Nem is olyan felfoghatatlan azért....
Szóval a részvénykönyv vezetésének vezérelve, hogy csak dokumentum alapján lehet valakit felvenni, mert ugye demat részvény van. MIlyen doku van? MIkor? Vagy kér a cég tulajdonosi megfeleltetést a KELER-től és az adott pillanatot felviszi, vagy például a közgyűlés erre jó alkalom, zároltatást és megfeleltetést kér. Mit kap? Egy sor infot a KELER-től valamint jó esetben írásos dokut az olyan külföldi tulajok letétkezelőitől akik nincsenek direkt kapcsolatban a KELER-el. Mint a levelező banki rendszerben. Tehát ha a Genesis mindíg ennek megfelelően vezeti a részvénykönyvet, akkor csak annyit fog tudni, hogy adott pillanatban aki zárolt és adott papírt az mennyiről szól. A tudomásom szerinti a szabályok alapján a BÉT is ennek megfelelően értékeli az infót.
A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van,....
Renyi,fund,etc
A második része pedig arra vonatkozik hogy az olyan, letétkezelőknél levő nem nevesitett, de bizonyithatóan 1 (azaz egy) db ember tulajdonában levő 5%nál nagyobb pakkokat.
Nem a letétkezelő a tulajdonos ugyanis, a nevében benne van hogy micsoda :)
Lehet irni a cégnek, a Bétnek, a pszáfnak és a Kelernek is.
Van telefon is a világon.
Eluntam a témát az elmúlt fél évben.
Azt sem vagyok képes megérteni, hogy ennyi idő után miért jön fel újra a téma, mindenki megtehette a kellő lépéseket az üggyel kapcsolatban, mind a maga háza táján, mind hivatalosan , ha arra támadt kedve, informálódhatott is róla, ha ennyire érdekelte.
Egyszerűen felfoghatatlan.
Törölt felhasználó2008. 10. 02. 15:47
..ok! ezt én is értem!! Természetesen.
A következő a lényeg, a szöveg első része:
Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van,....
A letétkezelő is tulajdonos!!! Az olyan tualjdonosokat!!...Azaz a letétkezelők is ide sorolhatók, ha 5 %-nál többjük van...
Na léptem, mindegy, ez az egész nagyon gázos, nem tiszta a kép..
letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában
Igazolás alapján 1 adott személy!
Nem pedig 5% nál több a letétkezelőnél több személy tulajdonában.
nagy különbség.
:)
Törölt felhasználó2008. 10. 02. 15:33
moiser drága!
Átolvastam a tegnap éjszakai mondandódat.
Szerintem a közkézhányadba nem szabad, hogy beletartozzon az 5 %-nál nagyobb tualjdonrésszel rendelkező letétkezelők pakkjai!
A közkézhányaddal kapcsolatos megjegyzés a BÉt honlapja szerint:
Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában.
Láthatod, hogy a konzum Nyrt.-nél az 5 %-nál nagyobb tulajdonrésszel rendelkező letétkezelő (KELEr Zrt.) ott szerepl a tulajdonosi struktúrában (5 %-nál nagyobb)!!!
Tegyük föl, hogy a Genesisnél a legtöbb létetkezelő, akik kb. 1 éve még 5 % fölötti tulajdonrésszel rendelkeztek, szóval tartják a pakkjaikat, de akkor nem a közkézhányadban kell szerepeltetni!
A BÉt honlapja szerint úgy lehet értelmezni, hogy három db, 5 %-nál nagyobb tulajdonrésszel rendelkező nagyrészvényes van és a letétkezelők pedig már megváltak az % % fölötti pakkjaiktől, mivel nem szerepelnek sehol, azaz a közkézhányadban csak sokszétszórt kisbüfi található, akik egy része tud egymásról, nagyrésze pedig nem..
Na mindegy, lényeg, hogy zavaros az egész, más cégeknél el lehet mindenen menni, a tulajdonosi struktúrán is, meg nincs zavar a közkézhányad körül, stb..
Nem találok szavakat arra a mocsokra ami fröcsög belőled.
A dilettantizmus, demagógia, emberi butaság egyfajta gyomorforgató keveréke.
Légyszives máshol masírozz! "
zolis, bravo
"Így árfolyammozgató erőként marad a PF fórumozók (többnyire kristálytiszta hozzá nem értést tükröző) hozzászólásai.Tisztelet a kivételnek (pl. gensolar)."
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?
Egyébként a ti elemzésetek alapján sem trédel a kutya sem. Csukjátok be a cégeteket, eljátszottátok a bizalmat ti is(((((
Blog
Ha a Genesis vezetését szemlátomást nem érdekli a blog működtetése,annak biztonságosabb szerverre való költöztetése,annak hírekkel való ellátása,s annak fórumában való aktív részvétele,akkor miért erőlködtök ???
Ha ez a project valamikor tényleg beindul és komoly tőke érkezik a céghez,akkor még ennyire sem fogja érdekelni a céget a kisbefektetők aktív kiszolgálása…
Árfolyam
Ez látszik az árfolyamban is…,kezdi elveszteni a hitelét a cég azzal,hogy a megváltozott tőkepiaci környezethez nem aktualizálja a terveit…,sőt a tárgyalások titkos voltára hivatkozva semmit sem mond…
Így árfolyammozgató erőként marad a PF fórumozók (többnyire kristálytiszta hozzá nem értést tükröző) hozzászólásai.Tisztelet a kivételnek (pl. gensolar).
A hitelvesztés forgalom csökkenést okoz, így aztán kis tétellel is túl nagy kilengést produkálhat az árfolyam napon belül,s így napi szinten felesleges elemezni.
Minél tovább tapad az árfolyam a piros támaszvonalra,annál nagyobb lesz az esély annak letörésére,s akkor akár 1000 Ft alatti ár is elképzelhető…
Biztos vétel csak a kék árfolyam és RSI leszűkítő vonal együttes áttörése esetén lesz,addig kerülni érdemes a részvényt.
Törölt felhasználó2008. 10. 02. 14:55
Itt már mindne gyanús.
A kommunikáció nem megfelelő, múltkor a Geni Blogot feltörték, megszűnt, Genesis honlapja elleni támadások, feltörések, csúszik a projekt, nincs tőkeemelés, új közgyűlés, stb. tovább is van, mondjam még??
A legtöbb embernek már elege van ebből, ez a concept ipo sajna nem múködik itt Magyarországon. Sokan nem is tudnak hosszabb távban gondolkozni, sokan csak beragadt kisrészvényesek, ezért ülnek benne.
Magyarországon nem lehet ilyeneket véghez vinni, szerintem. amikor a legtöbb ember csak rövid távon tud gondolkodni, meg a napi dolgaikkal..
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...