nem tudhatod, hogy pl. nem -e a Clearholding vagy ML 20%-nyi részvényeivel játszanak...
...már pedig ha igen akkor csak a netto db-számos forgalomkülünbség az amit 'zsebre tehetnek...
nap vég ki kell vonni a vett eladott rv-ket annyit tudnak max eltenni....az meg édeskevés a megszerzendő kb. 10 millió db-hoz képest....
itt jegyző most nincs....a kicsiket hagyják pofozkodni....én sem akartam az egész tortúrát végigjátszani vele, meg 533 is bukó lett volna nekem....inkább dobtam és vettem mást helyette
azért kétség ne legyen, a hatóság nem fog beleszarni a politika levesébe. Itt mindent úgy fognak magyarázni, hogy az 533-at elfogadják. Másrésztről az FHB is már előtte biztos hogy konzultált az MNB-vel meg mindenkivel, hogy mi a helyes törvényes ár. Nekik már előre kellett tudniuk, hogy az ajánlat tételi ár 535-529 között lesz az utolsó napok árfolyamaitól függően.
Az egyetlen kérdés, hogy össze tudják-e gyűjteni a 90%-ot- mivel ez a deklarált cél. És ha reálisan nézzük, akkor hoznak egy 75%-os döntést a kivezetésről és akkor sokan el fogják adni, intézmények pl. akik nem akarnak OTC papírokat tartani a kezükben.
És akkor jöhet majd a kivezetés. Ezt azért is deklarálták előre, mert ezt már kiszámolták, hogy nagyon ez ellen nem tudunk tenni semmit.
Itt egy dolog jöhet közbe, ha valaki beleköp a levesükbe és összeszed 10%-ot, ami azért nem olcsó játék.Akkor azzal el lehet kezdeni hadakozni.
Hogy most miért 525 az árfolyam? Mert aki nem akar várni heteket hónapokat, mert úgy gondolja, hogy össze tud hozni többet, mint 0,5-2% néhány hónap alatt, az inkább megszabadul már most tőle.
Szóval én ezt látom reális szcenáriónak.De mivel most úgyis minden papír túlértékelt, jön a nyár is, miért ne vegyen az ember FHB-t 520-525 körül, hiszen innen downside potential már nincs benne, upside viszont akár még lehet akár.
miért adják 1%-al olcsóbban el most, a az ajánlati ár alatt?
mert ez az ára annak, hogy azonnal pénzéhez jusson, nem keljen hónapokat várni
a többi mese
nem emlékszel jól....bejelentés előtt 21000 körül volt, a bejelentés után pedig már csak 27700-27800 körül lehetett venni.....egészen más eset, mint ez
így volt az egis-nél is. bejelentették a 27000 ft-os árat(ha jól emlékszem) és az árfolyam 24000-25000 között mozgott. Igaz 17000 környékén volt az árfolyam, mikor jött a bejelentés. (ha jól emlékszem)
az jó volt.
FHB:Most vedd!