: #4276  TheSnake2020
Van ahova kell az allami felugyelet. Na de a Profi foci nem eppen az. Amugy egy ellenpelda van. A Franciaknal az akademiakat allami szinten iranyitjak ha jol tudom es remekul bevalt. De talan az egyetlen ellen pelda es messze masabb mint nalunk. Foleg hogy nem a klubokat tomik penzzel utanpotlasnak hazudva es berekre meg kulfoldi jatekosokra koltik a penzt ( amit nem tesznek ep zsebre )
Peterbond 2024. 06. 28. 17:21
Előzmény: #4272  lukskypoker
"Az egymillás kérdés az, hogy 2-3 év múlva a mostani U19-U21 (ad abszurdum akadémisták) tud-e majd a nagyválogatottba 3-4 vagy akár 5 embert is delegálni."
.
Az elmult 5-6 ev alapjan nem. Mert ugye hol vannak a 2-3 evvel ezelotti u19-21 jatekosok akik mar most a magot kene alkossak? Hol az 5-6 evvel ezelottiek? De meginkabb hol vannak a mostani u19-21 evesek akik mar most kerettagok lennenek a nagyvalogatotban.
.
Es aki azt mobdja Szoboszlai kihagyhato ebbol a valogatottbol az nem tudom mit ivott. Nem hogy helyettesiteni meg felig meddig se tudjuk potolni. Sallai van talan a legkozelebb hozza dehat az nem potlas ha egyik oldalrol elvesszuk a tamadot a masik oldalra mert akkor oda nincs emberunk. Gazdag ehhez keves.
TheSnake2020 2024. 06. 28. 17:17
Azért mondjon már valaki a világban egy olyan dolgot, ahova az állam beteszi a lábat és siker történet hosszú távon? A magyar foci sem lesz az
Peterbond 2024. 06. 28. 17:12
Előzmény: #4272  lukskypoker
"Szerencsére azért több jó játékos van.
Az más kérdés, hogy sérülés, kihagyás, klub mizéria miatt nem kerülnek be. Vagy csak ritkán és keveset.
Rossi rendre 13-14 játékosnak szavaz bizalmat (törzsgárda), még akkor is ha nem kellene."
.
Oszinten kerdrm. Kik es hol?
.
Rossi nem azert ragaszkodik ehhez a 14 jatekoshoz mert szerelmes belejuk. Hanem mert tenyleg ennyink van. Nem hogy 18-20 evesek kozott de 20 es 30 kozott se sajnos. Mar akkor erzodik a visszaeses amikor Klenheisler jon be.
.
Lehet hogy majd lesz valaki de egyenlore nyoma se.
Zsugabubi
Zsugabubi 2024. 06. 28. 16:26
Előzmény: #4264  signal2
Pont ez a probléma, hogy ennyire eszetlenül lett elköltve a TAO, a magyar foci szinte semmit nem profitált belőle. Ha megnézed a Puskás Akadémiát, Puskás forog a sírjában.
Zsugabubi
Zsugabubi 2024. 06. 28. 16:12
Előzmény: #4263  Törölt felhasználó
Ezt oda el szúrtam.. Elismerem nem vagyok egy Karinthy :D
lukskypoker
lukskypoker 2024. 06. 28. 14:04
Előzmény: #4271  Peterbond
Szerencsére azért több jó játékos van.
Az más kérdés, hogy sérülés, kihagyás, klub mizéria miatt nem kerülnek be. Vagy csak ritkán és keveset.
Rossi rendre 13-14 játékosnak szavaz bizalmat (törzsgárda), még akkor is ha nem kellene. Ennek lett eredménye a vereség Svájctól. Van az úgy, hogy Szalainak, Langnak vagy éppen Nagy Ádámnak nem kellene játszania feltétlen, de Szoboszlait is le lehet cserélni(pláne ha kisebb sérüléssel is bajlódik amúgy).
Az egymillás kérdés az, hogy 2-3 év múlva a mostani U19-U21 (ad abszurdum akadémisták) tud-e majd a nagyválogatottba 3-4 vagy akár 5 embert is delegálni. Lang, Fiola, Orbán, Kleini, a két Nagy, Botka, Ádám gyorsabb, erősebb már aligha lesz. 
Peterbond 2024. 06. 28. 12:51
Előzmény: #4270  lukskypoker
Először is a válogatottunk gyakorlatilag 12-14 jó játékosból áll. Mindenki utánuk már szintesés. Botka nem alapember ebben a válogatotban és nem is emelném ki különösebben ( selejtező sorozatban mindig csere volt és összesen nem szedett össze 180 perc játékidőt ez alatt ). De ő is 29 éves. 16éves  volt 2010-ben és a Honvéd akadémia akkor még bőven magánkézben volt. Szóval Orbán éra elötti képzés a szememben.
.
Gazdag: Fentiek igazak rá is csak 1 évvel fiatalabb viszont még annál is kiegészítőbb ember mint Botka. EB-re kivittük hogy 3 percet játszon. Selejtezők alatt szintén alig van játékperce. de még barátságos mecseken is.
.
Ádám Martint már leírtam lent. Minden bántás nélkül mert amúgy pl Skótok ellen ami a feladata volt azt jól megcsinálta, de ő nem egy válogatotba való játékos. A válogatott keretének szűkösségét mutatja hogy ő a 2. számú csatárunk. Anno Thorgellét savaztuk, de ő legalább tényleg játszott nemzetközi szinten komolyabb csapatokban ligákban. Ádám Martin NB1 szint. Egy jó NB1-es szint de ennyi. 2010 elött fel se merült volna a válogatotsága pedig akkor se voltak csatár sztárjaink a világba.
lukskypoker
lukskypoker 2024. 06. 28. 10:43
Előzmény: #4269  Peterbond
A Honvéd MFA és a Vasas Kubala Akadémia minek számít?
(Botka, Gazdag, Ádám)
Peterbond 2024. 06. 28. 00:48
Előzmény: #4264  signal2
Igazából tényleg kb 3 eesetleg 4 kerettag köthető állami akadémiákhoz ( a kezdőből Sallai és Schafer, és a még valamennyit játszókból Nagy Zsolt és Kleinheisler ).
.
Gulácsi: ( MTK nevelés 2010 elöttről )
cseréje Dibusz pécsi nevelés 2010 elöttről ( 20 éves volt akkor már )
Kapus poszton nem is nagyon tudok most olyanról aki csak közelébe lenne a válogatott kapujának és ne 30 feletti lenne.
.
Védők:
Orbán és Dárdai német nevelés teljesen.
Szalai Attila: Rapid nevelés de elötte is az Apja extra edzéseinek köszönhette hogy kikerült oda ( 2012-ben került ki )
Kerkez Milos: Szerb majd osztrák képzés. magyarországon kb 1,5 évet töltött és már vite a Milan majd a hollandoknál fejlődött.
Bolla Bendegúz: Főnix Gold nevelés. Semmi köze az állami akadémiákhoz.
Középpálya:
Az említett Sallai Puskás nevelés ahogy Kleinheisler is.
Schaffer MTK nevelés. ( gyakorlatilag ők a hazai képzésűek a teljes keretben ).
Nego: Francia képzés.
Styles: angol képzés
Nagy Ádám: Gyönyörű példája a magyar utánpótlásnak mert ha azon múlik NB1-es focista se lett volna. majdnem futsalos lett. A Fradinál Thomas doll és stábjának köszönhető hogy nem veszet el és végül magyar válogatott is lett.
Szoboszlai: Főnix Gold nevelés. Apja inkább kivette a fehérvári akadémiáról amikor látta milyen ott a képzés és a saját magán akadémiáján képezte. Később meg persze a Red Bull iskola fejlesztette nemzetközi sztárrá.
Csoboth Kevin: Főnix Gold nevelés.
Csatársor:
Varga barnabás: 2010 elötti haladás képzés majd osztrák képzés. 10 évet játszott kint. Itthon is ha a PAKS nem fedezi fel újra mert ragaszkodnak a csak magyarból álló kerethez és nem csinálnak belőle gólkirályt őt is elfelejthette volna a válogatott.
.Ádám Martin: szintén Orbán éra elötti képzés, de minden bántás nélkül nem azért válogatott mert olyan jó hanem mert nincs nála jobb. Egyszerűen Szalai Ádám volt az utolsó nemzetközi csatárunk és Varga Barnabás aki még megugorja a szintet.
.
De lehet bővíteni aki gondolja. Nincs a keretben nagyon látszatja hogy valami nagy változás lenne 2010 után az utánpótlásban és nincsenek nagyon fiatalok a keretben akik odavalók lennének. Márpedig már 2016-ban a sikert annak tudták be mikor kb a 30+-os keretünk a nagy előd generáció hátán jutott ki és akkor még valójában meg se látszódhatna egy változás hatása hisz 3-4-5 éves képzésen lehetnének túl játékosok. De mostmár még aki 2014-ben vagy 2016-ban kezdte is el 10-12 évesen az utánpótlás képzést is 20 éves kéne legyen. Hol vannak ezek a fiatalok? 
.
Az EB keretben 25 év alatt 10 játékos van. Ebből aki játszott egy se állami akadémiás képzés ( Kerkez, Szoboszlai, Styles, dárdai, Csoboth, Bolla ) A 25 éves Schafer és a 27 éves Sallai a két "legfiatalabb" állami akadémiás nevelt. a másik kettő 30 és 31 éves ( Nagy Zsolt, kleinheisler ) és nehezen nevezhető az Orbán rendszer termésének dehát Puskás akadémiások.
TheSnake2020 2024. 06. 27. 23:02
Előzmény: #4267  Törölt felhasználó
Blasz3
Törölt felhasználó 2024. 06. 27. 22:51
Előzmény: #4265  TheSnake2020
Megye2?:)))
TheSnake2020 2024. 06. 27. 22:29
Előzmény: #4259  Dehogynincs
Szerintem csak azt mutatja, hogy én is kételkedem. Az objektivitás nyilván a saját szemüvegemen keresztül nézett objektivitás. Az elfogultság pedig csak annyit jelent, hogy szeretem a focit. Különben Rossi is kb azt mondta, amit én. Kekeckedj nyugodtan,  nem zavar én is szoktam. Néha itt is. 

TheSnake2020 2024. 06. 27. 22:25
Előzmény: #4256  Törölt felhasználó
Jó régen....
signal2
signal2 2024. 06. 27. 21:34
Előzmény: #4262  Zsugabubi
A válogatottnak kb 0 köze van a magyar fociba ölt százmilliárdokhoz. Jó, ha van 3 magyar, aki felnött koráig Magyaországon, vagy a mosatani TAO érában nevelkedett. Inkább az mondható el, hogy a válogaott az itthoni rendszer ELLENÈRE szerpel viszonlyag jól.
Törölt felhasználó 2024. 06. 27. 21:24
Előzmény: #4262  Zsugabubi
A nép egyszerű gyermeke.
Lehet szurkolni, és ha ezt fokozni akarjuk, akkor hosszú ú-val fejezzük ki: szúrkolni?
Zsugabubi
Zsugabubi 2024. 06. 27. 20:20
Lehet itt ekézni a magyar válogatottat.. én is el ismerem van baj, ahhoz képest, hogy mennyi pénzt bele öltek a magyar fociba.. De jó volt három meccsen úgy szúrkolni, hogy volt kinek...került amibe került :) meg jó volt elhinni, hogy van esély.. Az otp meg nem attól megy ATH-ra, hogy EB-t nyerünk.. Ilyen lett, így sikerült.. hátha sikerül épitkezni ebből is! Ria-Ria!!
offshort
offshort 2024. 06. 27. 20:20
a kakadu hivassa be az angol és a portugál nagykövetet és magyaráztassa meg velük, 
h miért szabotálták az utolsó meccseiket! 
és! ....  számolják ujra a golokat és a pontokat, 
mert lehet h van érvényes az érvénytelenek közt! 
:))  

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek