Na a tegnap az USD/CNH párom, pestiesen mondva megszívatott, de nem haragudtam rá, hogy elérte a stopot az már inkább, hogy ott megállt! Se fel se le ott táncolt végig. Másik, hogy tudtam a főtrend irányával ellentétesen próbálkozom így nehez lesz.Nem jött be . A háborút nyerjük meg és ne a csatát. Ma nekifutok longban trend irányban. . https://images.analyzzerai.com/292048BC007111573A5A1760F06B66D9/M10/34A2E8FA407D015ACC657DDC778869C7.png USD/CNH long M10 — rövid időkeret! Stop 7.2664 Cél 1 : 7.2952 . Nem piszkálom ha a stop kiold. Ma nem próbálkozom többet vele, de nem adom fel! A jüannak gyengülnie kell a dollárral szemben, csak kis idő kitapasztalni.
https://images.analyzzerai.com/292048BC007111573A5A1760F06B66D9/H1/793835E85FCA37599A7C1F08B4FF81E3.png . Ma egy egzotikus párt hoztam. USA dollár/ Kína jüan! . Ha Kína készül egy nagyobb leértékelésre esetleg deviza háborúra, akkor ezt valahogyan ki kellene használni! . USD /CNH H1 keretben mára medvés. Belépés : 7.26 Stop és forgáspont : 7.2826 - ha ezt az értéket alulról átütjük újra longba mehet a trend. Cél 1 : 7.2485 Csúszóstopot a spread mennyiségtől ajánlom! . VIGYÁZAT! A FŐ TREND BIKA nagyobb időkeretekben. Tehát ma akciós kanyarral tudunk kezdeni. Beszállunk shortra utána ha a csúszó kivág a forgáspontig várunk fel. Majd long swing-ben hosszabb távon. Várakozásom, hogy egy dollárért egyre több jüant kell adni mert a vámháború miatt Kína leértékel, Trump meg erős dollárt szeretne. . A gond az, hogy kevés brókernél nincs napi swap így ezzel számolni kell, vagy naponként zárni- nyitni. . Másik kockázat az USD kamatdöntés hatása. Egy JPY/CNH is jó lenne de az még egzotikusabb!
Ma kettő jegybanki döntés is lesz! Svájc és EU. Így legjobb kivárni a közlés idejét a deviza párokon. Bár a piac sok mindent már előre meárazott. 9:30 CHF párok 14:15 EUR párok
Ma kettő jegybanki döntés is lesz! Svájc és EU. Így legjobb kivárni a közlés idejét a deviza párokon. Bár a piac sok mindent már előre meárazott. 9:30 CHF párok 14:15 EUR párok
Jen tovább erősödik, így a jen párokat továbbra sem erôltetem. Bár egy esetleges USD gyengítés kamatvágás miatt es a JPY erőssége USD/JPY shortra adhat okot. Kérdés csak az, hogy mit árazott már be a piac és Trump hagyja e a dollár gyengülését?
Érdekesség tegnap de ma hajnalban is a jen lett a világ legerősebb devizája. Minden fő páron verte a más devizákat. Kérdés ez meddig mehet?! Mit árazott a piac a JPY- on?!
USD/JPY a dollár gyengülésével ma nagyot esett. Véleményem szerint szerint 154.6 felett lehet újra long rövid és közép távon. E héten sok jen és dollár adat jön, jobb kerülni ezeket a párokat, vagy felfüggeszteni a kereskedést az új irány megtalálásáig. Swing kereskedőknek ( nekem is) némi korrekcióval kell szembenéznünk. . GBP/USD , EUR/USD zöld, de nekem ez még gyanús. GBP/JPY és AUD/ JPY is esett de várjuk a Japán adatokat. Pl. ma 6:00 utána változhat a kép.
https://www.investing.com/news/economic-indicators/japan-cpi-rises-more-than-expected-in-oct-core-inflation-above-boj-target-3736328 . Érdekes, növekedett a Japán infláció a “hihetetlen” 0.6%- ra. De közben a gazdaságot is támogatni kellene mert a recesszió nem jó. Elvileg 1-2% infláció amit egészségesnek tartanak, de Japán még ezt sem éri el. A deflációt meg éppen most sikerült leküzdeniük. Valószínű, hogy lesz kamatemelés, de szerintem várnak még vele. Így a jen párokkal óvatosan kell bánni. Tegnap a stopok dolgoztak is rendesen. Elvileg ma jen párokon némi emelkedést várok. A tegnapi esés elég nagy volt. EUR/USD se lehet ma túl jó. Kicsit túlfeszített. CHF párokat a mai adatok miatt is kerülném. . Mára mozit javaslok és tartást.
Brókerem megerősített elemzése rövid távra. A hosszú trend véleményem szerint még mindig long de most jöhet egy korrekció. Aki szeret hullámlovagolni annak érdekes lehet: . https://charts.tradingcentral.com/charts/gbpjpyjpy241119041600.gif . “GBP/JPY rövid táv: a cél 185,75. A fordulópontunk 200,32-nál van. A preferenciánk: a cél 185,75.Alternatív forgatókönyv:200,32 felfelé áttörése 205,64 és 208,81-hez vezet. Megjegyzés: Az RSI (lendületmutató) 50 alatti.Az MACD (trendtől való eltérés mutatója) a jelzővonal alatti, de pozitív. Sőt, a jelenlegi árfolyam a 20 és 50 mozgó átlaga közötti (197,41 és 194,21 szinten áll) Alsó és felső határok: Felső 208,81 **205,64 *200,32 **198,23195,35 Alsó 188,90185,75 **182,59 *179,44 * Az elemzés :A Trading Central kutatásvezetője: Rémy GAUSSENSA Trading Central működését az ANACOFI-CIF, az Autorité des Marchés Financiers által engedélyezett és az ORIAS-nál 17005458számon nyilvántartásba vett szervezet magatartási kódexe szabályozza. Készült: 11-19-2024 napon, 04:18 UTC+1 órakor Árhivatkozás: 195.35 utoljára ismert 11-19-2024 napon, 04:18 UTC+1 Befektetési horizont: ST “
Ma a jen párok korrekciózhatnak a BOJ bizonytalansága miatt. A dollár is gyengül, de a mai pozícióm. EUR/USD short . Brókerem jelzése H4 tehát swngre is alkalmas kereskedésre: . Egy high valószínűségű belépési szignál érkezik SHORTOLÁSRA egy medve trendforduló befejeződése után az alsó alacsony idősíkon (LLTF) 1.05856 értéken, miután a piac ellenállást talált 1.06082 szinten. Csak a 1.06082 felfelé irányuló áttörése vetne véget a medve forgatókönyvnek. . Ma 11:00 EU CPI ez viszont megtörheti a TA jelzést. Stoppot feltétlenül használni kell!
Ma hajnalban szép nyereséget termelt jen párom. Így most a több időkeretben túladott EUR/CAD longra nyitottam pozíciót. De, hogy legyen egy izgalmasabb pár is mára az EUR/USD short pozíciót próbálom tovább vinni. Tehát egy békés long és egy volatlis short megy ma nálam euróra. Meglátjuk vagy a stop vagy a tp fog kivágni. :) Pozícióm a mai nagy bizonytalanságban nem nagy. A jen párokon 0.6 lot volt most csak 0.1 lot mindkettőn. Szóval nem bízom annyira a mai nap folytatásában. . Ger40cash pluszban van.
Peking lelassíthatja, nem tudja megállítani a jüan esését2024. nov. 18., a 1:36 GMT Reuters. . A vámok miatt szerintem nem is akarja megállítani a jüan esését.
A BOJ tovább emeli a kamatlábakat, ha a gazdaság az előrejelzéssel összhangban alakul, mondja Ueda kormánya2024. nov. 18., a 1:16 GMT Reuters . Alighanem ez okozta a hajnali kitörést. ( új kés a Carry trade - be)
Ma hajnalban el( 2- kor) elképesztő üzemben törtek fel a jen párok. USD/JPY GBP/JPY . Érdemes lesz figyelni meddig mehet a rakéta! . Ma napközben az EUR párokat kerülöm, mert sok beszéd lesz. Bárki bejelenthet valami nem tetsző dolgot. D1 időketetben láott trend lehet az irányadó.
USD /JPY long újra kinyithat de mivel hétvége jön vasárnap éjfélig hanyagoljuk! Utána jó eséllyel beindulhat a pénzgyártó gép azaz a trend. Meglátjuk! Long a az irány.
Remek. Na nem mindig van ekkora sikerem de ma elértem a kitűzött célt. Várok minden devizakereskedőt! (A héten 600e Ft plusz nem volt rossz, tehát nem lebecsülendő! ) Várom mások ajánlatát, kritikáját!
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.