Meggyalázták Kádár János síremlékét a fővárosi Fiumei úti temetőben szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: ismeretlenek leszedték Kádár János és felesége síremlékének márvány fedlapját, a földet pedig kidobálták. A történteket először a sírkert biztonsági őrsége észlelte. A VIII. kerületi kapitányság rongálás miatt rendelt el nyomozást, a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a temetőben a munkásmozgalomi panteonjára fekete festékkel gyalázkodó feliratot írtak: "Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat". Ez az idézet a Kárpátia együttes "Neveket akarok hallani" című dalából származik.
A 2003-ban alakult magyar zenekar a Wikipedia nevű internetes lexikon szócikke szerint "magyar nemzeti-rock stílusú", "erős nemzeti identitású és revizionista" zenét játszik. A BRFK vizsgálja, hogy van-e köze a feliratnak a sírrongáláshoz.
A Magyar Kommunista Munkáspárt minden parlamenti és parlamenten kívüli párttól azt kéri: függetlenül attól, hogy mit gondolnak Kádár János történelmi szerepéről, ítéljék el a sírrongálást.
A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége közleményben tudatta: a párt "mélységes aggodalmának és felháborodásának ad hangot Kádár János sírjának meggyalázása miatt", és elítélik mindazokat, akik a sírgyalázást elkövették, vagy elősegítették. A párt azt követeli, hogy a kormány "azonnal és a leghatározottabban ítélje el az eseményt", a nemzetbiztonsági szolgálatok és a rendőrség pedig találja meg a tetteseket.
Valahogy az az érzésem nekem is, hogy figyelemelterélésről van szó, hasonlóan a rendőrpalotára leadott sorozatnál. Abban az ügyben megtalálták már a felelős titkosszolgákat?
Az M5 autopálya állami részét kivánja az állam eladni ez cirka 45milliárd!
ez a hír szvsz kiütöte a nyeregböl!!!!
ugyhogy mig ezzen csámcsogtok és elvagytok mint kutya a csonttal ,addig ujabb 45 milliárd "tünik " el csendben ,észrevétlenül,valamelyik zsebe! :)))
Törölt felhasználó2007. 05. 03. 01:52
egyébként csak azért néztem be, hogy kifejtsem, hogy szvsz
"Kádár a Magyar Történelem egyik (számomra legalábbis) egyértelműen +ív alakja. Igaz reális politikus volt, nem egy általam nagyrabecsült tinédzser forradalmár mint pl: Mécs Imre, Gönz Árpi. (Hogy az szdsznél maradjunk.) nagy szerencsénk volt vele."
Nacsak ennyi.
Törölt felhasználó2007. 05. 03. 01:39
conq egy liberális jellemzően nem "köcsögöz" és nem mondja vkiröl pl, hogy az ha meghó akkor azért nemkár.
ne haragudjatok, en olvastam mindkettotok hozzaszolasat DLPH es con... is.
Addig jo hogy kulon velemenyen vagytok, de kerlek hogy ha lehet ne zulleszetek le ezt a forumot arra a szintre, amire egyesek mar lezullesztettek.
Mindkettotoknek van ertekelheto velemenye es bevallom sokat olvasom is amiket irtok, de ha lehet a jovoben mellozetek a "csunya" beszolasokat.
Koszonom
amig jönnek a milliärdok az adofizetöktöl a különbözö ut epiteseket, villamos szällitäsokat vegzö, vizitdij automatäkat felszerelö koväcs pisti barät cegeken ät, bizonyos pärtokhoz, dominäns emberekhez, addig ez a kis pärt tulajdonkeppen a legnagyobb penz eloszto ceg szrepet jätszva idötlen idökig pärt marad a parlamentben, söt, meg azt is megszabhatja köszönhetöen a sulyos milliärdjainak, hogy kik legyenek velük a parlamentben!
Konki, tudd meg, hogy amit művelsz egészen kiábrándító siralmas és szánalmas.
Kiss János, Tamás Gáspár Miklós (elnézést a többitől hogy nem sorolom fel) az SZDSZ alapítói között voltak. Hogy "civilben" mivel foglalkoznak, ne érdekeljen, úgysem éred fel ésszel.
Ja, képzeld, 1990-ben rájuk szavaztam. Jó mi? Na azóta se, de már ők sincsenek ott.
Meg még vagy ötvenen.
A mai szadesz? Na az vagy te meg a hozzád hasonló többi ilyen alak.
De hogy egy ilyen ember mint te, azt mondja TGM-re, hogy őrült, na kérem itt tartunk most.
Nyúl viszi a puskát, hülye hülyéz le mindenkit, a ronda a szép, a hazug az igaz, az SZDSZ meg parlamenti párt. Na ja.
"DLPH
Te kis köcsög...
Az egész topicba egyetlen félmondatot írtam, mire rábuktál, mint prosti a farokra.
Egyszerűen nem tudod megállni, hogy ne köss belém, bárhol, bármit is írok.
Nem unod f@szkalap?
Menj vissza lelkisegélyt és elemzéseket osztogatni. Bizonyára ott értékelik a baromságaidat..."
Konki én a fenti, megalapozott, és szó mi szó a valóságtól nem sokban eltérő nagyon tartalmas hsz-edről kérdeztem, hogy ez az SZDSZ hivatalos álláspontja volna?
De édi ez a Konki is !
Nem, igazad van Konki, most véletlenül éppen nem anyáztam.
Még jó, hogy az ügyvéd úr viszont mindíg korrekt és tartalmas.
Mivel nem anyáztál ezért válaszolok.
Nem hivatalos álláspont, lévén, hogy TGM már régen nem szadeszes.
TGM egy őrült, ezért akkor sem lenne hivatalos álláspont, ha szadeszes lenne.
Ami pedig a lényeget illeti, miért ne lenne igaz?
Politikailag annyira kettészakadt az ország, hogy bármit mond az egyik oldal, a másik rögtön ellenvéleményét hangoztatja.
Ez nem normális dolog szerintem.
Az egyik szélsőség erősíti a másikat. Ugyanakkor ha elfogadnánk azt a tényt, hogy sem fasiszták sincsenek sem kommunisták, akkor sokkal könnyebb lenne a kommunikáció.
Szerintem persze a sok felesleges komcsizás váltotta ki a másik oldal fasisztázását, de hát erről bizonyára megoszlanak a vélemények.
Az ünnepeink lassan már csak így telnek el: tragédia, megbotránkozás, megalázás, stb.:
2006. augusztus 20.
2006. október 23.
2007. március 15.
2007. május 1.
Szomorú és egyben elgondolkodtató ez, nem röhejes!
"A polgári demokrácia kopott, foszladozó díszletei között a bolsevizmus és a fasizmus küzdelme folyik, bolsevizmus és fasizmus nélkül. Magyarországnak mintha nem is lenne többé politikai fantáziája. Jövője üresnek tetszik."
TGM
Nem szeretem TGM-et, de most igazat adok neki
Felbontották Kádár János sírját !
2007. május 2. 14:15
Meggyalázták Kádár János síremlékét a fővárosi Fiumei úti temetőben szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: ismeretlenek leszedték Kádár János és felesége síremlékének márvány fedlapját, a földet pedig kidobálták. A történteket először a sírkert biztonsági őrsége észlelte. A VIII. kerületi kapitányság rongálás miatt rendelt el nyomozást, a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a temetőben a munkásmozgalomi panteonjára fekete festékkel gyalázkodó feliratot írtak: "Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat". Ez az idézet a Kárpátia együttes "Neveket akarok hallani" című dalából származik.
A 2003-ban alakult magyar zenekar a Wikipedia nevű internetes lexikon szócikke szerint "magyar nemzeti-rock stílusú", "erős nemzeti identitású és revizionista" zenét játszik. A BRFK vizsgálja, hogy van-e köze a feliratnak a sírrongáláshoz.
A Magyar Kommunista Munkáspárt minden parlamenti és parlamenten kívüli párttól azt kéri: függetlenül attól, hogy mit gondolnak Kádár János történelmi szerepéről, ítéljék el a sírrongálást.
A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége közleményben tudatta: a párt "mélységes aggodalmának és felháborodásának ad hangot Kádár János sírjának meggyalázása miatt", és elítélik mindazokat, akik a sírgyalázást elkövették, vagy elősegítették. A párt azt követeli, hogy a kormány "azonnal és a leghatározottabban ítélje el az eseményt", a nemzetbiztonsági szolgálatok és a rendőrség pedig találja meg a tetteseket.
(MTI)