"Nem értem.
Milyen spread?"
A vételi és az eladási ár közötti különbség.
Pl.
link
link
Aztán a gondok ott kezdődnek amikor kedvenc arany forgalmazód oldalára kattintasz, hogy megnézd épp milyen árfolyamon venné vissza, és ez fogad:
link
Ez a link valamikor a SafetyGold honlapjára mutatott.
Itt olvashatsz róla:
link
Azt igazából nem értem, ha 2 és annál hosszabb időtávról beszélünk, hogy jön ide a daytrade?
Végül is azért tettem le a fizikai arany vásárlásáról, mert vannak cégek akik ezt megteszik helyettem és nekem elég a befektetési jegyüket megvennem a tőzsdén. Ilyen például a GLD link
Ennek az terméknek meg van még az az előnye is hogy havonta ki lehet rá írni egy-egy call opciót, hogy pici hozama is legyen.
De a kolléga kérte, hogy mellőzzük a papír alapú témát, ezért ezt nem ragoznám tovább.
Nem szeretnék senkit se lebeszélni a vásárlásról, csupán a figyelmet szeretném felhívni pár buktatóra.
Milyen spread?"
A vételi és az eladási ár közötti különbség.
Pl.
link
link
Aztán a gondok ott kezdődnek amikor kedvenc arany forgalmazód oldalára kattintasz, hogy megnézd épp milyen árfolyamon venné vissza, és ez fogad:
link
Ez a link valamikor a SafetyGold honlapjára mutatott.
Itt olvashatsz róla:
link
Azt igazából nem értem, ha 2 és annál hosszabb időtávról beszélünk, hogy jön ide a daytrade?
Végül is azért tettem le a fizikai arany vásárlásáról, mert vannak cégek akik ezt megteszik helyettem és nekem elég a befektetési jegyüket megvennem a tőzsdén. Ilyen például a GLD link
Ennek az terméknek meg van még az az előnye is hogy havonta ki lehet rá írni egy-egy call opciót, hogy pici hozama is legyen.
De a kolléga kérte, hogy mellőzzük a papír alapú témát, ezért ezt nem ragoznám tovább.
Nem szeretnék senkit se lebeszélni a vásárlásról, csupán a figyelmet szeretném felhívni pár buktatóra.
fizikai arany
1. Legyszi csak fizikai arany/ezust -ben erdekeltek irjanak.
2. A papir alapu kereskedes nem erdekel.
3. Tapasztalat csere, hol erdemes venni, spreadek, mekkora tombot, ezust vagy arany, tortarany, tarolas, stb...
vannak erdekessegek, amiket meg tudok osztani, elso korben varom, hogy mas is erdekelt-e ebben a temaban...
Legyszi arrol ne irjatok, hogy vegyek papir alapu aranyat, mert ez a tema nem arrol szol