Az a baj,hogy a kiindulási alap 533 amit igétek,nagyon kevés...Főleg akiknek nagy csomaggal rendelkeznek,és 570 feletti átlaguk van....Hát ezzekútán hogy ez meddig mehet fel,ember nem tudja szerintem....
Több forgatókönyv is létezik rá, hogy 533 felett valaki kiszálljon, de ha nem akar kockáztatni, akkor el is fogadhatja az 533-at. Én soha nem írtam, hogy hülye és/vagy besz..ri, aki elfogadja. Sőt, valakinek nemrég írtam, hogy lehet, akkor jobb neki, ha elfogadja... nem szeretek tippeket adni, mert nem látom mások élethelyzetét. Én inkább lehetőségeket írtam le, nem a "tutit". (Reméltem, hogy ez eddig is egyértelmű volt.)
Sztem nem lesz meg nekik a 90%-uk a kiszorításhoz, de ez csak tipp. Ahhoz már az kellene, hogy ML+MNV+Clearstream is odaadja a teljes pakkot. A kivezetéshez (szintén tipp) meglesz a 75%... ML-cel meg is van, de ha véletlenül nem egy térfélen játszanak, akkor is megszerezhető a 75-höz szükséges pár %.
sztem itt már minden elég szépen le van zsírozva és pont leszarják, hogy néhány tucat kisbüffencs itt őrjöng. Ha van humorérzékük akkor 550 fölött még adták is bőven, ami volt, mert tudták, hogy vissza fogják venni 530 környékén.
Akkor a magyar tőzsde egyike a legrosszabb helyeknek azok közül, ahová tehetted volna rövid távra a megtakarításod. Esetleg valamelyik blue még OK... de hiba olyan pénzzel egy ilyen spekulatív ügyletbe belemenni, ami hamar kell. Lehet, hogy 533-on tényleg el kellene fogadnod az ajánlatot. (Nem tudom, hány hónap az, ami neked még belefér a várakozásba. Ezt a játékot akár évekig is űzhetik...)
Nem fognak emelni szerintem. Erre senki se apelláljon. De nem kötelező bedobni fillérekért a pakkot. Után jöhet amúgy a fő paráztatás: leviszik akár 300-ra is a tőzsdén az árat, de piacbefolyásolásért ill. bennfentes kereskedésért előbb-utóbb fa..olni is fognak érte, ha megteszik. Szóval alapvetően "csak" annyi tűnik biztosnak, hogy hagyják, hogy a parázó kisbüfik egymást hergeljék az eladásra. Esetleg egy-egy minipakot oda-odadobnak, ami még nem minősül piacbefolyásolásnak. Aztán a nem-remegő kezűeket megjutalmazzák egy jobb árral, ha kell a pakkjuk. Ha nem kell, az sem nagy baj. A léyneg változatlanul az, hogy a kisbüfi legnagyobb ellensége a saját félelmei.
Sajnos igen. Ha nem félnek a botrányoktól, akkor meg is lépik - márpedig nem nagyon félnek tőle. A kivezetés ideális terepe az ilyen különutas megállapodásoknak...
FHB:Most vedd!