Topiknyitó: user01 2019. 06. 12. 19:04

GOPD Nyrt.  

https://bet.hu/newkibdata/128243958/2019_05_09_Inform_ci_s_dokumentum.pdf
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
retektoni
retektoni 2019. 06. 13. 11:39
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#15
Nem tudom. Nem ugy szokott lenni, hogy legalabb a tozsdei bevezeteskor csinalnak egy jo kis storyt, amire aztan mehet a hype?
Törölt felhasználó 2019. 06. 13. 11:22
Előzmény: #11  retektoni
#14
valoban zsenialis alkalom :-D ki fog ebbe belevenni?
Törölt felhasználó 2019. 06. 13. 11:22
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
"A társaság által közzétett információs dokumentum szerint a további fejlesztések és bővítések finanszírozási igényét hitel-és tőkeági finanszírozás megfelelő arányú kombinálásával kívánja megvalósítani. Ennek keretében tőkeemelésre kerül sor, valamint kereskedelmi bankoktól vesz igénybe hiteleket az ingatlanfejlesztésekhez. A tervek szerint sor kerülhet részvények zárt körben történő értékesítésére a közeli jövőben, de nyilvános kibocsátást nem tervez a társaság rövid távon, ennek lehetősége csak akkor merülhet fel, ha a cég ténylegesen megkezdte működését."
Törölt felhasználó 2019. 06. 13. 11:20
Előzmény: #11  retektoni
#12
"Az iparági kockázatok, hogy jelenleg az építőipar területén kevés a kivitelezői csapat és erős a verseny értük, így nem zárható ki, hogy egy-egy alvállalkozó a hatályos szerződést ellenére levonul egy jobb ajánlat miatt. Mindeközben az elmúlt években az építőiparban jelentős drágulás volt, ha pedig ez folytatódik, akkor az negatív hatással lesz a vállalat jövedelmezőségére. A magas építési költséges esetleges további emelkedése mind a lakás bérleti díjak, mind a lakás vételárak további emelkedéséhez vezethetnek, ami befolyásolhatja a kereslet további alakulását. Hátrányos tényező lehet még a munkaerőhiány további alakulása is - áll a cég információs dokumentumában.
Hozzáteszik, hogy a vállalat nem tudja garantálni, hogy a jövőben nyereséges lesz és azt sem, hogy osztalékot fog fizetni akkor sem, ha az osztalékfizetés feltételei fennállnak."
joepappa
joepappa 2019. 06. 12. 20:58
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
2018-ban 4,7
Törölt felhasználó 2019. 06. 12. 19:37
#9
Nezegettem ma en is a ceget 210k 100 Ft neverteku papir erkezik. A DakotaEpito Kft.-nek pedig 4mrd bevetele volt 2017ben, ha jol lattam...
user01
user01 2019. 06. 12. 19:24
#8

7.7 A Kibocsátó üzleti stratégiájának rövid összefoglalása
 
A Kibocsátó tulajdonosi körének tapasztalatai mentén2019-től projektcégeken keresztül,generálkivitelező segítségével tervezi lakóingatlan fejlesztéseit. Az üzleti folyamatokba a Kibocsátó tulajdonosi körével évek óta együtt dolgozó alvállalkozói csoportokat kívánja bevonni, hogy10-450lakásos projekteket valósítson meg elsősorban Budapesten és agglomerációjában.A projektcégek nem mindegyikében fog a Kibocsátó meghatározó befolyással bírni. Egyes projektcégekben befolyása 50% alatt marad.
user01
user01 2019. 06. 12. 19:24
#7

7.6 Stratégiai partnerek és a velük történő együttműködés bemutatása
 
A Kibocsátó hosszú távú üzleti kapcsolatban áll több építőipari kivitelezéssel foglalkozó vállalattal.
 
A Kibocsátó tulajdonosa, a DakotaÉpítő Kft.építőipari generálkivitelezőként, aktívan részt kíván venni a Kibocsátó által megvalósítandó ingatlanfejlesztési projektekben. A DakotaÉpítő Kft. 2015júniusában került bejegyzésre, tulajdonosi körének sokéves tapasztalata van lakóingatlan építésben. 2015 óta több,mint 450 lakóingatlan építésénél működött közre generálkivitelezőként. A Kibocsátó tulajdonosa, illetve a hozzá kapcsolódó kivitelezői kör projektjei közt szerepel: 439 lakásos lakópark Zuglóban, 186 lakásos lakópark Angyalföldön és 152 lakásos lakópark szintén Zuglóban. A Kibocsátó tulajdonosa jelenleg a 13. kerületben, a 14. kerületben, Budán, illetve Pest belvárosában több jelentős projektfejlesztésben vesz részt
user01
user01 2019. 06. 12. 19:21
#6
A Kibocsátó a lakóingatlan fejlesztési piac a 7.4 pontban említett két szegmensében kíván részt venni, évente 250-300 lakás építését tervezi, amely a Budapesten 2018-ban épült lakások számához viszonyítva 7-8 %-os piaci részesedést jelent.
user01
user01 2019. 06. 12. 19:19
#5

7.4 A Kibocsátó főbb tevékenységi köreinek és szolgáltatásainak ismertetése
 
A Kibocsátó 2019-től jellemzően ingatlanfejlesztési tevékenységet kíván végezni. A Kibocsátótulajdonosa sokéves tapasztalattal rendelkezik társasházfejlesztés területén, ahol a terveztetéstől az értékesítésig minden fejlesztési szakaszban jelen van. A Kibocsátó az ingatlanfejlesztési projektjei során részt vesz a teljes kivitelezési folyamatban, melynek részei: (i) telekvásárlás, (ii) terveztetés, (iii) engedélyeztetés, (iv) kivitelezés, illetve (v) értékesítés.
 
A lebonyolításban várhatóan a Kibocsátó tulajdonosával évek óta együtt dolgozó alvállalkozók vesznek majd rész.
 
A Kibocsátó jellemzően értékesítésre szándékozik ingatlanokat fejleszteni, az értékesítést követően az adott projekt lezárul. A Kibocsátó a keletkező nyereség egy részét új projektek finanszírozásába fekteti. A projektek finanszírozásához szükséges saját erőt a Kibocsátó a visszaforgatott nyereségből kívánja finanszírozni, melyet hitellel és tőkepiaci forrásokkal tervez kiegészíteni.
 
A Kibocsátó a 7.3. fejezetben bemutatott piaci gyakorlatnak megfelelően az új ingatlanfejlesztési projekt összefogására projektcéget hoz létre vagy szerez részesedést ebből a célból létrehozott projektcégben, amely projektcég szerződik majd az alvállalkozóként foglalkoztatott építészirodákkal, jogi képviselővel, szakértőkkel, adminisztrációs szolgáltatókkal, értékesítőkkel, és az építőipari generálkivitelezővel. Az építőipari generálkivitelező várhatóan jellemzően a Dakota Építő Kft. lesz, feladata a szakági kivitelezőkkel történő közvetlen szerződéskötés, illetve az építkezés irányítása. A pénzügyi kontrollt a projektcég gyakorolhatja majd adott ingatlanfejlesztési projekt felett.
 
A Kibocsátó tervezett beruházásai a lakóingatlan piac két szegmensét kívánják megcélozni, melyek (i) a kiemelten jó fekvésű, elsősorban budai telkeken, vagy pesti belvárosi tetőterekben kialakított 8-10 lakásos prémium minőségű és méretű lakóingatlanok, illetve (ii) a több száz lakásos pesti lakóparkok.
 
A Kibocsátó tulajdonosának korábbi megvalósult projektjein alapuló saját kalkulációi szerint mindkét típusú beruházás esetén a beruházás piaci értékén belül 20 százalék a telek ára, 50 százalék az építési költség (25 százalék anyag költség, 25 százalék munkadíj),és10 százalék a finanszírozási, marketing, és értékesítési költség.
 
Mérettől függően az ingatlanfejlesztési projektek várható futamideje 2-4 év. A Kibocsátó egy üzleti évre párhuzamosan 2-3 nagyobb szabású projekt megvalósítását tűzte ki célul.
user01
user01 2019. 06. 12. 19:15
#4

7 A KIBOCSÁTÓ ÜZLETI TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA
 
7.1
A Kibocsátó működése
 
A Kibocsátó saját tulajdonú ingatlanok adásvételére és fejlesztésére, ingatlankezelésre, épületépítési projektek szervezésére, lakó-és nem lakó épület építésére, illetve saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadására és üzemeltetésére jött létre. 2018-banüzleti tevékenységet még nem folytatott.
 
A Kibocsátó menedzsmentje olyan befektetési koncepcióval rendelkezik, amely budapesti vagy Budapest agglomerációjához tartozó, 10-450lakásoslakóparkok építtetését célozza, és amely magába foglalja a telekvásárlástól kezdve a tervezésen, engedélyeztetésen, kivitelezésen és saját marketing-tevékenységen át az értékesítésig terjedő összes részfolyamatot az egyes projektek szintjén. A Kibocsátó ezeket a projekteket olyan projektcégek holdingba vételén keresztül tervezi megvalósítani, amelyek kifejezetten ingatlanok adásvételére és építésére jöttek létre vagy fognak létrejönni, és amelyek saját telekingatlannal rendelkeznek. A lakóparkok megépítése a projektcégek, azaz ekkorra már a Kibocsátó leányvállalatai által tulajdonolt telekingatlanokon történne, azzal, hogy a kivitelezést a Kibocsátó tulajdonosi körével hosszabb ideje együttműködő alvállalkozók bonyolítanák le. A Kibocsátó fókuszában elsősorban párszáz lakásos pesti lakóparkok vagy ennél kisebb, de prémium kivitelű budai lakóparkok szerepelnek. A Kibocsátó azért, hogy tevékenységét diverzifikálja, kockázatát csökkentse, úgy tervezi, hogy nem minden projektcégben bír majd meghatározó befolyással, hanem lehetséges, hogy egyes projektcégeknek csak 50% alatti részesedését fogja megszerezni.
user01
user01 2019. 06. 12. 19:07
#3

A Kibocsátót 2018. május 23-án alapították, azzal a céllal, hogy a 2019-től tervezett ingatlanfejlesztésekben már részt vehessen. Az ingatlanfejlesztések megvalósítása érdekében a Kibocsátó a tervek szerint az általa létrehozott vagy akvirált projekttársaságokon keresztül telekvásárlásokat hajt végre, majd alvállalkozók közreműködésével megtervezteti az ingatlanokat, gondoskodik a szükséges engedélyekről, a kivitelezésről, valamint az ingatlanok értékesítéséről is.
 
A vállalat krédója:
„Cégünk filozófiája, hogy időtálló, kreatív megoldásaival minél nagyobb értéket teremtsen ügyfelei számára.A GOPD számára fontos, hogy amit létrehozunk ne csak anyagában, hanem szellemiségében is értékálló, biztonságos befektetés legyen. Aminőség számunkra élő, napi praxis.”
 
A Kibocsátó tulajdonosi döntés alapján további fejlesztéseinek és bővítéseinek finanszírozási igényét hitel-és tőkeági finanszírozásmegfelelő arányú kombinálásával kívánja megvalósítani. Ennek keretében a Kibocsátó tulajdonosa tőkeemelés útján,valamint kereskedelmi bankok által biztosított hitelek igénybevételével tervezi az ingatlanfejlesztéshez szükséges tőkebevonásokat végrehajtani.
user01
user01 2019. 06. 12. 19:04
#2

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek