Kellene neki szepen menni, bar a tobbi kinai evnek is. Kemenyen agyalnak kinaban, tobb dolgon is. Pl: http://m.zqrb.cn/finance/hangyedongtai/2021-05-20/A1621438638582.html
Az evk kinaban szvsz tarolni fognak, az elkovetkezo kb 5 evben (valoszinuleg utana is, de en 5 evnel nem szamolok tovabb egyetlen egy pozimnal sem). Made in china 2025os program resze, valamint a kornyezetvedelem jegyeben sajat maguk smart ev-ikre annyi tamogatast fognak adni a vilag legnagyobb piacan, amennyit nem szegyelnek (hosszabb tavon kinaban kinai evk fognak nyerni). Nem veletlen hogy pl.: xpeng gyarakba (nyilvan a tobbibe is) a kinai onkorik es kinai bankok is suivesen beszallnak.
akartam venni nio-t, vettem is egy pakkot 37 alatt kicsivel, aztán úgy voltam vele, hogy ha esik 15-20%ot, veszek még egy pakkot. Igen ám, de erste nem a barátom, mikor láttam,. hogy 32 alá megy, beraktam vételt, de nem teljesült, mert nem rögzítette. Azóta meg elpattant, most már nem veszek. Ahhoz meg nincs kedvem és időm, energiám, hogy jobban beleássam magam a dolgokba.
Nehéz dolog, de én most vennék biztos ami biztos. Már vissza esett szinte oda ahonnan indult, és egyre több autót fognak eladni. Remélhetőleg felfelé vezet az út. Persze kellene egy Tesla emelkedés is hogy támogassa az ügyet.
Kicsi rés még van nálam nyitva, kb (fejből): 22.2 és 23 között. Forgalom alakul benne, Deutsche Bank tegnap 5 Usd-vel csökkentette a cél árat (lehet ez miatt pár parás is dobta, meg szektor szarakodás is van, meg hát a kínai para). Ma töltse be (kelet ma nem zár rosszul, elég szépek) a rést és akár forgalommal fordulhatna is nap végére Én meg lehet hígítok.
Tegnap XPEV-be szerettem volna én is még bővíteni 23,20-on, de elbizonytalanodtam és visszavontam a megbízásom. Azt hittem nagyobb mészárlás lesz nap végére. Majd legközelebb bátrabb leszek.
lehet nem feltetlenül amiatt, a teslat rantottak le ujabb kinai baleset miatt es az altalaban viszi magaval az egesz szektort (igen meg kinai vetelytarsat is, aki amugy esteleg profital ebböl...)
Én emelkedést várok innen, jelenleg az Xpeng és a Nio is túladott szerintem. Segítene nekik ha a Tesla újra emelkedni tudna és nem shortolnák ennyien. 800 fölötti Tesla ár után biztos mindkettő megindulna felfelé.
Feltörekvő EV gyártók