A Clearstream nem vett! Nem alapkezelő, hanem egy letétkezelő. Azért ő látszik, mint tulajdonos, mert egy ún. beneficial owner. A tényéleges tulajdonos más, csak ő jár el helyette/ helyettük.
szerintem amit lehet 533-ért bezsákolja, utána meg lehet emel az ajánlaton. a clearstram alapkezelő elég magas áron vett anno annak idején...szóval az is kérdés, h akinek ott van részvénye azzal mi lesz!?
....eljutunk oda, hogy nem a kivezetés a kulcskérdés (az meglesz) hanem az utána lévő folyamat....
pl. adhat-e az FHB hasraütés szerűen a kisrészvényeseknek EGYÉNENKÉNT más árat... pl. valakitől pl.ML vagy benfentes. 1000 huf-ért veszi meg az rv-ket valakitől meg csak 533-ért...)
A kivezetést menetét sajnos nem ismerem pontosan...
nem hiszem, hogy amatőr lenne. A vételi ajánlat az semmit nem jelent. Aki nem adja el 533-ért az megvárhatja először a közgyűlést. Ha ott megvan a 75% (ehhez kellenek ML részvényei is,) akkor döntenek a kivezetésről, de - ha komplikéltabban is - a kisrészvényesek egy Zrt-ben is el tudják adni a papirjaikat.
Viszont miért döntene a kivezetésről ML? (Aki 533-nál drágábban vette a papirokat? Vagy azért mert vele a közgyűlés előtt megegyeznek egy drágábban megvett csomagról megvásárlásáról mondjuk 600ft-on, vagy mert benne marad a Zrt.-ben mint befektető. Ezt viszont csak akkor teszi meg a a befektetése több min 10%-ot hoz évente. Ez viszont nekünk se lenne rossz üzlet. )
lehet ML csak arra kellett, az ő nevére ugranak a kisbefektetők, a bennfenteseknek meg VIP kiszálló volt....ML-t pár millió veszteség nem érdekli, papíron pár óra alatt visszakeresi közbeszerzési mutyival....én ML érkeztekor kitáraztam 580-on, és múlt héten a PF cikke után is szintén 580-on.....a baj az volt, hogy utána 540-en visszavettem....azt ma nyitóban 529-en dobtam, mert innentől én reménytelennek látom a helyzetet
Törölt felhasználó2017. 05. 30. 11:47
70 millás átkötés eddig, elfogyott a reggeli lendület.
Sziasztok! Nem kellene odaadnunk ennyiért. Ha nem tudnak összeszedni 90%-ot, akkor elkezdenek majd jóval magasabb áron felvásárolni. Jól gondolom??? Én tartom!!!
FHB:Most vedd!