"Csak a szemétszállítás, a víz- és a csatornaszolgáltatás lesz nonprofit, mondta Seszták Miklós fejlesztési miniszter a köztelevízió Este című műsorában. Az áram és a gázellátás továbbra is profitorientált marad. A nonprofit közműszolgáltatásról szóló jogszabályt ősszel nyújtják be, a készülő törvény viszont csak a szemétszállításra, a víz-, valamint a csatornaszolgáltatásra vonatkozik majd. Ez jelentős különbség az előző év találgatásaihoz és nyilatkozataihoz képest.
A miniszter a különbségtételt az egyes tevékenységek eltérő jellegével magyarázta. Szerinte az egyetemes szolgáltatásban, vagyis a lakossági gáz és áramellátásában továbbra sem a profiton lesz a hangsúly, illetve a többi területen sem szeretnének minden vagyonelemet teljesen állami tulajdonba venni, úgy vélte továbbra is lesz tere a piaci cégeknek is. Már ha kedvezőbb árat tudnak kínálni a nonprofit szereplőknél."
Az IMF szerint az EKB-nak a Fed-hez hasonlóan eszközvásárlási programot kellene indítania a deflációs kockázatok csökkentésére, és a gazdasági növekedés ösztönzésére. A Nemzetközi Valutaalap ma hozza nyilvánosságra az eurózónáról szóló értékelését, melynek előzeteséből kiderült, hogy a szervezet szerint az EKB júniusi monetáris lazítása nem lesz elegendő az eurózóna stimulálására
Folytatta az OTP törzsrészvényeinek eladását Wolf László, a bank vezérigazgató-helyettese. Kedden 78 ezer darab OTP részvényt értékesített Wolf 4496 forintos átlagáron, ami 351 millió forintnak felel meg. A tranzakció után Wolf László még 542,4 ezer darab részvénnyel rendelkezik. Az OTP-részvények 0,4 százalékot emelkedtek szerdán (4499 forint).
Állandó hüleségeket mondasz.
Semmi mást nem csinálok mint chartokat rakok be. Azok meg beigazolódnak.
Milyen kamuk?
Folyamatosan én vagyok a troll, meg a kamus, meg a kontraindikátor nálatok macival.
Számlámon nem ez látszik.
De szerintem minden bejött amit ide írtam az utóbbi egy hónapban. Legalábbis nálam.
Hullámos szemüvegen át egyúttal érdekes csemege is a szitu, ezért érdekes az 1.37 elérése is illetve lefelé az 1.359: alakzat szerint nagyon gyorsan 1.375-1.38x is lehet belőle. Jelenleg ez az a zóna, ahol a "pszicho-görbe" szerint sanszos, hogy ismét döntési helyzet formálódik majd és jó hozam/kockázatú short belépő alakulhat ki.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?