Ezt a "hétvégére meg soha nem hagyok bent pozíciót" meg nem értem. Ha mindenképpen napon belül égeted önként a zsét, akkor se mondj olyat, hogy SOHA. Inkább gondold végig, hogy miért is gondolod úgy, hogy soha?
Ennyire mereven és rettegve hogyan lehet értelmesen kereskedni?
Van egy tippem, a "Rollover Date / Time". (Bár érdekes, hogy demo számlán 400x-os lottal is nagyságrendileg ugyanannyit vontak le)
Hát már tudom, hogy erre is figyelni kell. Legalább is ha tényleg e miatt van, de még így is nehezen tudom elhinni, hogy ilyen hatalmas legyen a swap. Ezt most nagyon bebuktam.
Persze igazából az én hibám, hiszen elhatároztam, hogy hétvégére soha nem hagyok bent pozíciót. Persze kezdő lévén a pszichológia része nagyon nem megy még. Nem tudom magam tartani a szabályaimhoz. Nem csak ezt a szabályt szegtem meg a kereskedésem alatt, hanem egy csomót.
De akkor is érdekelne, hogy tényleg lehet ekkora a swap?
Törölt felhasználó2012. 06. 08. 23:44
Valaki használja az AvaFx-et? Bent maradtam pozícióban és szerintem baromira hatalmas swap-ot számoltak fel.
EURUSD-re mikrolottal -0.03$ (ez tök jó is lenne), ellenben s&p500 -nál mikrolottal -6,25$. Hát ez iszonyat sok. Most át akarnak verni, vagy mi? Elvileg -0.2% a swap. Multkor USDHUF-ot shortoltam, ahol +6.25 % a swap és arra fizetett kb 0,5$-t. Szóval akkor a -0.2% swapra hogy a b... p... számol -6.25$-t?
Demoszámlán 400-szor akkora tétem van már két napja tart a pozija és mégis csak -14,65$-t számolt eddig fel rá. Megtanultam, hogy amivel kereskedni akarok, azt előbb mindig próbáljam meg demoszámlán. Pont ezért nyitottam, lássam mekkora a swap... de ez így barmira ne tisztességes, akkor demoszámlámon iért nem -5.000$ swap gyűlt fel? Egyből levettem volna, hogy nem szabad bent hagyni nap végén..
Fönt sell, lent buy, középen mindkettő. Ez az alap, de ez ad hoc módosulhat.
Nekem ez már lent van, így nálam most inkább long, 27xx fölött majd lesz néhány kis rövidem is.
Egy kicsit elbizonyít, hogy mindenki a long beszállót keresi, miközben szerintem a short-ot kellene. Lehet valamit rosszul nézek? (Pedig eddig a short-os beszállóim többsége jó üzlet volt...)
Állandóan keresem a grafikonon, mitől lenne hosszabb távon long, de még nem sikerült megtalálnom. Én csak a brummogást hallom :).
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.