Topiknyitó: motorGP 2010. 11. 15. 10:28

GSPARK  

Ma piaczárás után fog jelenteni a GSPARK.

MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.

Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.

Vélemény?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 03. 22. 19:50
Előzmény: #3539  Sunriver
Ezt időnként bedobja valaki, de nehezen hiszem el. Ha korábban lett volna rá érdeklődő, akkor nem kellett volna az srv story-t kijárniuk Bojáréknál. Az meg hogy valaki most kapjon a fejéhez, és magas árat hajlandó legyen adni, az szerintem kevésbé valószínű. Ha valami magyar NER-es arc jön, az biztos nem ad prémiumot, inkább bekeményítenek, ahol tudnak, hogy leverjék az árat. Belföldi alapok éppen esőben vannak, tehát ők sem. Külföldi esetleg jöhetne gyengülő forintnál értéket venni, de most mindenki elvan otthon, nem most van ideje a kalandozásoknak. A pozitív hatás jelenleg az EURHUF keresztárfolyam.
Sunriver 2020. 03. 22. 19:02
Előzmény: #3532  Törölt felhasználó
Szerintem a következő, hogy felvásárolják a céget.
BokrosLaci 2020. 03. 22. 12:12
Előzmény: #3537  BokrosLaci
Ezt visszavonom, nem olvastam végig.
BokrosLaci 2020. 03. 22. 12:11
Mi értelme van egy közgyűlésnek, ha azon nem egy általam szabadon választott személy, hanem a tőzsdei cég jogásza képvisel? https://www.bet.hu/newkibdata/128378234/GSPARK_Meghatalmazas_kozgyulesre_20200319.pdf Adjak biankót?
Törölt felhasználó 2020. 03. 22. 11:13
Előzmény: #3535  BokrosLaci
Ezzel meg én értek egyet. Nálunk kifejezetten nem volt támogatott a home office többféle okból. Most nem volt mit tenni, mert ha tartani akarjuk a feszített határidőket, akkor nulla kiesés lehet a létszámban, így el kellett rendelni a ho-t, mielőtt a csapat tömegesen megbetegszik (legalább ne a munkahely üsse ki direkt az összes emberünket, csak a család, ha úgy alakul, de az talán legalább kisebb egyidejűséggel és kárral..). Azóta naponta 30-40 emberrel toljuk skype-on és mindenféle eszközzel, és szerintem nem rosszabb a termelékenység, ha eltekintünk az első 1-2 nap "nem megy a VPN" problémáitól. Plusz mindenki nyer 1-2 óra plusz időt a megspórolt utazáson naponta (!). Mivel ez a kísérlet várhatóan eltart 1-2 hónapig, így a végére, ha így marad, akkor jelentős változást hozhat a homeoffice megítélésben és alkalmazásában, az pedig az irodahasználati igényekben.  Nekem személy szerint nagyon bejön, és egy páros-páratlan hét bontásban tartósan is el tudnám képzelni.
BokrosLaci 2020. 03. 22. 10:59
Előzmény: #3531  BrokerJozsi
Ezek a cégek a járvány miatt most főleg home office-ban dolgoznak, mert megtehetik.
Ha működni fog számukra a home office, akkor kérdés, hogy szükségük lesz-e annyi bérelt területre, mint korábban. A járványpara még jóval a járvány után is itt lesz.
BokrosLaci 2020. 03. 22. 10:46
Előzmény: #3532  Törölt felhasználó
Egyetértek. Pont most nem jön jól, hogy növelik az eladósodottságot. 
BokrosLaci 2020. 03. 22. 10:22
Járványtól függetlenül azért az érdekes, hogy csak azért vettek fel hitelt, hogy a nagyok le tudják építeni a portfóliójukat. Nagyon különös, hogy eddig ez nem jutott eszükbe. Ha nem lenne illikvid, akkor szerintem nem találták volna ki a visszavásárlást. Jó kis "magyarázatot" találtak, miszerint a magasabb eladósodás javítja a nettó eszközértékhez viszonyított nyereség arányát. Eddig nem merült ez fel a zseniális gondolat, csak akkor, amikor felment a részvény ára, és közben kiderült, hogy egy jó darabig nincs hova terjeszkednie a cégnek a peres eljárás elhúzódása miatt. Nincs már üres kiadható ingatlan, így növekedés sem lesz. Jó ki lett ez találva az alapkezelő nagytulajok részéről… Csak jött a járvány.
Törölt felhasználó 2020. 03. 22. 10:14

Nem értem mire fel ez a minősítgetés a részedről, de abszolút jogtalannak érzem. Havonta kb. 2 kommentet írok ide, így meglehetősen túlzó erőltetettnek nevezni. Bármi is a tartalma. Ez az én véleményem volt erről, ha nem tetszik írd le a tiedet, de lehetőleg személyeskedés nélkül. Köszi!
Semmit nem írtam a bérlőkről, azok válságállóságáról. Annyit írtam, hogy szerintem a Hold és környéke ki akart szállni 5k felett, és ez most elment átmenetileg, de szerintem ha visszapattanna, akkor ugyanaz jön újra. Szerinted nem? Miért, mit tudsz?
Én azt láttam, hogy másfél-két évig tipródott az árfolyam 3500 körüli sávban, miközben ment a világ felfelé. Ennek egy oka lehet:  nagybefektető adogatta, és semmi esetre sem vette érdemben senki. Ebben mi változik szerinted, ha kockázatosabb lesz a cég tőkeszerkezete, és úgy általában a gazdasági környezet?
Egyedül ez a tranzakció volt ami megmozgatta az árfolyamot. Amikor a bennfentesek elkezdték sejteni ezt, akkor leálltak az eladások, és hagyták hogy a hangulat egyre feljebb tegye, majd előjöttek az SRV-vel, és mindenki bezsongott. Ez rendben is van, de ez a hajó elment. Mi a következő?
BrokerJozsi
BrokerJozsi 2020. 03. 22. 09:52
Előzmény: #3528  Törölt felhasználó
Nem értem mire fel az erőltetett lebeszélés a részedről, de abszolút jogtalannak érzem. A hitel osztalékként való kifizetése a lehető legjobb lépés a vezetőség részéről, tök felesleges volna az aukciót megtartani, mert ebben a környezetben, nyomott áron kevesen szabadulnának meg a részvényeiktől. A HUF/EUR  árfolyamot tekintve pedig jókora árfolyamnyereséget is realizálhatnak a befektetők.
Ha a bérlőket nézed, pláne nincs ok az aggodalomra. Nemrég lett aláírva szerződéshosszabítás az SAP-val. Nyílván egy vis maior esetben ezt felmondhatná a bérlő, de nem hiszem, hogy a világ egyik legnagyobb IT cége akkor bajba kerülne, hogy ezt megtenné. 
És ott van még a Microsoft, Servier, Canon stb.: Ezek mind relatíve jól állják ezt a válságot profiljuknál fogva.
Összefoglalva: Ebben a helyzetben itt van a legjobb helyen a befektetők pénze a BÉT-en.
Moles_tal 2020. 03. 21. 17:48
Előzmény: #3529  BokrosLaci
???
BokrosLaci 2020. 03. 21. 08:18
Előzmény: #3527  Moles_tal
Az üres épületek könnyen karantén épületekké alakíthatóak, ráadásul jó helyen vannak.
Törölt felhasználó 2020. 03. 20. 18:51
Előzmény: #3527  Moles_tal
Az egész SRV azért volt, mert egy befolyásos nagytulajdonosi csoport ki akart szállni egy komoly részesedésből a várható krach előtt, de nem gondolták, hogy ilyen gyorsan ér ide. Pech. Így már nekik sincs értelme, mert ha innen kezdik kiszórni. Marad az osztalék, és kivárás a növekvő kockázat mellett. Plusz a feltételezhető folyamatos eladói szándék utóbbi nyomán. Tartós emelkedés szerintem nem túl esélyes a víruspara remélt kiárazódásától eltekintve.
Moles_tal 2020. 03. 20. 18:11
Előzmény: #3525  Invest8
Ha figyelmesen elolvassuk a közleményt, akkor abból az jön le, hogy teljesen lemondtak a SRV-ről. Helyette rendkívüli osztalékfizetés és tartalékolás lesz a COVID-19 utáni időkre. A para nem véletlen, a parkban irodákat bérlő cégek profiljaikból adódóan rendkívül érzékenyek egy esetleges recesszióra, ráadásul igen nagy %-ban home office-ban teljesíthető munkát végeznek, ami miatt nem szükséges annyi bérelt m2, mint jelenleg. De pozitív vagyok, azért ma még vettem pár 100 darabot...
maveryck 2020. 03. 20. 15:14
WOOD:)
Invest8 2020. 03. 20. 12:14
Előzmény: #3518  kövesi
Lehet h azt is érdemes lenne megcsinálniuk h beállnak a vételi oldalra saját részvényeket visszavenni persze ezt előtte bejelentik mint anno Zsiday 2017-ben, ugyanezt a módszert kéne alkalmazni.
lifetrai 2020. 03. 20. 09:52
Előzmény: #3521  BrokerJozsi
Szerintem arról van szó, hogy az aukcióban EUR 33 milliót terveztek elkölteni és most osztalékként csak EUR 30 milliót fizetnek ki és EUR 3 milliót megtartanak biztonsági tartaléknak, ha jól értettem a megfogalmazást.
Megjegyzem mivel még euróban van az aukcióra elkülönített összeg, így annak a forint ellenértéke is felértékelődött időközben...ez önmagában is több 100 millió árfolyamnyereséget jelenthet, bár az osztalék forint összege a Közgyűlést megelőző munkanapon (04.29.) érvényes MNB középárfolyam alapján kerül majd megállapításra.
maveryck 2020. 03. 20. 09:01
Előzmény: #3522  maveryck
Ezt nagyon nem ide akartam rakni.
maveryck 2020. 03. 20. 09:01
BrokerJozsi
BrokerJozsi 2020. 03. 20. 08:26
Előzmény: #3519  Donqatto
Számomra se teljesen egyértelmű az utolsó mondat. Azt hiszem arra céloznak, hogy az aukcióból fennmaradó összeg kifizetésére céloznak, ami ugye szintén ki lenne fizetve osztalékként. De mivel elmarad mind az árversenyző, mind a részarányos rész, a teljes felvett hitel ki lesz fizetve.

Topik gazda

motorGP
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek