Amúgy Vitvera tényleg jó vétel volt, ő képes csúcsra járatni majd a gyárunkat. Kunovitstól eddig nem hallottam semmit, sőt kicsit ellenszenvesnek tűnt, de tagnap kiderült, hogy nagy penge. A Rényi meg mondom csúcsformában van.
60-an lehettünk (bokaly: több mint félszázan). Nem volt túl nagy érdeklődés. Fura. Lehet az időponttal volt a gond, meg a jéggel. Sika tudna mesélni.
Mindegy, fél év múlva nagyobb érdeklődés lesz az biztos. Én azt gondolom, mostanában nagyon kedvező áron lehet Genesis részvényt kapni, és 2008-ban is top 3-ban lesz a Genesis a BÉT-en.
Épp írni akartam, hogy mára hagyd abba. Aki ennyiből ma nem ért, azzal egyenlőre nem lehet mit kezdeni. Szépen lassan persze mindenkinek leesik a tantusz. Nekem sajnos el kellett korán mennem, így a kötetlen részen már nem voltam ott. Csak azért tegnap mentem, mert a szerdai elmarad.
"Sőt, azt is lehet mondani, hogy sajnos a Geni csakis a képletben maghatározott módszerrel kezdeményezheti az átváltoztatást. Vagyis a Geni, eszi, nem eszi, ez van!! :)
Vagyis, 2000-es árfolyamnál nyilván nem tudja 11,42EUR-ért átváltoztatni. Ezt csak a miheztartás végett jegyeztem meg!! :P "
Na igen. De a Genesis közben kereshet más befektetőket is... más feltétekkel, miközben ott van a háta mögött a GEM pénze, az első voks. Így már könnyebb. A GEM-et sem a kötvény érdekli, neki is érdeke, hogy elérja az árfolyam a minimum szintet. Ezért szállt be a buliba, nem a kamatért.
Ezért kell az árfolyamnak felmennie! 2000 Ft-os árfolyamnál a GEM opció semmit sem ér. Ezért fontos a kisbefektetői réteg, a volatilitás, és a bizalom, nomeg a kis forgalom. Azt szeretném, ha a befektetők, a tulajdonosok, felfognák már mi az érdekük.
Ha nem bízunk a menedzsmentben, és beparázunk, eladogatunk, és leverjük az árfolyamot, azzal senkinek nem teszünk jót. Mindenki azzal fog jól keresni, ha felmegy az árfolyam. Nem? Ezt eladogatással nem lehet megoldani...
Ezért van a road show: hogy a kisbüfik lássák, hiteles menedzsment, hiteles mérnöki gárda, hiteles tervek vannak, állami támogatások, bankgarancia, szuper iparág, nem pedig szélhámosság az egész. El kéne végre hinni, hogy gyárakat akar a Genesis építeni. Rengeteg mindent letettek már az asztalra tavasz óta. Mert hogy 1 éve ment a para, az érthető. De most?
A road show valahol az árfolyamstabilizálásról szól.
Ez az opció az önrész egyelőre, 40 millió euro, ami a Genesis rendelkezésére fog állni január 21.-től, de átváltani csak bizonyos feltételek mellett (árfolyam) lehet. Az is meg lesz oldva. Fel fog menni az árfolyam.
Ha addig jön másik "balek" jobb feltételekkel, akkor az lesz az önrész.
Az hogy a Dresdener Banknak, vagy másnak, az már mindegy. Az EXIM garanciát vállalat a hitelre.
A kb. 105 millió euro a 3 gyárra a szükséges önrész. Tehát annyit kell összeszedni. Utána a hitel már csak papírforma. De ezt nem egybe kell összerakni, mivel leányvállalatonként lesz a tőkeemelés. Tehát a spanyolra meglesz az önrész nemsokára, a hitel már csak papírforma, és lehet leadni a rendelést az AMAT-nak. Onnantól 14 hónap amíg legyártják és kiszállítják... addigra megépül a gyártócsarnok 3-4 hónap alatt.
Sőt, azt is lehet mondani, hogy sajnos a Geni csakis a képletben maghatározott módszerrel kezdeményezheti az átváltoztatást. Vagyis a Geni, eszi, nem eszi, ez van!! :)
Vagyis, 2000-es árfolyamnál nyilván nem tudja 11,42EUR-ért átváltoztatni. Ezt csak a miheztartás végett jegyeztem meg!! :P
De tényleg az a lényeg, hogy egyre inkább biztosabb a spanyol gyár. S remélem lesz kinek eladni a részvényeim.
A lenyeg hogy a min. arfolyam 2800folott, es hogy mindez NEm most fog bekovetkezni.
Masik befekteto beszallasa a legcelszerubb elotte.
Mindenesetre, ha torik ha szakad, egy gyar mar osszejon.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...