Bull, Fund 3 év alatt 25m USDbetolását ígérte Cogenco-n keresztül DMI-be és utána széttárták karjukat és pereskedtek részvényekért az addig betolt pénz fejébe.
Amúgy meg lehet, hogy bennem van a hiba, de én valahogy el nem tudom képzelni, hogy Rényiék és a Fund egyszerűen széttárják a karjukat és közlik, hogy: kérem szépen ezúton sajnálattal tudatjuk részvényeseinkkel, hogy bármennyi munkánk és pénzünk is van már a projektben, de minden erőfeszítésünk ellenére sem sikerült befektetőket találnunk.
Egy nyalóka gyárnál vagy egy cipőfelsőrész készítő üzemnél ezt sokkal inkább eltudnám képzelni, na de itt... Ugye ezt nem kell külön magyaráznom?
Azt sem különösebben értem, hogy miért is ne lehetne kivárni azt a kb. 2-3 hónapot (ezt az időtávot már többen írták) amíg valószínűleg összejön nekik a befektető+tőkeemelés. Bár ha tejre meg kenyérre kell a pénz azt megértem... Vagy ha ne talán tán rátalált valaki a Béten valami fantasztikus lehetőségre és ezért adja el... Őt megkérném ezúton arra, hogy legyen szíves ezt nekem is elárulni!:-)
"A fogalmazásra érdemes figyelni 2010-ig 250-300 MW-ot TERMELNI KÉPES napelem előállítása zajlik. Nem termel, csak termelni képes - nagy különbség!!! "
Szvsz ennél a kijelentésnél nem az eladható napelemek mennyiségére utaltak, hanem inkább arra, hogy a megvásárolni kívánt gyártósorok elvileg mekkora termelésre képesek. Kérdés persze, hogy 2010-ig feltudják-e erre az értékre futtatni a gyártósorokat. VALAMENNYIT.
Ezért nem termel, csak termelni képes.
Először is köszönöm. Pont ezért írtam, hogy értelmes keretek között vitatkozzunk!
Lehet, hogy neked van igazad, de 2007.07.11.-i információk alapján a Genesis három "partnertől" kapott szándéknyilatkozatot (Németország, Spanyolország és Olaszország) melynek értéke 680 millió euró!! (170 MILLIÁRD FT!!!!!) Ezért következtettem arra, hogy 2010-ig 250-300 MW-ot akarnak termelni!
"Ha a projekt sínre kerül, akkor TELJESEN MINDEGY, hogy 1700, vagy 2700 Ft-ért vásároltam. TÉNYLEG TELJESEN MINDEGY! NAGYON JELENTŐS EMELKEDÉS FOG BEKÖVETKEZNI!!! KIVÁRÁS!!!"
nos, ezzel végképp egyetértek, noha sok vitára más vonatkozásban sincs különösebb okom: a tényeket elfogadom, a következtetéseidet többnyire megértem.
eddig is így volt: az árfolyam emelkedésének a projekt megvalósulásával (exponenciálisan?) :-) arányos viszonyát illetően a helyzet mitsem változott, legföljebb a kérdőjelek, a kételyek szaporodtak.
nyerésre játszom.
egye fene, ha néhány hónappal később jutok jelentős bevételhez.
megvárom.
Tisztelt siemens!
A munka valóban remek és elgondolkoztató, bocs, hogy nem is a lényegi részével foglalkozom, de egy mondat és az abból való következtetés levonása számomra tévesnek tünik, ami a jelenlegi hangulatban sokat jelenthet.
"A fogalmazásra érdemes figyelni 2010-ig 250-300 MW-ot TERMELNI KÉPES napelem előállítása zajlik. Nem termel, csak termelni képes - nagy különbség!!! "
Szerintem ez a fogalmazás így volt helyes és csupán arról szól, hogy 2010-ig a a TERMELT napelemek 250-300 MW energiát képesek termelni. Az hogy valóban mennyit fognak ebből realizálni már a gyár(ak) vevőin múlik, a gyár szempontjából kevésbé érdekessek (kivéve persze ha ezt minőségi problémák miatt nem érik el).
Bocs mégegyszer a szőrszálhasogatásért, de így teljes a kép.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...