Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Egyébként én is proli vagyok 😀 380 alatt most elkezdtem szépen átváltogatni én is pénzt. Tegnap kiszórtam az állampapírok nagyrészét és megy dollárba. Remélem még egy 360-at is látunk a következő pár hónapban.
De ezek szerint, akkor te is proli vagy, mert te is USD-ben tartod a vagyonod, mert a többi FIAT valuta közül ebben hiszel a legjobban. És ha még te is, mint rendszerkritikus egyén is ebben tartod a vagyonod, akkor az azt jelenti, hogy az átlagnak a hite a tiednél erősebb, tehát még nincs rendszer szintű probléma. Kicsit elméleti az okfejtés, de remélem valamennyire követhető.
Tudod miért nem lehet ezt alapul venni? Azért, mert pont az 1980-as évek óta lezajlott egy alapvető változás: Amerika pont azóta egyre erősödő külkereskedelmi hiányt halmoz fel, magyarán a világ finanszírozza munkával és erőforrásokkal Amerika túlfogyasztását. Tudod mit ad érte cserébe Amerika? Nyomtatott dollárt (elektronikus biteket, pont mint a BTC esetében :)), állampapírt (ismét csak elektronikus jeleket, mint a BTC esetében), és részvényeket a Wall Streeten (ismét csak elektronikus jeleket pont mint a BTC esetében), és egy ígéretet, hogy majd egyszer többet fog visszaadni neked termék, miegyéb formájában. (ugye hogy ugyanaz a piramis játék, mint a BTC esetében?) Namármost Amerikának érdeke, hogy eladja az amúgy kétséges visszafizethetőségű elektronikus jeleit neked. Ezt pedig csak akkor tudja megtenni, ha azt az illúziót is adja hozzá, hogy az amerikai elektronikus jelek értéke csak felfele megy. Na ezért van plunge protection team, FED-es tőzsdepumpa, és minden egyéb elmebeteg módszer felhasználva, hogy a lufballon ki ne pukkadjon. És ezért volt az, hogy a GFC aláaknázta a komplett amerikai modellt, mert megingott a bizalom, hogy az amcsi számlajelek ára csak felfele mehet. És persze így már érthető, hogy miért kellett pénzpumpával Bernake Shalome bácsinak meglöketni a tőzsdét. Szummárva: körömszakadtáig a kormány, a fed, az amcsi nagytőke, és mindenki védi, hogy a részvények ára csak felfele menjen. A proliról meg nem is beszélve, mert abban van a vagyona, tehát ők nyernek vele, ha a külföldi balek megveszi a részvényt, és feltolja az árát. Ez addig így fog zajlani, amíg megint össze nem omlik alapjaiban az amerikai kártyavár. Mert ez, ami most megy éppolyan kártyavár, mint a BTC.
Könnyen jött, könnyen megy. A coinerek mindig is könnyebben vállalták be a rizikót, hiszen sokan milliárdosok lettek ebből a mániából. Azok manipulálják ezt a piacot.
A bitcoin is szárnyalásba kezdett, már elég régen nem volt 18 ezer felett. Biztosan a tetherből menekülnek a BTC-be, mert a tether kft rendbe akarja tenni a bizalmat. Pont ők, akik folyamatosan vándoroltak a hivatalos ellenőrzés elől. https://kriptoakademia.com/2022/12/14/132094
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen